Už vás na rybách okradli?

při lovu přes noc? přes den? Věci v autě? Přepadovka? Já jen když chytáme přes noc na soukromákách, jsem vždy šťastný, když to tám ráno všechno je, jak to tam bylo večer. Při čtení tohoto, mne naskakuje husí kůže: http://www.mrk.cz/oznameni.php3?id=1499
Autor diskuse: CarpHunder - Profil , 29.10.2009 všeobecné - ostatní

Už vás na rybách okradli?

A) ano, rybařinu8%

B) ano, vykradli auto9%

C) ano, přepadovka1%

D) ano, ale jen drobnosti1%

E) ano, ryby s vezírkem4%

F) ano, rybařinu na chalupě, chatě, doma5%

G) ano, ve vodě chlazené pivo1%

H) ne, jen poškodili auto (gumy, poškrábané atd.)4%

I) ne, zloděje jsem zavčas chytil2%

J) ne65%

Od 30.10.2009 hlasovalo 220 čtenářů.

honzin2236 - Profil | Čt 1.9.2011 12:36:29

Člověk mě ještě neokradl žádný, ale přišel jsem o prut...jen tak zlehka nahozený kousek od břehu. 4 hodiny ani potah a najednou vystřelil do vody jak raketa. Já zrovna koukal na blbosti kolem, ve vidličce se nešprajcnul a prostě zmizel. Ještě jsem pak kolem plaval a nohama šmátral po zemi směrem kam odplaval a nic. Za pár týdnů jsme viděli prut plovoucí rychle po hladině, kterého honil týpek v trenkách. Že prý jsou ti kapři hajz*i zlodějští. Měl nějaký nejlevnější teleskop a jak je to duté, tak to prostě plave. Takže u příští koupě prutu popřemýšlím, jestli se vyplatí investovat:)

.ada. - Profil | Čt 1.9.2011 12:24:15

Asi pred 8 rokama nas jeste se 2 kamosema okradli na Musove (Dyje 7), rybarina je vubec nezajimala, ale misto toho nam v noci vlezli primo do stanu a ze stanu nam vzali 2 penezenky v kterych stejne bylo jen par stovek, 2 digi fotaky, jeden mobil a me jeste vestu a mikinu. Do dneska nechapu, jak si nekdo troufne lozit v noci do stanu, kde spi 3 kluci (v te dobe nam bylo myslim 16,17,18) a co hlavne nechapu, ze se nikdo z nas vubec neprobudil. A jeste ke vsemu to bylo posledni noc z tydnove vypravy, kterou nam uplne celou proprselo a krome par cejnu sme stejne nic nechytli. Od te doby me na Musove uz nikdo nevidel.

Fario - Profil | Čt 1.9.2011 11:43:41

Mě přepadli před 20. lety,to mi bylo 12 let, na místní lokalitě zvané Bahňáky.Byli to dva asi o 1-2 roky starší kluci.Chtěli mi sebrat prut s navijákem,až když jsem se rozbrečel a řekl jednomu z nich ,že se jmenuje F.V. tak mi prut vrátili a jen mě zmlátili(i kopačka do držky). Dnes PRÝ onen F.V. dělá hačí za ublížení na zdraví s následkem smrti.

fotojakes - Profil | Čt 1.9.2011 10:24:40

mě osobně ne, ale můj mladší bratr se na ryby z toho důvodu vykašlal. Třikrát ho okradli o vše za jednu sezonu, pokaždé se koupili nové věci, nebo jsem mu dal část svých. Krom rybařiny přišel i o jedno kolo a walkman. Já měl štěstí, že když jsem byl mladší tak jsem na nikoho nenatrefil. Později jsem byl na rybách třikrát přepaden, ale nikdy jsem o nic nepřišel, protože na ryby už bez pistole nechodím. Dvakrát stačilo ukázat, že jsem ozbrojen a okrást se nenechám a jednou muselo padnout pár varovných výstřelů.

