Jak ziskat povolenku

Sem zacinajici rybar a nevim kde ziskat povolenku...byl jsem v jednom rybarskem svazu a tam mi daly papir na vydani prvni povolenky....jenze ja zapomel kam s tiim papirem jit.....poradte prosim......a jeste jedna otazka..jaky je rozdil mezi celosvazovou a celorepublikovou povolenkou?
Autor diskuse: Glen - Profil , 28.7.2009 všeobecné - ostatní

Mrknato - Profil | St 29.7.2009 11:07:12

Glen, povolenku můžeš vyhrát i v tombole na rybářském plese, jako já..... s papírem běž raději na WC, tam to bez "papírů" neriskuj. No a na plese se ještě pobavíš a kdo ví co ještě.... probereš třeba zákonné a horní míry ryb, CaR ......

Anýzový dědek - Profil | St 29.7.2009 10:27:31

Nevim, jestli chces na ryby cestovat po republice nebo byt v pusobnosti sveho US.
Celosvazovka ma pusobnost po celem ČRS mimo MRS. Celorepublikova plati i v MRS. Mas take moznost koupit si jen krajskou povolenku, ktera plati jen na uzemi US, k nemuz nalezi tvoje MO. Ostatni ti popsali kolegove nize. Tak Petruv Zdar!

pasmen - Profil | Út 28.7.2009 14:29:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady je to hezky popsané: http://www.rybsvaz.cz/?page=jak_clenem_lovem_ryb&l​ang=cz .
Sám jsem nedávno začal opět rybařit asi po 7 letech, takže jsem to musel absolovat celé znova (původní rybářský lístek jsem nenašel).

Lion - Profil | Út 28.7.2009 14:19:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Glen >> Ahoj jestli ti dali papír tak to je potvrzení o tvých vykonanyých zkouškách nebo přeskoušení a ten doneseš na okresni uřad-odbor životniho prostředí jak už tady bylo psáno ten papír je na to aby ti okres vydal rybářsky lístek tříroční.A jak ho budeš mit-je to na počkání tak s nim pujdeš do te organizace co ti dala papír a tam jim dáš tento lístek a na základě tohoto rybářskeho lístku ti oni vydaj vše potřebné k lovu ryb-také na počkání.A potom už jenom hurá na ryby.

Rastin - Profil | Út 28.7.2009 14:19:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj. Zrovna před 15-ti dny jsem se stal členem ČRS a majitelem povolenky. Všechno šlo přesně tak, jak popisuje v odkazovaném článku Martin M. Jen při první návštěvě místní organizace jsem narazil na drobný problém, když jsem zažádal o přezkoušení pro získání osvědčení - pán v okénku mi stroze odpověděl, že zkoušky pro nové členy proběhly v březnu. A hotovo. Nakonec však, po jemném naléhání, mne jiný pán zavedl k hospodáři MO. Prý ať on si rozhodne, co se mnou bude či nebude. Pan hospodář byl věcný a vstřícný a řekl, že mne příští pondělí prozkouší. No a pak už vše probíhalo dle popisu v článku, vše naprosto bez problémů. Jen měj na paměti, že organizace a úřady mají své otevírací hodiny. Než jsem vyřídil všechny potřebné náležitosti, chvilku to trvalo. U nás na místní organizaci mají přes léto úřední dny jen v pondělí a ke všemu se mi do jednoho pondělku připletl státní svátek :) A taky k povolence - je jedno, že ji koupíš v půlce roku, platíš na celý rok. Ale to se dá pochopit. Tak hodně štěstí.

Jarda Š. - Profil | Út 28.7.2009 14:14:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Feederman! >> Ano, tam si necháš vystavit rybářský lístek, se kterým přijdeš zpátky na MO ČRS, kde si na jeho základě můžeš koupit povolenku. Celosvazová povolenka je bez revírů MRS (Jižní Morava), celorepubliková je včetně revíru MRS.

Feederman! - Profil | Út 28.7.2009 14:11:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A pak pro povolenku do toho rybářskýho svazu

Feederman! - Profil | Út 28.7.2009 14:10:21

Musíš na odbor životního prostředí na městském úřadě . Já tam nedávno byl .

Martin M. - Profil | Út 28.7.2009 13:56:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!