Zákazy u vody

Taky vás už štvou ty věčné zákazy - stanování/bivakování ... Na jednom revíru, kam jsem chodil přespávat k vodě, je teď zákaz bivakování, stany, rozdělávání ohňů ... Mají to u rybníka na ceduli, ale v RŘ to není zapsáno. To si zas vymysleli ti "rybáři" - jestli se to tak dá říct - a hned se to zavedlo. Ale horní míra kapra, k tomu se už nemají ... Kam to spěje, nevím :-(
Autor diskuse: petr.fish - Profil , 11.8.2009 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Heršvec - Profil | Čt 26.5.2016 8:12:20

KARY >> Nevim jak na Moravě, ale třeba u nás nemaj problémy s grilem. Když jedem v bandě na tejden k vodě tak s sebou táhneme velkej uřízlej sud na nohách, trojnožku a kotlík a sám jsem se ptal porybnýho, který nás kontroloval, co nám k tomu řekne a řekl mi, že na nás nemůže, že to není otevřenej oheň, že je to gril. Ale řikám to pořád, je to o lidech. Jeden ti k tomu neřekne nic, druhej tě bude buzerovat za každou prkotinu.

Jirka75 - Profil | Čt 26.5.2016 7:11:35

Rožnovák >> Mas pravdu. Kazdej lojza kterej si rozdela u vody ohen a vypije krabicaka je v pohode, ale ty jako rybar si vezmes svuj gril, uhliky potom zakopes, misto uklidis, ale stejne ses ve finale buzerovanej...Tot muj poznatek :-(

Rožnovák - Profil | St 25.5.2016 23:55:13

Já bych si spíš položil otázku, kde leží hranice mezi rybařením a kempováním. Když se určí jasná hranice, nebude potřeba tolika zákazů.

KARY - Profil | St 25.5.2016 23:45:37

Ahoj chtěl bych oživit tema .:) mám dotaz jak je to teď ze stanováním a rozdělováním ohně u vody například u řeky Moravy. Děkuji za odpovědi!! KARY!!

Lauri - Profil | Út 25.8.2009 21:48:48

petr.fish >> taky mě serou ty zákazy, kteří rybářům znepříjemňují život. Rád bych na svém oblíbeném revíru přijel autem až k vodě,rozdělal si ohníček a biwak a v klidu se věnoval rybařině a relaxu. Ale bohužel to nepůjde! A proč? Můžeme si za to hlavně sami,protože jsme bordeláři a prasata co nemají k naší přírodě žádnou úctu. Neznám pořádně revír,kde bych se neprodíral hromadami bordelu. Ty rádoby táborníky, co si k vodě přivezou půlku obchodu s potravinami a po zkonzumování všeho tam veškeré obaly nechají bych nakopal dopr--le. Bohužel to jsou právě oni, kteří si nejvíce stěžují.

malamut - Profil | Ne 16.8.2009 21:08:55

Andrew >> pokud je to tam kde si myslím, vede podle řeky pěkná asfaltka bez zákazu vjezdu, jsou tam hezký placy kde máš auto za zády a nemusíš nikde jezdit po louce apod. Byl jsem tam asi 2x před lety když jsem měl kšeft v Chuchli, moc se mi tam líbilo.

Andrew - Profil | Ne 16.8.2009 20:36:55

Majsher >> Trochu z jinýho pohledu...celkem komická rodinka ;-)

JKL - Profil | So 15.8.2009 16:12:42

Locarp >> Že bylo nařízení okresu zrušeno je docela možné - ale pak je otázka jestli ho nenahradilo něco jiného - to je těžko říct. Mně šlo spíš o to že legislativa nezaniká s institucí . S vlastnictvím pozemků máš pravdu - dohledat majitele bývá obtížné.I když existují. A že někteří majitelé na své pozemky kašlou - to podepíšu. Nejhorší je, že pokud na takovém pozemku vznikne dejme tomu černá skládka je postižena obec. A majitel je kdesi v neznámu. A nedej bože aby tam byl nějaký úraz nebo třeba požár.

Locarp - Profil | So 15.8.2009 16:03:31

JKL >> O zániku nařízení OÚ jsem se informoval na příslušných institucích. Mluvíme tady o plošném zákazu a ne, že místně obce v místní působnosti obecní vyhláškou nebo případně v přenesené působnosti nařízením obce zakáže na prostranství táboření. V zákonech např. na ochranu životního prostředí nebo lesní zákon máš jasně uvedeno kde je to zakázáno. O pobřežních pozemcích se také dá diskutovat, komu patří. U nás na Labi například patří kus pozemku, kde se táboří městu, kus Povodí Labe, kus státu a kus právnické osobě. A z toho dvěma je úpně jedno co se na pozemcích děje. Jestli se majitel o pozemek nestará je to těžké.