Pokaždé se jednalo o podobné šmejdy, partu cikánů a feťáku a jednou dokonce přišel sám jeden ztoluenovanej cikán.

rover - Profil | Čt 1.9.2011 9:59:01

Ano, ryby mě okrádají o čas vždy, když na ně vyrazím. Uklidňuje mě pouze to, že ten "ukradený" čas se prý do rybářova života nepočítá :-)
Dávám "K"čko ...

Myš - Profil | Čt 1.9.2011 9:53:46

Mě se nějaký dosud neobjevený umělec podepsal hrubým růžovým fixem na stříbrné auto - úžasný grafický projev navíc umocnil použitím lakového popisovače, takže to šlo dolů docela blbě. No, vzhledem k tomu, že parkuji vždycky tam kde se smí, tak po objevení už to bylo zaschlý a ani jsem toho génia nezahlédl.

volfino - Profil | Čt 1.9.2011 8:19:55

Asi před 4.mi lety mi vykradli chatu na Těrlické přehradě a vzali mi kompletní výbavů od háčků až po rybářské oblečení celková škoda se vyšplhala na 48 000kč

CarpHouser - Profil | Čt 1.9.2011 8:15:10

mattafix94 >> tak to je až k neuvěření, co si někteří jedinci dovolí ...

Butchi - Profil | Čt 1.9.2011 6:30:07

Ma_verick >>
Teleskop jsem si pořídil taky, u vody se bohužel pohybuje kdejaká svoloč. Zatím jsem ještě okraden nebyl, ale jistá menšina už mě párkrát kulturně obohatila o svoje národní obyčeje, jako je například přepadávání s nožem, řetězi nebo v razantní přesile. Pár místních na mě házelo bez důvodu šutry.

Když vidím, co se u nás děje, přemýšlím o zbrojáku. Ne kvůli nahánění ega, čistě kvůli osobní ochraně. Dneska jsou stavu tě přizabít za špatný pohled.

zztop - Profil | Čt 1.9.2011 5:32:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady tahle noční krasavice mně okradla tak že jsem zůstal hlady!! Celá taška ze žrádlem v prdeli a kobru co voněla halibutkama jsem našel 30m za bivakem. Když zloděj přišel druhou noc tak se mi ho dokonce podařilo vyfotit. Jinak z lidskými zloději zatím moc zkušeností nemám.

Ma_verick - Profil | Čt 1.9.2011 2:47:45

Chtěl jsem napasat místo okrást napadnout, za to že mě někdo chce okrást nebudu střílet, nejsme v USA.I když by se sem ten zákon docela hodil....

Ma_verick - Profil | Čt 1.9.2011 2:46:00

nofish >> vystřelit první ano, ale ten člověk už nikdy nesmí promluvit, prostě jedna rána a konec.Potom má člověk velkou šanci, že to uhraje na sebeobranu at má pravou nebo levou zbran.Prostě chtěl tě okrást.Pokud se ti to nepovede můžeš se dostat do velkého průseru, jen kvůli člověku, kterej patří za katr.Já osobně mám zbroják i zbran, ale asi bych to nedokázal.Raději si nosím na výpravy dva kvalitní teleskopy a je to...Měl jsem jednou co dočinění s černými bratry, ale tam si servítky fakt neberu...

šmudla - Profil | Čt 1.9.2011 2:22:10

Mě obrali o ledvinku s woblerama a nějakýma penězma. měl sem věci rozskládný za sebou na břehu a byl zabrozenej cca po kolena 8 metrů daleko.Bylo horko, nějací koupači se čvachtali naproti n pláži a někdo využil příležitosti že jsem se koukal do vody a vylezl mi za zádama z lesa, čapl ledvinku a zmizel. Příležitost dělá zloděje. Jinak ten odkaz kůli kterýmu vznikla tahle otázka jest tipický případ kaprařismu kdy dotyční nechaly všecko nechystaný na ranní lov nebo prostě spali a měli nahozené všecky pruty celou noc a někdo byl v noci posbírat zapomenuté věci po rybářích.
Když nelovím tak pruty stojan sklidím a je to klid pohoda. To, že si někdo dovolí vlést až do stanu je hold už odvaha. Mě třeba si dovolila v noci rozkousal vezírek nebojácná liška(která se naučila rybářům vykrádat krmení, nástražní rybičky atd), přijde i na metr a když sedíš v klidu tak i blíž.
Jinak nechat po břehu rozházené pruty, stojan atd je porušení rybářského řádu= jedná se o vyhrazování místa k rybolovu pokud rybář nechytá(spí). Případně nahozené pruty celou noc porušování stanovené doby k lovu. Buď chytám a jsem u prutů, nebo ležím někde v lese a chrápu, obojí zároveň se praktikuje obtížně, škoda že RS za spaní při rybolovu nebere papíry, třeba by okradených bylo méně.

