jesenicko a žulovske kamenolomy rybařeni

čaute nevoite někde někdo o revirech v jeseniku napřikld střelnice 1a nebo želva či stařič a nebyl někdo na kamenolomech v okoli žulove a vapene jak to tak bere dik za informaci

Kubiňák - Profil | Ne 22.5.2011 12:37:46

Nazdárek rybáři, přikládám nějaké informace o požadovaných revírech.

Staříč - já osobně chytání na tomto revíru nemám rád, protože je to, jak chytat ve městě. Jednu stranu lemuje silnice, z druhé je škola, kde je velký pohyb lidí a neustálý ruch, takže to moc, jako místo na rybolov neuznávám. Místní organizace, ale na tento revír dává nejvíce ryb, což je až s podivem. Pořádájí se zde i rybářské závody jednou do roka. Já osobně, když už chytám na tom revíru, tak výhradně v okolí průplavu, kde si člověk zachytá :-) cejn, plotice, kapříci. Viděl jsem zde i chyceného sumce, který byl vrácem do vody. Jinak v období dravců se zde dá i chytit štika.

Želva - pěkný rybník v tiché části bývalých kasárem. Polovina revíru je lemována lesem, ale i přes to jsou zde dobrá místa k sezení. Při pěkných jarních,letních dnech se zde vyhřívají amuři a plavou zde ve skupinkách kapříci. V koutech revíru je možné sledovat okounky a menší štiky. Člověk má alespoň pocit, že tady ryby jsou. Já osobně zde chytávám rád.

Střelnice - rybník v tiché části bývalých kasárem. Na jedné straně je mělčina, kde se velice špatně vytahují ryby z vody. V případě, že z tohoto místa chytáte je lepší při zdolávání ryby jít do vody a podebírat ulovky ve větší hloubce. Většina rybářů, ale toto nedělá a tahají ryby po plytkém dně, což je následně na těchto rybách znát. Ostatní strany jsou hrázovitého typu. Revír je pěkný a rybolov zde je celkem příjemnou záležitostí.

Bukovicý, Mlýnský - dva reviry nad Střelnicí, které jsou zhruba poloviční. Výhoda zde je klid u vody. Rybníky jsou lemovány lesem, takže tady má rybář pocit, že je v přírodě a může si zde užívat kouzlo rybaření. Já osobně moc na tyto revíry nechodím, takže nemůžu hodnotit četnost ryb.

Je škoda, že většina rybářů bere kapříky pár centimetrů nad mírou, protože jsou pak rybníky pár měsíců po nasazení téměr vybrané. My jsme si dali tento rok závazek, že kapříky pod 45 cm nebereme a pokud na rybu nemáme zrovna chuť, tak i větší kousky jsou vráceny vodě. Všem rybářům můžu jen doporučit, protože není nic lepšího než si udělat čerstvou rybu a né si je dávat do mražáku a pak nadávat, že není co chytat.

Javorník - v tomto roce jsem byl i na novém revíru 17 ha a můžu říci, že ze strany Javorníku to byl skvělý krok. Moc pěkná voda. Všem kdo se sem chytají doporučuji tripod, rodpod, protože jsou zde břehy řešeny kamenitým násypem a chytání z vidličem je možné pouze s 5m průvěsem z hráze, což není moc citlivé. Kapřici jsou zde menší, ale zase si človek parádně zachytá :-). Jsou zde i pěkní líni.

Pelnář - rybní u uhelné, který je jeden z mých nejoblíbenějších. Dá se zde parádně zachytat a hlavně je to na naše podnímky větší voda, kde si člověk může pořádně zaházet. Co se týče ryb jsem nezažil den, kdy bych tady nic nechytil. Krásní kapříci atakující hranici 50 cm sice jsou hubení a připomínají spíše říčního kapra. Jsou tady moc pěkné ryby všeho druhu.

Ohledně lomů nemám zatím žádné zkušenosti, protože tam nechodím, ale doufám, že mé informace, alespoň k něčemu budou.

Petrův zdar :-)

p.s. pokud budete chtít mohu doručit i fotky Jesenických revírů :-)

JamesT20 - Profil | Út 3.5.2011 17:34:23

Zdárec lidi chtěl jsem se optat na rybník v Javorníku. Měl by mít kolem 17ha a být mp revírem nevíte o tom něco bližšího? Díky za odpověď

Maragtx - Profil | Út 22.12.2009 14:39:32

hanz.333 >> O jaký způsob lovu ti hlavně jde?to je docela důležité.já bydlím přímo v Jeseníku takže ti můžu povykládat docela dost za 13 let chytání to tady znám jako své botky.ale pořád ještě je co poznávat.

Maragtx - Profil | Út 22.12.2009 14:37:41

Martin... >> Ale ale mám doložit pár foto pro správné informace?Sám dobře víš,že to až zas taková pravda nebude.

Martin... - Profil | St 5.8.2009 20:13:22

hanz.333 >> no jsou to takové plivátka a tam si zachytáš jedině když se nasadí jinak je to vychytaný

hanz.333 - Profil | St 5.8.2009 20:10:52

fakt nikdo tu nechyta