Zdolavani ryb po denni dobe lovu

Zaseknu rybu v 23:50 hod. Zdolavam ji jiz 2 hodiny a v tom prijde rybarska sraz - potresta mne?
Autor diskuse: Martin M. - Profil , 7.7.2009 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Leoš - Profil | Út 28.7.2009 17:15:53

Denny >> to já bych také neudělal, ani to neberu jako nějaký atak z tvé starny, jen jsem se snažil naznačit, že výsledek je stejný... Měj se, ahoj.

Lee-Haney - Profil | Ne 26.7.2009 22:19:46

Mrknato - ® Ne 26.7.2009 12:28:49
Tak z tohohle seru smíchy.Řekni mi jedno kde na tu kaprařskou hantýrku chodíš,mě to připomíná toho chlápka z F.L Věk jak se snažil počeštit cizí slova.
Mimochodem sorry,ale já nevěděl že i prodáváš haraburdí na plavanou,to vědět tak to cálnu u tebe.Ale Pvl má pravdu jsi sobec,nechceš nikomu radit a to by se mezi náma soudruhama nemělo,vždyť taková neochota není normální.
Mimochodem taky jsem se divil ,koupil jsem echo,člun,gps,bolelíz,začal vázat překombinované montáže a vylepšíl samosek a ono to nějak nestačí,nevíš co s tím?Teď plánuju nové gumáky tak snad se to zlepší.....

Denny - Profil | Ne 26.7.2009 20:50:16

Leoš >> Leosi,rozdil je v tom,ze pokud ustrihnu vlasec pri zdolavani ryby,tak to udelam naprosto umyslne.Neber to z me strany jako nejake napadani,byla to jen reakce na to,ze ja bych se tak nezachoval,proste spis budu spolehat na zdravy rozum RS.To co pises,je samozdrejme pravda,i me se mockrak stalo,ze jsem upalil rybu s kusem vlasce a asi to zazije kazdy rybar,jen bych to proste neudelal jen proto,ze konci povolena doba lovu.

Leoš - Profil | Ne 26.7.2009 15:31:35

Denny >> Říkám je to o člověku, taky bych to neustříhl.
Když si se do mě tak hezky obul, tak budu také trochu reagovat:))
Při náhozu ti prskne vlasec, montáž dopadne do vody, ryba která nasaje háček jezdí pak s celou montáží do té doby, než ji nevypadne nebo se měkomu nezamotá do vlasce a ten ji nevytáhne. To samé při zdolávání ryby, vezme ti to o hranu a ufikne o trs škeblí, takíé zůstane montáže v rybí tlamě. Není v tom absolutně žádný rozdíl, protože výsledek je naprosto stejný. Mám pravdu, nebo ne??

GUGU - Profil | Ne 26.7.2009 12:35:28

Martin M. - ® : tak,normální porybní by tě neměl trestat,si myslím,ale by se asi ptal proč ji,pro Krista Pána, zdoláváš už 2 hod :-)...----to co já bych trestal je že rybář za celý den nechytil nic !!! :-DDD -to by se prachy množili v pokladničce...a bylo by z čeho zarybnovat i z čeho platit RS...ha!

kakr - Profil | Ne 26.7.2009 12:29:32

Jarda Š. >>
Žádné ustanovení zažitého výkladu neexistuje a ani neexistovalo. Míněno v souvislosti se zadanou otázkou. "Normální RS" nebude mít problémy se zdoláváním opravdu velké ryby po stanovené době lovu a lovícímu možná ještě pomůže.
Ale 2kg kapřík se počítat nebude......

