prodejny v brne

kde se vam dobre nakupuje a naopak hure a proc ?
Autor diskuse: gama - Profil , 7.8.2009 všeobecné - ostatní

kde nejradeji nakupuji

A) milo brno37%

B) zabransky22%

C) raven7%

D) gammarus6%

E) rrr7%

F) jinde20%

Od 7.8.2009 hlasovalo 54 čtenářů.

džek - Profil | Po 24.8.2009 12:22:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím všechny rybáře,chtěl bych se podělit o velmi špatnou zkušenost s rybářským marketem Raven Fishing Brno.Koupil jsem si u nich člun Carp Hunter 280.Za necelé 2 roky byl použit pouze 3 krát.Před dovolenou jsem ho chtěl zkontrolovat ale uvnitř člunu u podlahy ve švu byla asi 1cm dlouhá prasklina.Protože na zboží byla ještě skoro 2 měsíční záruka,zaslal jsem člun prodejci aby závadu odstranili.Skoro po 3 tydnech jsem zavolal na prodejnu co je s mojí reklamací,pán vedoucí mi řekl že reklamaci neuznávají protože prasklina je mimo šev a je skobovitého tvaru,tak že jsem si díru způsobil sám.Na upozornění že zboží je ještě v zárucemi odpověděl v tom smyslu že těsně před koncem záruky chci člun nový a že jsem ho možná použil 3 krát ale při sjíždění Nilu. I naprostý laik by poznal že byl použitý minimálně .Opravu zamítl s tím že při koupi byla v zásilce lepící sada tak si mám díru zalepit sám.Čtu v novinách a slyším v televizi že nemáme nakupovat u asiatů kde nemáme právni záruku ani kvalitu zboží ale v registrovaných obchodech.Jezdím na burzu do Ředhoště vesničky kousek od Libochovic kde jsem si koupil prut za 780kč .Po 14 dnech se mi uvolnilo držení navijáku s obavou jestli toho asiata poznám a nebude říkat já nerozumět jsem ho našel.Po vysvětlení závady sáhl pod stolek vytáhl jiny prut s omluvou a úklonou mi ho vyměnil, podotykám že bez paragonu.Taková jednání by se tyhle zásilkové giga zlatokopové měli naučit v čele s Mgr.P.Kočkou.Když mi po víc jak měsíci a půl poslali člun na dobírku,poštovné ,balné plus nová lepící sada tak mi tahle velmi špatná zkušenost přišla dost draze a mohl jsem si ušetřit i rozčilování.Přikládam snímek poškození na posouzení a varování potenciálním zákazníkům Raven Fishingu. Zdravim Džek

sobol - Profil | Po 10.8.2009 10:11:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chodil jsem na koliště, docela dobrý. Dvakrát jsem byl v Ravenu a jak píší ostatní - už nikdy. Nyní chodím do Redfish na Gorkého a jsem maximálně spokojen. Poradí, kafe dostanu a pokud něco nemají, tak velmi ochotně seženou. Výběr se zvětšuje a rozšiřují prodejnu i e-shop. Chodil jsem i do RRR a taky slušný.

Maroš3310 - Profil | Ne 9.8.2009 22:12:28

Já chodím do Pescada na Gajdošce. Mají tam dobrej výběr a dobrý ceny.

CHYŤ-PUSŤ - Profil | Ne 9.8.2009 21:53:59

Já chodím k Zábranskýmu a celkem spokojenost. Párkrát jsem byl na Pekařské a naprostá spokojenost. Do mila už nejdu, těžká nespokojenost s ochotou-chtěl jsem ukázat kaču kterou měli mít v akci a prodavač mi sdělil že ji nemají vystavenou. Já ji chtěl ale vidět, abych zjistil jestli to není nějakej šmejd a on mi opět zdělil že ji nemají vystavenou a jestli nějakou chci koupit tak ať mu řeknu kolik gramů. To už jsem opravdu nechápal prodavačovu neochotu ukázat mi kaču jak kdyby to bylo nějaký vzácný zboží!!! Sdělil jsem mu, že ať si ji nechá a zklamaně odešel. (kdyby za mnou stála fronta tak neřeknu ale v prodejně jsem byl sám a tohle-víckrát ne) a o ravenu škoda slov slovo neochota se objevuje v každé zmínce o této "prodejně,,

pepa-č - Profil | So 8.8.2009 12:56:33

Martin M. >> to máš naprostou pravdu, ale u nás jsou ty ocasy pořád velmi krátké. A když chceš něco jenm trochu mimo mainstream, musíš do zahraničí.
Příklad: Stačí se podívat jak chudou nabídku Rapaly, má třeba bohemiafishing - a to jsou dovozci (je to shop normarku - aspon tuším). Najdeš tam všechny velikosti woblerů? ne. všechny barvy? cha chá, samozřejmě, že ne. A to je Rapala masový velkovýrobce.

