- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Sumec na jídlo?
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
26x v oblíbených a 2x v ignorovaných.
Specialista - Profil | So 19.12.2020 19:29:04
nofish - Profil | So 19.12.2020 16:54:00
sindeji3 - Profil | So 19.12.2020 15:46:58
nofish - Profil | So 19.12.2020 15:42:51
sindeji3 - Profil | So 19.12.2020 11:40:59
venybit - Profil | So 19.12.2020 11:09:15
Kolouš - Profil | Pá 18.12.2020 17:34:02
David - Profil | Pá 18.12.2020 16:51:09
kokosek - Profil | Ne 19.2.2017 13:28:12
Salmon - Profil | Ne 19.2.2017 12:08:46
A vlastně každá tučnější ryby, obzvláště třeba makrela, která je déle zamražená, tak tuk žlukne a je pak nepříjemně cítit :-(
sindeji3 - Profil | Ne 19.2.2017 11:22:40
Salmon - Profil | Ne 19.2.2017 11:17:53
Moje zkušenost je, že sumce na jídlo (mimo uzení) jen do 100cm! Zkusil jsem jednou vzít 126cm a byl příliš tučný. Vím, že příště bych jej pustil!
Asi záleží i na lokalitě, kde vyrůstal. Ten větší byl z Harty, kde je studenější voda a ryba roste pomaleji. Ty do metru jsem měl z Pálavy, kde je naopak voda asi nejteplejší.
Když už se rozhodneš pro rybu 100+, tak v každém případě dobře odstraň veškerý viditelný tuk a i tak to bude mastnější.
Sumec do metru je vynikající i v trojobalu jako řízek!
Jednou jsem jej zkusil dát i na gril a výsledek byl suprový! :-)
bizonn - Profil | Pá 17.2.2017 19:24:14
mlíčnák - Profil | Pá 17.2.2017 17:51:43
pavel.1 - Profil | Pá 17.2.2017 17:47:40
Darďas - Profil | Pá 17.2.2017 17:29:16
sindeji3 - Profil | Pá 17.2.2017 17:15:07
kareldj - Profil | Pá 17.2.2017 16:41:43
mlíčnák - Profil | Pá 17.2.2017 16:26:22
sindeji3 - Profil | Pá 17.2.2017 16:11:33
masák11111 - Profil | Pá 5.4.2013 11:17:38
GRUPA - Profil | So 29.5.2010 13:08:22
Miksik - virtuálně napaden.... - Profil | So 29.5.2010 13:00:55
GRUPA - Profil | So 29.5.2010 12:58:59
Smažení ryb
Filety ze sumce ( kolem 80cm) nakrájíme na střední kousky cca po 100g, nasolíme, lehce opepříme a ještě lehčeji načesnekujeme, (opravdu jen lehce aby se jen vykrátil česnek s rybinou). Já přidávám do soli trošku grilovacího koření, nebo koření argentina, ale trošku! Takto nakořeněné filety necháme 2 hodiny v lednici nebo hodinu v pokoj. teplotě.
V misce rozmícháme 2 vejce a 1dcl mléka, nebo vody, které zahustíme přisypáváním mouky na husto. Pak přidáme hořčici a strouhanou nivu, asi 150-200g a osolíme.
Filety je dobré lehce poprášit moukou, před obalováním v těstíčku. Pokud těstíčko nedrží a loupe se, je třeba ho ještě více zahustit moukou.
Hned po obalení v těstíčku vkládáme do rozpáleného oleje a osmahneme do zlatova z obou stran, pokud jsou filety vysoké a nejsme si jisti jejich uplným prosmažením, tak je vložíme na plíšek, vyskládaný starším chlebem, (lze použít i rohlíky, nebo toust. chléb) a na 140C je pár minut necháme v troubě.
Jako příloha jsou dobré různě upravné brambory a studené omáčky.
Tímto receptem uděláme z pár kousků malého sumce celkem hodně jídla, protože těstíčko porce zvětší. My jsme doma 4 a máme i třeba se 70 kou k obědu co dělat.
Dobrou chuť
tony.bobo - Profil | So 19.12.2009 0:22:05
cert. - Profil | Pá 18.12.2009 23:49:46
tony.bobo - Profil | Pá 18.12.2009 23:15:36
Čtenáři této diskuse také sledují
Fóry57432
Udírny a uzení48834
Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb5405
Rybářsko-houbařské jádro .-)40872
Čína - objednali ste uz nieco?15146
Dokumenty z přírody kolem vody370
Rybářský retro bazar.16347
Gastrorožek aneb o jídle a všem okolo35064
Černá listina Bazaru - upozornění na podvodné či nefér jednání1361
Zoologický koutek MRKu.29428
Kde to žije - všechna témata
1:15Orient Rods pruty 184
1:10Vnadící cobra je dobrá?. 102
StAllegro CZ/SK - postrehy a tipy na nákup 27
St🚷 zabezpečení výbavy a místa k lovu🚷 92
StChov okrasného ptactva 825
StPoradna: Feeder 8049
StLithiové baterie - srovnání 986
StKvůli invaznímu sumečkovi se v Pasohlávkách vypouští mokřady (Bleskovka) 23
StPivo- craft beer 487
StPoradna: MRS - pravidla, revíry, členství, povolenky, stanovy 2207
StDaiwa Basia 45 SLD QD - nefunkční brzda 33
StV lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří likvidují candáty (Bleskovka) 31
StFeeder na divoké řece. Rybí kříženec a dravec jako bonus. (Video) 12
StBitcoin (a jiné krypto) mezi rybáři 656
StSklopný podběrák hybrid 9
Co je nového - všeobecné
ÚtBleskovka: Kvůli invaznímu sumečkovi se v Pasohlávkách vypouští mokřady
NeBleskovka: V lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří likvidují candáty
NeBleskovka: Dynamický vývoj řeky Moravy
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
19.4.Carp marathon Těšetice2 3...
20.4.!!!PŘESUNUTO NA 15.6.2024!!!,...
20.4.Rybářské závody Rybnik Talian
20.4.Skutečský kapřík
20.4.Rybářské závody Ledce u Plzně
21.4.Dětské závody Skuteč
21.4.Karasobraní - Vrabčák Moravský...
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
Doporučujeme prodejnu
Specialista pro kapraře Chyť a pusť
Plzeň, Rokycanská 1337/64