Mrknato - Profil | Ne 26.7.2009 12:28:49

axcat >> Změnit..... zkus se poptat, co stojí taková rybařina, jen na jeden den, či rok na jednom zaprcatělém soukronáku, kde můžeš vše, co si jen rybář může představit ve své bujné fantazii. To, že můžeš lovit na 1000x větší ploše v celém kraji za pouhou cca 1/5 ceny, co bys dal za roční povolenku na jeden soukromák tě vede stále k nutkání v tomto segmentu lovu a ryb (kaprů) něco prosazovat? Ti, co o tom tady hovoří, o tom hovoří ze svých zištných důvodů, viz pan Havlíček, ochránce, propagátor samoseků a prodejce kapropotřeb, jeden by to do toho "kujnóna" neřekl a někteří mu na to i "sedli". Nalepili si na triko team CaR, na čepici nalepili dva rychlý pruhy, znak závodníka, který saje penízky ze svazu, naučili se ty tahy, seky a večer při čtyřiadvacítce, tajném to závodu triko a čapku svlečou a zásobují soukromáky....
Tím chci říci, že existuje v rybařině, ne v tom šou, které vidíš v mnoha časopisech s barevnými obrázky, dost skutečných problémů, které až se vyřeší, budeme v "čase a stavu" 0, a pak je možné v diskusi a námětech se posunovat dále. Co je to dále pro 90% rybářů ale nemusí být dále pro tebe. Proto tu existují soukromáky, jsou ale drahé.... a můžem začít znova.

prof. MUDr. Hnátek Herbert, dr.h.c. - Profil | Ne 26.7.2009 12:22:18

Jarda Š. >> Jardo, jsi si jist existenci nějakého soudního výkladu předešlého zákona? Krom toho české soudnictví není striktně judikativní. Možná se dá otočit na dikci ve smyslu racionálního pokračování něčeho dovoleného. Ale to je čistokrevná fabulace, stejně jako tvůj příspěvek.

Pvl - Profil | Ne 26.7.2009 12:19:24

Jarda Š. >> nějak jsem se uklikl .o)

Jarda Š. - Profil | Ne 26.7.2009 12:15:36

To, že někdo tvrdí, že nelze zdolávat po skončení denní doby lovu rybu zaseknutou v době lovu, je zřejmě "zblblost" pravidly závodního rybolovu, kde se ryba, kterou závodník nestihne vylovit do "odpískání" závodního času, nepočítá do výsledku. (V soudní praxi se dodržuje zásada, že nový zákon nemá vliv na zažitý výklad takového ustanovení nového zákona, které je bez změny převzaté z dříve platného zákona, pokud nový zákon neobsahuje jiné výkladové pravidlo).

Pokud jde o zakazování samoseků, s tím souhlasím, protože když rybář je u prutu přítomen tak, aby s ním mohl neprodleně manipulovat, jak mu rybářský řád ukládá, neměl by bez samoseku nachytat míň, než s ním, jde tedy fakticky o pomůcku k obcházení předpisů. Používání bivaků by mělo podle mého být regulováno - omezeno pouze na velké vodní plochy (podobně jako je tomu u lovu z plavidel a zavážení) a na takových vodách zpravidla zároveň povolovat i celodenní rybolov.

Pvl - Profil | Ne 26.7.2009 12:15:03

Lee-Haney >> Vyprdni se na to ! Je to sobec !

Mrknato - Profil | Ne 26.7.2009 12:11:57

Pvl >> šel jsem spát, po tolika samosecích se jeden dost unaví ....

Lee-Haney : školení neprovádím, vercajk si u mě nekoupil, tak musíš pro radu k tomu, kterýmu si nechal vydělat..... no ale že ani bivi s bolelízem nepomohl, to se teda divím, .....

Lee-Haney - Profil | Ne 26.7.2009 0:23:06

Mrknato >> Když nechceš poradit PVL v lovu tak mě bys snad mohl,protože po té co jsem nakoupil další harampádí na lov kaprů jsem chytl prd.Vzhledem k tomu že je to nejspíš v rukách tě žádám o sdělení fíglů experimentální plavané,protože samosek,bivak ,boleliz,echolot a jiné capiny mě nepomohli.Stačí poslat sz.Děkuji.
PS: plavačkový prut mám.

Lee-Haney - Profil | Ne 26.7.2009 0:12:45

axcat >> Ano něco by se mohlo změnit ,například aby se někteří rybáři přestali chovat jak prasata a pak už je ke změně řádu jednodušší cesta...

