Vaše úpravy a druhy ryb na Vánoce

Zajímá mě jak a jaké ryby chystáte na Vánoční svátky. Klasický trojobal je jasný. Očekávám nové nebo méně známé úpravy pro sváteční stolování.
O názory spolku Chyť a Pusť nestojím a předem upozorňuji, nebudou zveřejňovány.
Autor diskuse: farevelak - Profil , 11.12.2009 všeobecné - ostatní

Anýzový dědek - Profil | Po 14.12.2009 13:26:12

farevelak: Neni zac. Ja byl linej to psat znovu.

farevelak - Profil | Po 14.12.2009 13:12:12

mlaďoch >> Jasně, kapr klasika ... jenže když máš to štěstí si chytit i candáta nebo štiku,proč neudělat vedle kapra gurmánskou věc.Vidíš, já salát s majonézou nerad. Bacha na žlučník :-))) Raděj to zaleju dobrou Frankovkou :-D

farevelak - Profil | Po 14.12.2009 13:09:30

Roh1!ck >> Proč by měla být otázka blbá? Jak vidíš,na Vánoce se nedělá jen klasika v trojobalu a smažit.

farevelak - Profil | Po 14.12.2009 13:06:31

Anýzový dědek >> jo našel , dííky !!

Ka-vec - Profil | So 12.12.2009 19:15:57

farevelak >> Mám stejnej názor, než rybu mrazit, tak ji radši pustím, mraženou si mužu koupit... a stejně je to vo ničom, když to srovnám s čerstvou.

Anýzový dědek - Profil | So 12.12.2009 18:44:41

farevelak : Nasel jsi to v te diskusi?

Roh1!ck - Profil | So 12.12.2009 18:12:41

farevelak >> co to je za blbou otázku? Na Vánoce každopádně smaženého kapra v trojobalu a bramborový salát. Bez kapra to snad ani nejsou Vánoce.

mlaďoch - Profil | So 12.12.2009 18:07:18

tradice se mají dodržovat,novinky není vhodný zavádět,pěkně osmaženej trojobalák,tučnej a k tomu spousta salátu s hodně majonézou,jinak exerimentovat se má v průběhu roku,ale to bych byl mimo diskuzi

Venca888 - Profil | So 12.12.2009 18:00:01

farevelak >> rybí polivka je to nejlepší... dělám jí i v průběhu roku - tři čtyři talíře a nemusim mít hlavní jídlo

yzzak - Profil | So 12.12.2009 17:13:36

Upéct,upéct,upéct ryby by se měli péct smažit to je :-!

rommi - Profil | So 12.12.2009 17:10:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

farevelak >> dame varit hlavy z kapra alebo sumca, plutvy, chvost, chrbtice a pod.
pridame korenovu zeleninu /mrkvu, petrzlen, kalerab/, cibulu, sol, cierne a nove korenie, chilli papricku, bobkovy list a kocku halaszle bujonu. na zaciatku varenia pridame polievkovu lyzicu cervenej papriky.
varime asi tristvrte hodiny, pricom ked zacne voda vriet, pridame este jednu lyzicu cervenej papriky.
po tristvrte hodiny odstavime, vyvar precedime a dame bokom maso a zeleninu.
maso oberieme a spolu so zeleninou a cibulou umelieme na masovom mlynceku.
vyvar nechame pomaly vriet a umlete maso a zeleninu vratime do vyvaru. premiesame, pridame stipku majoranky a pripadne dosolime. nechame prejst varom a odstavime.
vacsie kusky masa si pri oberani mozeme odlozit a pridat do polievky.

farevelak - Profil | So 12.12.2009 16:45:43

rommi >> dej ho sem ... rádi si zaexperimentují i kolegové.

certbert - Profil | So 12.12.2009 16:25:24

takovej kapr v aspiku taky není špatnej vánoční zákusek-:o)

rommi - Profil | So 12.12.2009 16:01:44

farevelak >> mam svoj recept, ak by si mal zaujem, mozem to nejako spisat a poslem ti to.

Anýzový dědek - Profil | So 12.12.2009 15:59:45

Tak ten recept a spousta dalsich je tady v teto diskusi (www.mrk.cz/diskuse.php?id=623976). Je tam pod nazvem Stika s lipovym kvetem.

Tichej - Profil | So 12.12.2009 15:56:08

farevelak >> kořemím ani náhodou. záleži na přípravě masa a vnitřností

farevelak - Profil | So 12.12.2009 15:51:41

rommi >> Myslel jsem že ju moja neumí,jenže všem chutná, jen mě ne. Prostě rybí polívku nemusím.Jak odstranit tu rybí "vůni" nevím. Jenže, to by pak nebyla rybí polívka, že :-)) Jako ze slepičí odstranit vůni specifické vůně polívky :-))) asi to nejde. Přerážet to kořením, je asi nesmysl.

Tichej - Profil | So 12.12.2009 15:48:27

farevelak >> no znám recept na polívku,kterou švára ač sladkovodní rybu nejí, tak si dal.A víc kidí ji odemne chce . takže vařím šestilitrovej hrnec a jem se po něm zapráší :-)))

rommi - Profil | So 12.12.2009 15:47:48

farevelak >> zalezi ako ju spravis, nie kazda rybacia polievka musi byt citit...
mne osobne tiez rybia vona nesedi :-)

farevelak - Profil | So 12.12.2009 15:46:50

Je pravda, že na druhý den studený kapří řízek, nejlépe z kostí, je supr. Dělám filety a řízky s kostima. Ty obírám nejraděj.Nemusím k tomu ani salát ani chleba.
----- na Vánoční stůl to sice není,ale začala mě chutnat ryba, nejlíp kapr tak, že do varné misky dám kapří rízky,pod ně trochu másla, posypu kmínem,decentně opepřím a na jemnou nakrájené dvě velké cibule. V mikrovlnce nechám max. 10 min a je hotovo. Žádné jiné koření nepřidávám.Ryba by ztratila svou přirozenou specifickou chuť.