Jáhly upadly v zapomnění?

Zdravím.Dostalo se mi do rukou několik sáčků jahel.Vzhledem k tomu,že jsem o nich nenašel na MRKu ani zmínku,tak se ptám,jestli vůbec někdo na ně ještě chytá.Jak je nejlépe připravit,čím a jak je ochutit atd.Je tady někdo na jáhly chytajíc a ochoten poradit?Děkuji předem.
Autor diskuse: Káceč - Profil , 16.11.2009 všeobecné - nástrahy, návnady

sadraj - Profil | Pá 20.11.2009 11:33:06

Káceč >> tak si tu strouhanku musiš udělat taky jen z Jáhel a pak je to stejná hmota do stejný jen syrová do vařený ale účinek to mude mit stejněj vodu vcucne jak rohlíková tka i háhlová jen tý jáhlový to bude trvat trechu dýl tka do rána podle hrubosti

Káceč - Profil | St 18.11.2009 18:31:34

JKL >> A z těch kleští je dostanu jak?To fakt lepí jak blázen.Sice pomocí strouhanky se dá udělat požadovaná hmota.Ale ta barva už není a ani aroma.

JKL - Profil | St 18.11.2009 18:24:36

Káceč >> Znáš takový ty kleště na zmrzlinu? tak si je pořiď. Koule budou sice větší - ale rybky taky. :-))))

Káceč - Profil | St 18.11.2009 18:22:59

Homer >> O jejich lepivosti ani nemluv.Jsem toho měl víc na rukou jak v kastrolu:-)))Problémem ovšem zůstává,jak tu kaši "dodělat",aby držela na háčku a neztratila barvu a aroma.

Homer - Profil | St 18.11.2009 10:54:04

Jáhly jsem dřív občas dával jako partikl do krmení na proudnou vodu, silně lepí. Příprava úplně jednoduchá, po krátkém namočení chvíli vařit, vznikne žlutá voňavá kaše.
Docela dobře na to reagovaly plotice.

sadraj - Profil | St 18.11.2009 3:51:16

Káceč >> asi joo to teprve uvidíš věci když nekdy dorazíš , co vydrží panelák

Káceč - Profil | Út 17.11.2009 23:28:10

sadraj >> Na co mixér?Zatím mám svoje zuby:-)))Kvůli pár kilům jahel nehodlám obcházet sběrné suroviny.Ani omylem.Asi se musíme setkat,pak mi teprve půjde hlava kolem:)))

sadraj - Profil | Út 17.11.2009 23:05:38

Káceč >> dve tři kila bohatě stačej to nemáte doma mixer? a když nemáš nekde šrotiště s televizí ztak zkus nejeký jemný silobový sejto , nekde ukradni nevestě silon z makovice a nebo prodavaj za patr kaček takový silonový hadříky jak se z toho šijou vlajky je to jemný jako sejtko ale co nejjemnější . až potkam nekdenejakou televizi tak ti sejto schovám , tadky tu byly 3 pře barákenm a nai sem je nebral a to mi je bezdomáči už předrozebrali jen meli strach urazit hrdlo obrazovce berou z toho tu medeno demagnetizační covku co je kolme toho rámu obrazovky cca 1 cm civka okolo celýho rámu která práve to sejto při zapnutí magnetickým rázem demagnetizuje Jinak zkus si nekd projet za chodu obrazovku permenentrním magnetem a uvidíš jaký to s obrazem delá dicy . on se vlastně obraz vzadu na hhrdle taky seřizuje nastavováním takovejc magnetickejch prstencu s ouškem .-
A nebo jinak Pošli mi 30 kilo jáhlaa uděám ti za pá kaček za elektriku moučku a pošlu ti ji nazpátek i tak se mužem domluvit co ty na to , nebo když nekdy pojedeš do praglu tak se zastav s jahlem . kupovt ho v potravinách se mi nechce ty máš určo levnější zdroj ve velkým

Káceč - Profil | Út 17.11.2009 21:57:01

sadraj >> Ty mi dáváš záhul:-)))Mixer taky nemám,ale budu ho muset koupit,bo na falešnej chrup nemám:-)))Sejto z barevný televize,to by měli doma radost:-)))Mám doma šroťák samodomo.Tam i z pšenice udělám hladkou mouku.Jenže to bych těch jahel musel mít tak tři metráky.Že jsem je raději nehodil rovnou slepicím:-)))