obrisek - Profil | So 8.8.2009 12:49:29

Já nakupuji už jen v USA, a pro bižu, směsi,červi mám nejraději MILO, a po dlouhé době sem byl u SUMCE a překvapil mě obrovksý výběr ve vláčecích nástrahách...hlavně české produkce...

bombardák - Profil | So 8.8.2009 12:27:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roky jsem k nákupům využíval prodejnu firmy Gammarus. Ještě v dobách kdy o prodejnách typu - raven, milo, zábranský a jiné, nabylo ani vidu a ani slechu. Parta profíků, pod vedením muškařské osobnosti a hlavně slušného a dobrého člověka Jardy Nováka vytvořila na malém prostoru zákoutí pro nákup i případné ,, poradenské " posezení. Jsem rád, že jsem v té opravdu dávné době objevil prodejnu tohoto typu a díky tehdejší kvalitě značky Shimano používám její ,, rybářské cajky " dodnes.

Milda - Profil | So 8.8.2009 12:12:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin M. >> Všude se něco najde,co člověka zaujme.Většinou jsem jako "nebrňák" mockrát do tamních obchodů nezavítal.Kde jsem ale byl,tam se vždy něco dalo objevit.V Milu na něco dobré ceny,ale nestíhali-telefony,zákazníci...Byli tam 2.za pultem(chlapík s holkou),zákazníků 5-byl jsem tam jen jednou.V Gammarusu ochotní,ale prodejna zásobena nic moc a malá,věci zaprášené,ceny vyšší.
V Ravenu dost méně kvalitních věcí,ale dá se vybrat a pro mě příznivé,že je velký výběr z bižuterie PB Products.
U Zábranského jsem nebyl už dlouho,ještě to bylo tenkráte rozděleno na 2.patra.Jak je to teď,to nevím,tehdy byl výběr slušný.
Na Pekařské jsem byl naposled asi někdy v loni v létě.Ani tedy nevím,že to zavřeli.Škoda,s tím chlapíkem tam se dalo docela pokecat o přívlači.Měl i zajímavé vzory woblerů,hlavně Rapal a taky se tam daly omrknout a koupit,jako v jedné z mála,Illexy.
Ve více prodejnách jsem tam asi nebyl,nebo si teď nevzpomínám.Vždy se ale směju,jak kamoš vzpomíná na zrušenou prodejnu Merlin na Olympii.Nikdy jsem tam nebyl,ale jeho vyprávění o "ochotném" prodavači a přemrštěných cenách mi vyloudí vždy na rtech úsměv.
EDIT:Špatně jsem adresoval,ale je to asi fuk ;-)

Martin M. - Profil | So 8.8.2009 11:45:14

Trochu mimo tema - ale patri to sem. Nejlepsi jsou kamenne prodejny, ktere maji i poradny eshop. Proc? Kouknete sem: http://cs.wikipedia.org/wiki/Dlouh%C3%BD_ocas

RomikS - Profil | So 8.8.2009 11:38:26

taky si musím zanadávat na raven,NEjednou jsem tam skočil jenom pro masňáky,protože to mám po cestě z hokny a stál jsem tam u pokladny jak trouba asi 15-20min a nikde nikdo,pak kdosi odkudsi vylezl,zase zalezl a když se dalších 10min nic nedělo,zabalil jsem to.přístup fakt katastrofální,hanba blit.
Nejradši chodím na Koliště,mají tam většinou všechno co potřebuju a co není,to ochotní kluci objednají...