JKL - Profil | So 15.8.2009 15:43:14

Locarp >> Máš pravdu v tom, že existuje tzv. "právo na volný pohyb krajinou" - což znamená pouze to, že smíš volně procházet lesy, loukami, polními cestami a podobně. Nesmíš však jednat tak, abys poškozoval práva a zájmy vlastníka pozemku. Ten také určuje co na jeho pozemku smíš a co nikoli. Zákaz táboření platí pro taxativně vyjmenované případy - a to bez ohledu na nařízení vlastníka - v CHKO ti povolení k tráboření nemůže vydat vlastník pozemku ale pouze státní orgán. V ostatních případech jsi povinnen řídit se nařízením vlastníka pozemku - např. Obecní vyhláškou. Mnoho obcí takové vyhlášky vydalo a vydává. Stejně tak se vyplatí dotaz na příslušné povodí - jako na správce pobřežních pozemků. Každý pozemek má svého vlastníka. A je-li oplocen či ne není pro tento případ relevantní - oplocení znamená v první řadě zákaz vstupu.Co se týče Okresních nařízení - agendu převzaly Krajské úřady nebo Obce s rozšířenou působností - zánik okresů neznamenal zánik jejich agendy.

Locarp - Profil | So 15.8.2009 15:15:02

Sven >> sven >> Je široký pojem Tvůj pozemek. Jedná se buď o pozemek ve vlastnictví fyzické či právnické osoby. Případně zda je oplocen. Když použiji širší citaci Ústavy ČR " Je povoleno co není jiným zákonem zakázáno". Nikde jsem v jiném zákoně nenašel úpravu o plošném zákazu stanování na veřejných prostranstvích. Zákaz existoval v podobě nařízení Okresních úřadů ale s jejich zánikem nařízení zaniklo také.

petr b. - Profil | So 15.8.2009 14:45:36

Locarp >> no vidíš, tak jsem to pokusil trochu upřesnit :-)

sven - Profil | So 15.8.2009 14:10:42

Locarp >> zakazuje zákon abych si bez Tvého souhlasu postavil stan na Tvém pozemku ?

Locarp - Profil | So 15.8.2009 14:00:23

petr b. >> To vím, že zákon na ochranu přírody táboření ve volné přírodě celkově nazakazuje. Petrson napsal, že ano tak jsem chtěl vědět kde to našel, bohužel odpovědi jsem se ještě nedočkal.

Záplotník červený nepřehoditelný - Profil | So 15.8.2009 11:04:41

shodu nenaleznete a proc taky, ze? nekdo proste narizeni tupe plni, nekdo ma strach je porusit, jiny to sem tam riskne a nekdo nema problem zariznout rs.

Salmo1 - Profil | So 15.8.2009 10:47:24

JKL >> Na houby?No to je přece jasné,pokud ti je 70+ můžeš jezdit i po lese a hledat je rovnou z auta.To dá přece rozum ne :-)))

petr b. - Profil | So 15.8.2009 10:45:59

axcat >> že jsem blbej si nemyslím, byť ty si můžeš myslet opak ..... holt každý koníček má svoje rizika a něco stojí, stejně tak i rybaření ... pokud někdo na něco nemá, ať to nedělá .... to, že na něco nemám, neznamená, že pro mě neplatí zákazy ... nebo by podle tebe zákazy vjezdu a jiná omezení měly platit jen pro ty, co mají na pojistku auta a jsou schopní nést bágl na zádech? Jinak souhlasím, co píšeš tommovi, pokud někomu nezbývají peníze na rybařinu, tak ať prostě nechytá .... já taky nedělám věci, na které nemám......

tomm - Profil | So 15.8.2009 10:44:56

axcat >> Já jsem tu každý den, i když nevím jak to s tím souvisí. Tvoje sociální cítění je ohromující. Já netvrdím, že se z toho dá těžko vyžít, jen tvrdím, že to nijak nesouvisí s tím jestli se nesmí jezdit autem až k vodě. Prostě to, že nějakýmu dědouškovi občas někdo ukradně škodovku (i když nevím jak jsi na to přišel) není důvod k tomu, aby měl každý auto za prdelí. Jak by to vypadalo? Když ho nechávaš často v lese mimo dohled, tak si ho pojsti a nebo to riskni, ale je to jen tvůj problém.
Stejně bys mohl argumentovat tím, že naše nesmylsně levné povolenky jsou levné proto, aby na ně dědoušci měli i když je evidentní, že právě ty masy (způsobené cenami) naše vody nejvíc likvidují. Mě prostě nezajímá, že někdo bude muset přestat rybařit, protože na to nebude mít. Stejně tak mě nezajímá, že někdo bude muset přestat jezdit na ryby, protože nebude moct mít auto za zádama. Obě by to byly věci prospěšné a když se kácí les, tak lítají třísky.
Víš kolik stojí v hospodách točená Plzeň? Proboha, vždyť oni na to ti důchodci možná nemají, rychle bych na ty pivovary zatlačil, aby s tím něco udělaly, takhle to přece dál nejde. Prostě systém Paroubek:-)

