Proboštské jezera a tůně a Labe U Staré Boleslavy

Zdravím, jaké máte zkušenosti s těmito revíry...
Autor diskuse: tom@s - Profil , 28.8.2009 všeobecné - revíry, cestování

terč - Profil | Pá 28.8.2009 22:30:29


Od otravy Probošťského jezera ( modrou skalicí ), kdy se odtud odvezlo hodně nákladních aut otrávených ryb a další ryby odvezený na jiné revíry.

Po zavezení poloviny Probošťských propadlin komunálním odpadem i chemikáliemi a vzápětí sutí a zeminou. Po vytěžení písku, zavážení stále pokračuje.

Hlavní tok Labe, které bylo v posledních letech 2x otráveno. Ale naštěstí ne tolik. Ryby tam jsou, jen to chce najít ty správná místa. V posledních letech se Labe u Staré Boleslavi stalo hodně prochytávaným revírem a tlak na ryby je obrovský.

A co se týká tůní - po vysazení ryb jsou vychytány skoro do mrtě, převážně místními důchodci, s denodenní docházkou, hlavně jim nesedněte na jejich flek nebo budete mít znepříjemněný lov.
Místní MO nemá tolik prostředků aby zarybňovali celý revír.
Ale bílé ryby je všude dostatek.
Dravců je po málu.
Sumců menších velikostí by mělo být dost na všech revírech, postaral se o to zarybňovací plán.
Kaprů větších velikostí nad 13kg je po málu, dnes možná i míň. Hlavně je to s nimi zrádné, jednou jsou v hlavním toku Labi a jednou zas na jezerech.

Sice to vypadá strašlivě, ale je to pravda.
Narodil jsem se tady a chytal pouze zde. To co se tu ve Staré Boleslavi děje a co se stalo z toho jsem smutný.
A vím, že se to již nezlepší

Geneticist - Profil | Pá 28.8.2009 12:49:00

Za sebe mohu rict, ze jsou to hodne proflakle reviry. Na probostska jezera proto uz vubec nechodim a navic posledni jezero pred Borkem castecne zasypavaji. Tun ve Stare Boleslavi je zavrena kvuli stavbe novych mostu. Pekne se da zachytat na Labi a par mistech, ktere znaji jen mistni.