Migrace okounů v řece.

Jak se chová hejno okounů v řece při migraci za potravou?
Autor diskuse: masato1 - Profil , 29.10.2009 dravci - ostatní

jarda 2004 - Profil | Čt 29.10.2009 19:14:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pánové jen bych to doplnil kolega narazil na ukázkové okouny kteři samozdřejmně po určitém čase odrazili a bylo po všem. Jen šlo o radu jak jde takové hejno sledovad. Pokud to jde.A maličkost bylo to na Vltavě.

Žandule - Profil | Čt 29.10.2009 7:56:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Také jsou moc rádi schované pod vymletým břehem a ti větší čekají co jím spadne ze břehu přímo pod nos, nechají se takhle nalapat na přehradách z loďky - pokud je tedy nějaký pěkný břeh, kde se jim to zamlouvá (házet nástrahu těsně pod břeh). Vím, že se také dají v hejnech nachytat z loďky ve velké hloubce pod keři, u skal atd., ovšem to se mi nějak poslední dobou nedaří, asi je potřeba na ně prostě narazit a najít místa kde se zdržují, o těch velkých si myslím to samé co Lauri, že jsou to spíše samotáři, ale kdo ví ... :o)

karel.datel - Profil | Čt 29.10.2009 7:35:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hledej kryty. Okouni se schovávaj mezi kamenama na dně, v padlých stromech, potopené mechanizaci apod. Dostat je ven, je drahej koníček.

Lauri - Profil | Čt 29.10.2009 7:35:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

masato1 >> Záleží na tom na co se v danou dobu specializují. Pokud prohání potěr u břehu tak se jedná o dokonale sehranou týmovou práci. V takové době jezdí za rybičkami a dají se dobře vystopovat, rybáři stačí nají hejno rybek a má napůl vyhráno. Je úžasné to pozorovat a ještě lepší je lovit. Když není vhodná velikost potravních rybek, tak žerou co se dá, hmyz co spadne do vody, různé larvy, občas jim větší voda spláchne nějakou tu žížalu apod. To je doba kdy rybář musí hledat, hledat a hledat. Když někde nějakého uloví,tak potom může počítat s tím,že tam není jenom jeden kousek,ale třeba celé hejno. Pokud hejno nějak nezabavíš (vláčecími nástrahami) tak odjede neznámo kam a ty musíš opět hledat. Okouni jsou žraví a když máš woblera s dvěma trojháčkama,tak se občas může stát,že chytneš i dva najednou. Né vždy jezdí okouni v hejnech, třeba pokud vytáhneš na dané poměry slušnější rybu, mohl to být nějaký samotář, který se už nespoléhá na týmovou práci,ale pouze na sebe a svou zkušenost.

kebator - Profil | Čt 29.10.2009 7:25:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

no asi ako predatori ... vsetko zeru :-)