malsy - Profil | So 8.8.2009 11:23:41

Téměř výhradně chodím nakupovat do RRR v Komárově k panu Čermákovi. Kupuji běžné spotřební věci, nehledám žádné super speciality a proto si vždy vyberu, co potřebuji. Rád se také přebírám na stěně s drobnostmi a často koupím i věci pro které jsem nepřišel. Obsluha byla vždy přívětivá, trpělivá a ochotná naslouchat a poradit. Navíc to mám po cestě z práce, parkování bez problémů těsně u obchodu. V ostatních prodejnách jsem také několikrát byl nakoupit, ale žádná mě nepřesvědčila natolik, abych měnil.

aldda - Profil | Pá 7.8.2009 21:50:37

Jedině Pescado, nic lepšího jsem snad ani neviděl. Supr obsluha, příjemní, poradí, pokecaj, co víc si jěště přát.... Dost jsem se spálil v Gamarusu, tam už bych nešel :-(.

dosec - Profil | Pá 7.8.2009 18:23:46

já nerozlišuju to jestli se mě nakupuje dobře nebo hůře,ale jestli nakoupím to co chci a pro co jsem si přijel,např .jsem si vyhlídl na netu prut spro royalty a ten měli v Brně jen v redfish tak jsem tam jel osahal a koupil i když prodejna PESCADO na Gajdošce je mě nejvíc sympatická i přes menší výběr,asi proto,že to mám blízko a jsou tam příjemní prodavači.Jinak z dalších kam většinou jezdím RRR a Milo,občas raven.Většinou si to stejně objednám přes net a pak si to jdu jen vyzvednout,nebo se o to alespoň pokouším :-))

eL - Profil | Pá 7.8.2009 14:18:29

V RRR oceňuju tu velkou stěnu s drobnostma (háčky, lanka, karabinky...), ze kterých si člověk sám vybere a ustřihne, co potřebuje. Proto jim dávám hlas v anktetě :-)

Raven - největší vybrakovaná plocha v ČR. Ani se zde nesnažte nic reklamovat.

Milo - slušný průměr, kvalitní a levní červi :))

Gammarus - malý obchůdek, ale velmi slušný přístup.

RS - Profil | Pá 7.8.2009 14:07:43

Jak to tady tak pročítám,tak se musím zastat alespoň jednoho prodavače v ravenu o Ravenu jako takovém nechci mluvit ,toho prodavače bohužel neznám jmenem , ale je velice ochotnej a příjemnej poradí i když nic nekupuji příklad ochoty , utopil jsem připoslech eos-r a potřeboval jsem vyskoušet jestli mi bude fungovat euro verze na tu moji sadu z UK a jen tam mi ten dotyčný vyšel vstříct , taky dokáže poradit to nekupuj to je drahý kup si toto je to levnější a kvalita je stejná, takovej přístup oceňuji. Jo a k těm kšefům tady v Brně a okolí mohu říct jen jedno tragédie !!! všichni všechno prodávají ale nikdo nemá takřka nic skladem jak si mám koupit třeba prut když si ho nemůžu vzít do ruky, pro svoje Vantage jsem musel až ke Kolínu a tak je to takřka se vším !!! Na závěr chci říct jen jedno je to v nás lidech nějak se vytrácí ta slušnost a ochota si navzájem poradit , nojo vlastně rada to je drahý atikl a to se dnes platí !!!

JN - Profil | Pá 7.8.2009 13:33:15

Rybářská pohotovost !!! Teprve to rozjíždí, ale obsluha a přístup k zákazníkovi bezkonkurenční !!! Jinak eshop Milo je super i kamenná prodejna ujde.

Sla - Profil | Pá 7.8.2009 13:17:47

asi nejvetsi vyber je u zabrdy, takze nejvic chodim tam. Obsluha vpoho a ceny taky ujdou.

jambo - Profil | Pá 7.8.2009 13:13:24

V Brně všude tak nějak ,podle toho co hledám a sháním. Přesto, že Raven posílá akční katalog tak tento obchod už nikdy ! Výborná věc E-shop ,dík že jej máme. :-)

