Poradíte někdo s koupí rybníka?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s koupí rybníka. Mám vytipovanou vodní plochu, o kterou se nikdo nestará, je zarostlá a zubožená. Chtěl bych ji dát znovu do kupy(odbahnění,nový kbel,atd.). Poradíte mi někdo co všechno budu potřebovat k vyřízení?? Předem děkuji.
Autor diskuse: Tomes - Profil , 17.9.2009 všeobecné - ostatní

Tomes - Profil | Po 21.9.2009 21:15:20

Zatim Vám všem moc děkuji.Zkusim se do toho trochu opřít a něco vyběhat.

Milan J. - Profil | Pá 18.9.2009 14:18:36

Koupě rybníku není žádná prča.
Kupuješ stavbu, ale i pozemky a každé může mít jiného majitele!!!!
Pozemky najdeš většinou na http://nahlizenidokn.cuzk.cz/VyberKatastr.aspx .
Majitele stavby, toho většinou najdeš na pověřené obci, odboru životní prostředí – vodoprávní úřad.
Zjisti si všechna možná omezení (většinou ze strany ŽP) která mohou tvé plány zhatit.
Jinak platí to co psali předchozí.

sven - Profil | Pá 18.9.2009 13:44:30

Jak se říká, dvakrát měř a jednou řež. Chce to získat maximum informací, než se pro koupi rozhodneš. Jeden můj známy si koupil rybník a až potom se dozvěděl, že ho nikdy neodbahní, neboť je od války plný munice. Musel by tvrdě zaplatit pyrotechnický průzkum a ani potom se nenajde žádný sebevrah který by tam s technikou vjel. Co kdyby se tam něco zapomělo. Dále jak píše JKL.

JKL - Profil | Pá 18.9.2009 12:57:08

Najdi majitele pozemku - třeba na netu, nahlížení do KN. Pak se obrať na majitele - pokud bude svolný informuj se na příslušném obecním úřadě zda z vlastnictví nevyplývají nějaké závazky vůči obci. Pak totéž na Odboru řivotního prostředí - tam ti i sdělí své předběžné stanovisko k tvým plánům. Pokud dojde ke shodě - kupuj. Ale připrav se na to že odbahnění a případné úpravy nejsou jednoduchá záleřitost. Možná by bylo vhodné odebrat ještě před koupí vzorky bahna na rozbor - pokud by bahno bylo kontaminované znamená to ukládání na spec. skládku. A to se hodně prodraží. Není ani zanedbatelná otázka přístupu - ne každá cesta je obecní a vhodná pro těžkou techniku. Hodně zdaru.

klouček - Profil | Pá 18.9.2009 12:49:22

Přesně ti neporadím, ale vím, že si nejdříve zjisti koho jsou pozemky pod rybníkem. Nekupuješ pouze vodu, ale hlavně pozemky. Toto zjistíš pokud si najedeš na katastrální úřad. Pokud to víš, máš to o to lehčí. Kdo by ti mohl poradit je určitě majitel soukromého revíru Čáslavice na Třebíčsku a to včetně rekultvačních prací.Kontakt:Jan Galeta e-mail:jan.galeta@seznam.cz Tel:777900497
Jinak se jedná o klasickou kupní smlouvu, návrh vkladu do katastru nemevitostí atd.