sadraj - Profil | Út 17.11.2009 21:43:40

Káceč >> tak to zkus mixerem když je dobře nabroušenej je to stejný jen toho musiš mit vic jak 100 gramu , nejlepší jsou mixery takový ty starý ety se sklenenou nadobou co se u nich dostneš kole ke kudlám a daji se rozebrat na jednotlivý 3 noiže a ty se dja survě naprousit a pak poskladat nazoátek , A porttom naklaneim celýh mixeru se docílí toho že dse to sune o stranách nadoby nahoru ze všech stran a vidíš jak to zjemnuje a zjemnuje
pak to pčšeseješ třeba přes sehtkou udelaný z clony co je v obrazovce v barevný televzi je to suprově jemý kioový sejtko ze terýho padá fakt jen pudr a ten zbytek kfdyý ho nasbíráš vic tka znova proženeš a takhle porád dokola až máš superjemnej rášek , po tom prosátí je i moučkovej cukr hrubej štěrk proti tomu co propadne tim z tý obrazovky . zkoušel sem přesít ten moučkovej dukr a víc jak 2/3 mi zustaly nahoře a dole jen troška . jen kde brát co enjcetší starý obrazovky , vyndat se to dá lwhce . uzrazíš zezedu hrdlo a pak musiš obrazvku otočit předkem nahoru a zbytek bočnich stran odkelpat kladivem a ž je kkovovýmu támu a pak se dá celý sejt jenom kliknutám na pár páček ve středu každý stryna je edna se to celý vandá ven §když to nedáš hore nonama tak to sklo co padá dovnitčku to sejto jen vlastní vahou protrhá . jinak je delám jako válce a bošnce mám ze starejch vysavačá z plestovejch koleček a do jednoho přilepím tavným lepidlem hrdlo z lahve od mlíka se zavitivým špuntem o prumeru cca 3,5 cm aby se dalo nasypat dovcnitř a pak vysypat zbytek a honím to motorkem ze starýho gramofonu , takhle se dá udelat superjemnej prach temeř ze všecho , z rejže hrachu , soji kukučice apodobně jen to chvili trvá jde to pomalu a nejpomalejší je to prosejvání má to snahu se to jemný nabaklovat na vetší kousky takže to chce nechat opradvku hodně dlouh prosejvat aby se to vysypylo to jemný skoro všechno apak stale kolem dokola třeba i 5x jemnit zbytky , stejne nakonec zbyde mnopžství ktterý zž mixer nebere protože nože behaj na tou vstvou ale to se dá použít třeba jako vložka do koulí a nebo do vnadidí hmoty .ale přásšky jsou jak pudr , foukneš a máš celou místnost plnou prachu a hodne dlouho to trvá než sui sedna a drží naprostzo na všem hlavne na oknech

Anýzový dědek - Profil | Út 17.11.2009 19:54:48

Káceč: Ty jsi jak ty tvoji berani. Nastrahu jsem ti zjistil. A uspesna bude asi kvuli tomu, ze si tam uz zadny bobkar moc neskrtne s jinou nastrahou. Timto te pasuji mezi krupare a nebo lepe jáhelníky.-: D))

Káceč - Profil | Út 17.11.2009 19:37:24

sadraj >> Tak to ještě musím koupit kafemlejnek.To se pěkně prodraží:-)))

sadraj - Profil | Út 17.11.2009 19:31:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Káceč >> vupražit a vyrobit extra jemnou moučku několikerým mletím přesejváním a nakonec v mlejnu na kafe třístivým aby to byl uplně prášek , a pak by se to po zalití horkou vodou melo chuvat jako instantní lepidlo když se to teda moc neupraží a nebo slepit tčeba meizenou , nebo jiným škrobem a podobně a nebo zkusti povařit pod vodou tak aby se to trochu odpařilo a zhoustlo jakose vaří krupičný těěsto

Káceč - Profil | Út 17.11.2009 19:27:26

Anýzový dědek >> Jako futro si to dokážu představit,ale já si vzal do palice,že z nich bude nástraha.A nikdo neví nebo nechce poradit.Asi to bude tutově úspěšná nástraha:-)))

Anýzový dědek - Profil | Út 17.11.2009 19:20:09

Káceč : Ja to myslel jako futro. Ale kdyz tvrdis, ze jsou horke, tak je pri tom prazeni posyp trochu cukrem a jako zkaramelizuj. Pak je semel atd. Zkus to v malem, protoze je to jen napad nevyzkouseny.

Káceč - Profil | Út 17.11.2009 19:01:18

Anýzový dědek >> Problém jahel je,že když je nespaříš několikrát horkou vodou,jsou hořké.Ale taky je zkusím opražit.Člověk nikdy neví.....

Anýzový dědek - Profil | Út 17.11.2009 18:54:58

Káceč : Ad testo- Muj navrh je- oprazit jahly za sucha na panvi a rozemlit na strouhanku a smichat s normalni oprazenou strouhankou (zaklad, ktery lze skladovat suchy). Pak pokracovat podle tebe, kdyz pujdes k vode.
Ad bůček: Ty woe! Vzdyt to jsou zdrave L-cholesteroly! Muj organismus nesnasi tzv. Zdravou vyzivu a konzervy! Navic telo musi byt silne, aby mohlo vzdorovat obezite!
P.S: Jahlama si mel futrovat "vegoše", kdyz si vybiral ! ...-:D))

Káceč - Profil | Út 17.11.2009 18:54:53

DejF >> Normálně na háček jako těsto.Drželo to tam i po vytažení.Musím zapracovat na správné tuhosti bez strouhanky.Tedy pokud to půjde.Braly na to fakt dobře.Až jsem byl překvapen.Mám tam háček 12.Jak na feederu tak na klasika bobkař.Záběry i na oba najednou.

DejF - Profil | Út 17.11.2009 18:47:58

Káceč >> No tak já zrovna dosmažil vdolky a na ty to bere mě :-))) Takže jsi z toho udělal těstíčko na háček? Na pružinku, nebo drží normálně na háčku?

Káceč - Profil | Út 17.11.2009 18:14:13

Tak pánové, dnes jsem učinil pokus o přeměnu jahel v těsto.Ještě na tom musím hodně zapracovat:-)))Sice se připalujou jak když musej,ale pokud u toho člověk netahá po baráku kabely jako já,tak lze i kastrůlek použít vícekrát:-)))A to jsem je asi rozvařil málo.Vrazil jsem tam lžičku medu a tři lžičky cukru.Moc to pohromadě nedrželo.Musel jsem to doladit jemnou strohankou.Pak to bylo ono.Sice to nebylo jenom čistě z jahel,ale na tom zapracuju.Dnes na kuku ani ťuk a na jáhlotěsto to bralo jak fík.