Čendík - Profil | Pá 7.8.2009 12:21:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejraději u pana Perničky, velmi příjemná obsluha, ochotně poradí, běžný " spotřebák asi za nejlepší ceny v Brně. Jinak hodnotím kladně za ochotu a velký výběr Ryby, rybky, rybičky.
Do Ravenu jezdím nejčastěji pro bílé červy, protože jsou nejblíž, ale jinak jsou nehorázně drazí ( kromě akcí ), a obsluha se tváří, jako bych je obtěžoval. Sem tam zabrousím i do Specíálky Zábranský, výběr zboží slušný, obsluha jak kdy. Milo jen výjimečně, při objednání zboží přes internet velká spokojenost

kalaban - Profil | Pá 7.8.2009 11:52:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Moc pěkná otázka! :o) Obecně bych řekl, že v Brně je to celkem slabota....Pokud sháníš konkrétní věci, tak se mi už několikrát stalo, že jsem je ani ve třech prodejnách nesehnal a stejně si to musel objednat na netu. Nebo mi třeba z Mila přišel akční leták a v něm rozumná cena goretex bot, které jsem zrovna potřeboval. Tak sem sedl na vlak a zajel tam...co myslíte, jak sem dopad? Je teda pravda, že jeden pár bot tam opravdu byl, což je obdivuhodné když už se jedno o první den akce a byla hodina po otevíračce, ale jak napotvoru to byla u chlapů nejběžnější velikost 41....:o)
Zábrda je v Brně asi nejvíc zásoben a i obsluha je tam ochotná a ráda poradí. Tam se celkem nakoupit dá a chodím tam rád.
rrr - dobrý ceny na netu, ale obsluha moc neporadí. Navíc mají nechutně předražený věci od Ultimate a to mne od nákupu u nich celkem odrazuje.
Raven - co k němu říct? Při trošce snahy se tam dá opravdu výhodně nakoupit! Ale zásadně věci na které je akce a u kterých nepotřebuji doplňující informace.
gammarus - to ještě funguje? se teda divím.....
No a nakonec moje domovské rybářství v Kuřimi....tady je to taky dost složité, protože je to malej krámek a na kaprařinu nemá v podstatě zhola nic. Ale mám ho za barákem, je ochotnej a tak u něj občas nějakou tu kačku rád nechám.

zero2 - Profil | Pá 7.8.2009 11:13:56

Martin M. >> je pravda už jsem tam dlouho nebyl :) měl tam obchod kamarád a taky to tam zabalil, jak to rozkopali přestali chodit lidi...

Martin M. - Profil | Pá 7.8.2009 11:12:39

zero2 >> na Pekarske uz to myslim zrusili.

zero2 - Profil | Pá 7.8.2009 11:01:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

milo - dobré na feeder/plavačka a mají tam levný předvařený partikl za kilo cca 40kč to jsem jinde nenašel, občas mi přijdou dost vybraní a nic nemají, ale jinak moje mateřská prodejna, majitelé svérázní ale správní rybáři vždycky poradí

rrr - občas tam zajdu, ale moc jsem si tam nikdy nevybral, ale mají tam pevné a kvalitní tašky na pruty přímo s jejich značkou rrr to se nemůžu vynachválit

speciálka - od doby co zrušili dole vláčku mi přijde že se začali chovat k zákazníkovi slušněji, už to není co nekaprař to blbec (pokud nanarazíš na toho silnějšího brýlatého) jinak na kaprařinu dobře zařízení

raven - 100x opakované strašný přístup prodavačů, jezdím tam jen na nějaké akční věci, nebo z nouze... Ale zase mi posílají domů katalog což oceňuji

pernička splavek.cz - malej obchůdek ale 7kg kuku šrotu tam mají za tuším 70kč a když už tam pro něj člověk jede tak občas něco koupí navíc, je to taková tradiční bobkařská prodejna

redfish gorkého - tam občas když nemám čas tak pro masňáky a něco na kaprařinu, dá se tam dojet autem a je to v centru výběr nic moc...

Sem chodím já, párkrát jsem byl na Pekařské, 2x U sumce, pokaždé měli zavřeno i když podle otvíračky mělo být open, takže se držím osvědčených výše :)

Hermis_s - Profil | Pá 7.8.2009 10:30:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vsude je nejake pro a proti,ja jezdim z prace pres Komarov,takze je pro mne vyhodne po ceste se stavit v RRR,kdyz neco potrebuji.V ravenu jsem byl dvakrat,koupil jsem si tam navijak a kresilko,obchod se mi natolik znechutil obsluhou,ze tam uz ani nepachnu.