Závodní vezírky a jejich používání

Zdravím ,
nevíte náhodou někdo jakým způsobem přistupuje RS k používání závodních vezírků.Když budu chytat ryby s tím že každou chycenou rybu vhodím do onoho vezeru a na konci lovu budu chtít ryby vrátit do vody ale ješte předtím přijde kontrola RS .Myslíte že by to byl problém vzhledm k tomu že podle RŘ ryba ve vezeru je považovaná za ponechanou.Můžu ho vůbec používat?
Díky za odpověď
Autor diskuse: Kachnykus1976 - Profil , 1.10.2009 feeder - RŘ, MO, svazy

Pravidla: Každý pouze jeden zápis.

Pinďa2 - Profil | So 3.10.2009 12:37:11

pepa-č >> souhlasím s tebou do posledního písmenka. Buď si rybu budu brát, tak ji zkrátím utrpení na co nejkratší dobu a nebo pouštím. Na vlastní oči jsem viděl dvoukruhový vezírek nacpaný až po okraj cejny rozedřenými do krve. Fakt hnus!

Kosák - Profil | Pá 2.10.2009 12:17:51

Eli >> Závodníci mají při závodech udělené vyjímky ;-)

pajasoptik - Profil | Pá 2.10.2009 9:32:48

v legislativě a bližších podmínkách máš jasně stanoveno, že pokud si ponecháváš rybu, tak když má stanovenu míru jedině mírovou... u kapra, štiky, ca... zapsat bezprostředně po ulovení a ponechání. Ostatní druhy ryb (max. do 7-mi kilo jeden den) při ukončení lovu před odchodem.
U závodů je to specifikum jiné - na závody je udělena (měla by být) vyjímka ze způsobu lovu - pak je možno sakovat veškeré ryby (i podmírové a hájené) bez ohledu na množství. Po ukončení závodu se všechny ryby vrací zpět do vody.
U guláškovek máš buď tuto vyjímku nebo se chytá podle předpisů - váží se nebo měří a pouští vesměs hned.

Juraj - Profil | Pá 2.10.2009 1:52:58

Eli >> V závodě pro tebe limity neplatí. Ani míry ryb, ani množství a hmotnost. Po zvážení jsou všechny ryby puštěny zpět.

Eli - Profil | Pá 2.10.2009 1:49:33

Jarda Š. >> Zkušenějších bych se chtěl optat, jak je to při závodech, pokud závodník nachytá více jak 7kg, popřípadě více jak 2 ušlechtilé ryby, před ukončením kola?
Jinak také nechápu proč ryby sakovat, pokud je nám v úmyslu násladně pustit.

Jarda Š. - Profil | Čt 1.10.2009 23:59:42

jaski >> Smysl to má tehdy, když si závodník vytvoří obdobné podmínky jako při závodě a chce si změřit výkon. (3 hodiny je obvyklá doba jednoho kola závodu).

Kachnykus1976 - Profil | Čt 1.10.2009 23:45:00

Kary >> kary >> .Spousta rybářských klipů ne jen na mrku ukazuje s jistou samozřejmostí používání těchto vezerů a tak jedno dne když jsme s o tom s kamarádem diskutovali, jestli to náhodou není v rozporu s rybářským řádem došli jsme k tomu, že asi ano a že by bylo dobré se někoho zkušenějšího na to zeptat.To je asi jediný důvod proč.

gama - Profil | Čt 1.10.2009 20:24:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

to by asi problem byl

iwanhoe - Profil | Čt 1.10.2009 20:21:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bacit bo pustit .. a zápis je v řiti ..

paia - Profil | Čt 1.10.2009 19:51:56

placan >> letos jsem poprvé v životě absolvoval 4 závody, kde se ryby sakovaly do vezírku a během těch 4 závodů jsem nezaregistroval, že by to nějaká ryba nerozdejchala.

Bosanac - Profil | Čt 1.10.2009 19:42:34

placan >> To byly " gulasovky " na soukromem reviru - stojaku ?
Na muskarskych zavodech se ryba meri ihned , zapisuji se jen centimetry a ne vaha .

jaski - Profil | Čt 1.10.2009 19:04:37

muze mi nekdo vysvetlit smysl pocinani co vidim v kazdym videu tady na mrku a nejen tady treba v tom poslednim chytanim pod jezem. jakej je smysl chytat 3 hodiny ryby a hazet je do vezirku a pak je na konci zase vsechny vykyblovat zpatky do vody? sem v necem pozadu?

Bláža - Profil | Čt 1.10.2009 19:03:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

placan >> Zapsat ihned snad jen "bývalé ušlechtilé" ryby (kapr, štika atd ) ostatní před odchodem od vody .

placan - Profil | Čt 1.10.2009 18:55:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je to celkem hnus !!!! Byl jsem přítomen muškařských závodů,coby rozhodčí,a po vážení ty ryby ze saků vypadaly žalostně.Nemluvě o kolik jich to už nerozplavalo po navrácení do vody!!!

Jinak otázce: jako běžný rybář,pokud zasakuješ rybu,měl by jsi ji zapsat.

kary - Profil | Čt 1.10.2009 18:50:21

Kachnykus1976 >> Taky nechápu proč bych měl ryby sakovat, když je chci pustit.

milos123 - Profil | Čt 1.10.2009 18:22:14

Zajda >> 7kg ouklejí??? pruměrnému zavodnikovi to trvá tři hodiny:-))))

Zajda - Profil | Čt 1.10.2009 18:10:45

pepa-č >> Víš jak dlouho trvá nachytat 7 kilo ouklejí na salát? To by ti ty první zatím zasmrádly..:-) A fčil mudruj..:-)

pepa-č - Profil | Čt 1.10.2009 17:14:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak když jen jeden zápis, tak tedy jen jeden:
Sakování je hnus. Rybu máš buď okamžitě pustit (s minimální manipulací) nebo bouchnout do palice. Hotovo.

Martin M. - Profil | Čt 1.10.2009 16:49:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pojem "zavodni vezirek" je jen zavodni terminologie, z pohledu RS je to vezirek jako kazdy jiny a podle toho k tobe bude pristupovat.