Rybář začátečník (Berounka, Hracholusky, rybníky)

Dobrý den, začínám s rybařinou a kupuji si pomalounku výbavu. Jen by mě zajímala nějaká doporučení. Chtěl bych teleskopický feeder + naviják tak do 2300 Kč. Klasický feeder nechci kvůli skladnosti. Další prut chci nějaký citlivý na menší ryby, ale měl by být i schopný se poprat s kaprem 50 cm + naviják. Dále pěkný větší batoh (ruksak) do 800 Kč + slušný podběrák a dobrou poskladatelnou stoličku, která by se vešla do batohu ... Děkuji za vaše reakce.
Autor diskuse: gregz - Profil , 30.11.2009 všeobecné - náčiní, doplňky

Acrewmog - Profil | Ne 13.12.2009 13:42:43

Tak pokud by to měl být teda ten teleskop tak s tím nemám žádné zkušenosti, ale šel bych klidně do nějakého levnějšího třeba do Sema Balance nebo Mikado Trython telefeeder. Ceny obou se pohybují okolo 600 Korun. Ten Trython jsem měl jako děličku a na to že to bylo to nejlevnější co se dá pořídit a byl super. Odhoz má do 100g to by mohl být jako ten na těžší rybařinu. A tu Semu lidi docela chválí viděl jsem ji v obchodě a překvapilo mě že je to docela tenký prut. Je do 40g takže to by mohl být prut na tu jemnější. Na druhou stranu bych určitě nešetřil na navijáku. Radil bych ti něco od Dragonu nebo Spročka. Shimano až na posledním místě.

rudla 69 - Profil | Ne 13.12.2009 13:38:12

gregz >> teleskopický feeder jsou vyhozené peníze.Jeden dělenej mi tu stojí v koutě.Dva roky nebyl u vody.Máš ho k dispozici(zadarmo)

Pertin - Profil | Ne 13.12.2009 13:20:16

jak pisou kolegove,teleskopicky feedery nejsou tak dobry jako deleny pruty,ale ja si svuj prvni feeder taky koupil teleskop a urcite nemuzu rict ze by to bylo spatny chytani...tenhle prut http://feeder-shop.cz/feederovy-prut-therapy-tele-​feeder-330-1653 by mohl byt to co hledas,k tomu nakej navijak,doporucuju treba tenhle http://feeder-shop.cz/navijak-exage-2500-rb-shiman​o-4503 a mas supr sestavu na feeder,zaklady se urcite s timhle naucis a zazijes pekny chvile u vody a o to de...delenej prut si muzes koupit casem kdyz budes chtit

vydrák - Profil | Ne 13.12.2009 13:07:04

Tak chlapci,uvědomte si,s jakým nářadím jste začínali,a co se na něj nachytalo ryb.Doporučovat mladýmu,začínajícímu rybáři děličky a podobně je blbost.Když bude chtít koupit vše,tzn.pruty,navijáky,podběrák,vezírek,čeřínek apd.tak aby vykrad banku.Bohatě mu stačí teleskopy a za pár stovek s nima udělá parády až,až.Tím myslím,že i s takovými pruty si zachytá.Navijáky jakbysmet.I tak dá pěknejch pár tisíc.Uvědomte si,že na teleskopy chytá i spoustu zkušenějších rybářů,a jak jim to jde. Petrův zdar

Acrewmog - Profil | Ne 13.12.2009 12:47:24

gregz >> Taky jsem chtěl ze začátku jenom teleskopy, ale přešel jsem jako většina na děličku. Transportní délka je větší, ale je to jediná nevýhoda, kterou prut má. A rozhodně se na to dá zvyknout a časem už ti to ani nepřijde. Šel bych osobně do prutu Mikado Ultraviolet light (viděl jsem ho už za 1300) a k tomu nějakej navijáček za 1000 (třeba Team dragon 730, tubertini sirio nebo Shimano Nexave) a budeš mít perfektní sestavu za 2300. Měl jsem už dva pruty od Mikada nejnižší a nejvyšší řadu a naprostá spokojenost s oběma. Za tu cenu nekoupíš nikde lepší prut s 5 špičkama.

Anýzový dědek - Profil | St 2.12.2009 14:22:49

Souhlasim s vetsinou rad nize psanych, krom teleskopu na kaprarinu. Teleskop ti poslouzi stejne a je skladnejsi. Feeder vezmi klasicky deleny medium staci 3,3m a navijaky kup az k prutum. Popr. za zbyle penize muzes premyslet i o vlacaku.

jova12 - Profil | Út 1.12.2009 19:55:56

Pokud ti můžu poradit, tak si pořid nějaké dělené 3 dílné pruty a ne teleskopy. Proč ??? Věř tomu , že v konečném důsledku ušetříš, protože po dvou, nebo třech sezonách se stejně rozhodneš si je koupit, protože akce teleskopu proti děličkám je někde jinde a pocit ze zdolávaní ryb rovněž. Děličky by jsi časem určitě u nějakých kámošů u vody vyzkoušel a pak je stejně chtěl, takže takto se vyhneš tomu , že budeš pořizovat vybavu znovu a posuneš se rovnou na druhý level. Pokud nemáš žádného znémého kámoše rybářem, tak si projdi recenze na výbavu tady na mrku a pokud máš čas , tak zajdi na nějaký váš rybnik v okolí a poptej se místních borců u vody. Pokud nezapomeneš na butilku slivovice do kapse ( v tomto počasí u vody nezbytnost ) tak dostaneš tolik rad k rybařině a výbavě, že ti půjde hlava kolem, ale možná taky seženeš nějakého nového partáka k vodě.

grizzly72 - Profil | Út 1.12.2009 19:22:16

teleskop ti taky nedoporučuju, jinak já mám feeder sema therapy 3,3m a naviják shimano nexave 2500 fb a tahle sestava mi plně vyhovuje, je vhodná jak na malé rybky tak se nebojím ani toho kapra

Márten - Profil | Út 1.12.2009 19:06:11

gregz >> Pokud ti mohu napsat pár doporučení.
1) Teleskopické feedery nebudou příliš kvalitní. Zahrň i tento poznatek do svých úvah a zvaž nákup klasického děleného feederu. Zas tak horké to s tou neskladností není.
2) Pokud opravdu chceš teleskop, raději zajdi do obchodu, poněvadž bych tohle naslepo (přes e-shop) nekupoval. Zkušenost s teleskopickým feederem mám jen jednu a byla to tragédie.
3) Vzhledem k univerzálnosti na zmíněných vodách bych doporučoval koupit feeder medium.
4) Velikost navijáku vyber až podle toho, jaký si vybereš prut. Naviják by měl být na prut vhodný a měl by dobře vyvažovat jeho délku.

gregz - Profil | Út 1.12.2009 18:42:45

To je rpavda,ale já nikoho neznám v plzni a zušenosti jsou jen čtenné nebo od prodejců....

DejF - Profil | Út 1.12.2009 9:09:23

gregz >> tak úplně nejlepší by bylo, kdybys sehnal nějakýho rybáře ze svého okolí, kterej se feederu věnuje, aby s tebou zašel do obchodu a poradil ti, ty si pak sám vybereš, co ti padne do ruky a co ti bude po všech stránkách vyhovovat. Největší pozor si dej na rady prodejců, dost často se snaží zbavit "ležáků", tak na to bacha.