JKL - Profil | So 15.8.2009 10:41:36

axcat >> Zákazy stejně jako třeba dopravní předpisy a značky mají svůj smysl a důvod. Nemusí se nám líbit, nemusíme ho chápat - ale to je tak všechno co s tím můžeme dělat. Auta se vykrádají, poškozují a kradou takřka všude - nejen u vody. A na parkovištích u sídlišť rozhodně víc. To není věcí zákazů a jejich dodržování. Jak bys řešil podobnou situaci třeba když jdeš na houby? A sociální podmínky do toho netahej - anebo ty snad pro důchodce děláš zadarmo?

b.gun - Profil | So 15.8.2009 10:36:18

axcat >> Hm, jsem nevěděl, že jsou v ČR 4 mil. střežených mobilních garáží, které se pohybují podle aktuálních potřeb řidičů/majitelů aut. Tu je doprovázejí k marketu, jindy zas do práce, na návštěvy atd. ...

axcat - Profil | So 15.8.2009 10:31:58

tomm >> koukam ty jsi tu taky dlouho nebyl no ono když vysoliš penize za najem kolik stoji najem 6litu mes. jidlo oblečeni neco na ryby atd.duchod tak 10a to je moc podle me ti toho tolik nezbyde a kvuli tomu že mu zbyde par stovek mesične ma přestat chytat prosim tě prober se a zamysli se

axcat - Profil | So 15.8.2009 10:26:45

b.gun >> vetšinou v garaži nebo tolik miluješ svoje auto DDDDDD

tomm - Profil | So 15.8.2009 10:24:25

axcat >> Nemá z důchodu na to peníze? Co je to za argument? Když na něco nemám, tak to nedělám ne? Nehledě k tomu, že to auto musí nechávat všude možně bez dozoru, nejen na rybách. Volíš Paroubka nebo komanče? :-)

b.gun - Profil | So 15.8.2009 10:21:10

axcat >> Hm, a když přijede takový rybář domů, tak parkuje s autem v ložnici, že? Ty inteligente ...

axcat - Profil | So 15.8.2009 10:17:25

blbej ses asi ty že maš takovejhle argument protože co třeba takovej rybař kteremu je 65let nebo 70let ma starou škodovku kterou nebude mit pojištenou nema z duchodu na to penize a kvuli tobe ji necha nekde u cesty pujde 300m s baglem to si neumim představit DDDd a pak mu ji čorne nekdo nejakej mladej kret,,, co si chce pokrosit nekde co asi bude delat kdyz už si na auto nenašetři bude jezdit sockou k vode nebo co?????DDDDD uvažuj

petr b. - Profil | So 15.8.2009 10:11:10

Locarp >> podle mě zákon na ochranu přírody zakazuje táboření pouze v NP. CHKO, NPR .... obecnější zákaz táboření bych hledal např. v zákoně o lesích

petr b. - Profil | So 15.8.2009 10:09:02

malamut >> díky za tvoji vstřícnost, ale není třeba .... nepochopil jsi zřejmě ty ... psal jsem ti, že neberu to, že strach o auto odůvodňuje jezdit autem tam, kam se nemá a to bez ohledu na pojistku...

malamut - Profil | So 15.8.2009 10:04:38

petr b. >> v některých případech ti je pojistka k hovnu, pochopil jsi to nebo to chceš i nakreslit?

petr b. - Profil | So 15.8.2009 10:03:35

malamut >> netvrdím, že to je něco parádního, ale podle mě to není žádný důvod k tomu, aby se jezdilo autem až k vodě (samozřejmě s výjimkou míst, kde je to povolené).... stejně tak se ti to může stát kdekoliv jinde .... je to tvoje riziko, když se rozhodneš s autem někam jet a jen kvůli tomu, co jsi napsal, jezdit autem až k vodě ... sorry, ale podle mě blbost, pak by se totiž autem muselo jezdit úplně všude

petr b. - Profil | So 15.8.2009 10:00:49

axcat >> je každého věc, jak si auto dá či nedá pojistit .... a vymlouvat se na to, že nemám pojištěné auto a proto ho musím mít za zadkem, je blbost .... do zákazu vjezdu ve městě taky pojedeš, protože nemáš pojištěné auto...???

axcat - Profil | So 15.8.2009 8:51:29

malamut >> maš uplnou pravdu

malamut - Profil | So 15.8.2009 8:49:33

petr b. >> když o půl jedný v noci zjistíš že máš v lepším případě prořezaný gumy, v horším auto na špalkách, tak je ti pojištění celkem k hovnu.