mattafix94 - Profil | Čt 1.9.2011 0:14:34

Přemas >> CarpHouser - 31.8.2011 20:25:10 >> ano spal rano o 5 prisiel asi nejaky muz na aute s noznickami mi zozadu rozstrihol bivak a spopod lehatka mi ukradol ruksak skoda 600 euro v tom ruksaku som mal aj slzny sprej a hned vedla postele som mal polozenu 50cm mačetu ale ked sme s partakom vybehli typek prave nasadal do auta a odchadzal. Mna zobudilo to, ze ruksak bol moc velky a dotycny si vystrihol malu dierku a ako potiahol tak rozparal este dalsiu cast bivaku lenze kym som vysiel obul sa zobral macetu dotycny uz isiel pec. urcite isiel na istotu. ale ved ked sa horsie nestalo a ja si ho najdem o to pokoj ci uz to bude za mesiac za rok za dva a rozj*bem mu basebalkou hlavu chlapcovi. Sranda je, ze nas tam bolo 6 nabuchanych a on si dovolil ist sam. Mal proste odvahu.

Tommy23 - Profil | St 31.8.2011 22:10:07

Zatim mám štěstí a nikdo mi nic ještě neukradl. Jenom na poslední výpravě mě dost terorizovaly myši a málem mi ukradly i kobru :)))))))

nofish - Profil | St 31.8.2011 21:27:50

libec77 >> Aha. Tak to je jasné.

libec77 - Profil | St 31.8.2011 21:21:41

nofish >> Myslel jsem když vytáhne kver taky. samozřejmě že vubec nepoznáš jestli je pravej nebo né!

nofish - Profil | St 31.8.2011 21:19:25

libec77 >> tak to "vystřelit první" vzhledem k našim zákonům může být pro tebe hodně nebezpečné. Mě jen napadlo, že jen to, že máš něco v ruce už může mít nějaký efekt. Samozřejmě chytíš li zloděje. Pokud tě obere ve spánku tak nenaděláš nic.

LukasHejc - Profil | St 31.8.2011 21:10:21

Ahoj, tento rok nám na soukromáku v Jestřabicích někdo přes noc ukradl čtyřkilový kýbl partiklu. Nechali jsme venku toho víc, ale zloději potřebovali asi jen zakrmit. Bohudík ;)

libec77 - Profil | St 31.8.2011 21:08:24

nofish >> Stačí plynovka nabitá nervákem ale musíš vystřelit první !!!

nofish - Profil | St 31.8.2011 21:05:10

Zatím ne a doufám, že to tak i zůstane. V autě preventivně nic nenechávám a parkuji na frekventovaných místech. U vody moc nepřespávám takže noci neřeším. Mi stejně není co ukrást :-)

Občas se najde "oprsklá" kachna co mi sežere připravené krmení, racek mi sezobnul rybičku, ani nevím kde se tam vzal. Nějaký myšák mi jednou ohlodal (ve dne takže vydra nevím no...) kapra ve křoví (pro šťouraly, byl napsaný, jen byl ve stínu, za mnou). Pak mi ještě pes sousedního rybáře sežral rohlikoboilies- komplet celou krabičku. Ale skutečně okraden jsem naštěstí nebyl.

Napadá mě ale otázka. Nosíte někdo pepřák, nůž (pořádný, ne švýcarák), nebo dokonce zbraň, když chodíte "přes noc"? Hlavně když člověk sedí někde u řeky sám, je to občas zajímavý pocit......