K tématu asi tolik.Z logického hlediska vidím přimhouření oka jen u zdolávání sumce.Jak to pojme porybný je druhá věc,ale nikdy by mě nenapadlo rybu ustřihnout,protože by to byla větší prasárna jak přijít o papíry....

axcat - Profil | So 25.7.2009 23:00:06

Mrknato >> maš pravdu znam dost revíru kde se stále nasazuje jen proto že je to pražská voda třeba 401011sázava a jinam se ryby skoro nenasaděj že nejsou peníze atd )))) ale nemyslel jsem zase extra výhody jako tři pruty atd myslím si že se pořád ještě jede v zažitejch kolejích jako před xlety asi to nemužu posoudit je mi 24let ale neco by jse mohlo změnit konečně..

Pvl - Profil | So 25.7.2009 18:48:31

Mrknato >> dnes jsi se tak pěkně rozjel .... došly síly, nebo co ? Nebo snad študuješ , jestli by se ze samoseku , nedalo něco použít na experimentální plavanou?

Denny - Profil | So 25.7.2009 18:07:23

Leoš >> naco potom vsechny keci o setrnem zachazeni s rybama,C&R,kdyz jses ochotnej rybu nechat trapit s ustrizenym vlascem nebo snurou?

Leoš - Profil | So 25.7.2009 18:02:11

Když budeš chtít být poctivej, o půlnoci to ustřihneš i kdyby si měl na prutě třeba kosatku. Když budeš chtít rybu vytáhnout, tak musíš počítat s tím že můžeš přijít o papíry. To samé chytání přes noc, chceš-li chytit na svazovce velkého kapra v noci, musíš risknout chytání non stop...
Kdyby mě v noc při chytání vybrala stráž, tak jim odevzdám papíry ani neceknu, řeknu nashledanou, šel bych se vyspat ráno bych se vzbudil zabalil věci a jel domů. Půl roku bez papírů, ale rozhodně by mě to neodradilo od toho chytat zase přes noc.
Prostě se chytá do půlnoci a jak máš jakýmkoliv způsobem pruty ve vodě i když zdoláváš rybu, je to porušovaní řádu. Jestli ti to za zdolávání seberou už je věc stráže, jestli je solidární nebo ne.
Vše je to o povaze a o tom co vše jsi ochoten kvůli rybá podstoupit...

Pvl - Profil | So 25.7.2009 17:34:19

Mrknato >> Co když už jsi klesnul dokonce pod úroveň kaprařů ? Jen si to neuvědomuješ. A nebo , což by byla ta nejhorší možnost, si to nechceš připustit ?

Pvl - Profil | So 25.7.2009 17:27:52

Mrknato >> Mě o vysazování nepiš už to zde čtu asi po 100sté .

Denny - Profil | So 25.7.2009 17:23:16

Pvl >> ano,o tom nepochybuju.Neru to z meho pohledu a uz se me to opravdu jednou stalo v Cechach na Zaplavech.Zaber prisel kdyz jsem balil prvni prut.Co to bylo za rybu nevim,jen predpokladam,ze slo o sumce,ktereho jsem vodil asi jeste 20 minut po pulnoci,ale vlasec to nakonec nevydrzel.

Mrknato - Profil | So 25.7.2009 17:22:48

Pvl >> To bych klesl na úroveň kaprařů, kteří si vyměňují zkušenosti o nejlepším složení bolelíz, festovním sekusamo, nejlepších revírech a dělají to, co neudělá žádný houbař, nebo ekšperimentální plavačkář, protože kapři se vždy a stále ve větším množství vysadí, původní druhy ryb a houby neee. V tom je ten rozdíl.

Pvl - Profil | So 25.7.2009 17:19:08

Denny >> Byl by to s některými členy RS asi docela problém . Se domnívám . S jedním co navštěvuje MRK 100% !!

Pvl - Profil | So 25.7.2009 17:17:36

Mrknato >> No konečně to to trvalo ..samosek :o§)) čekám na to už od včerejška . Ty kdyby jsi byl co k čemu tak nás seznámíš s Tvojí metodou moderní plavané a jsem přesvědčen, že by samoseků ubylo . Jen o ni mluvíš a nic bližšího neřekneš . Jseš sobec nic víc .

Denny - Profil | So 25.7.2009 17:13:57

Protoze me tahle otazka zaujala,precetl jsem si vsechno co se zde napsalo.Opravdu asi bude zalezet na tom,jaky clovek vykonava funkci RS a tim to bude take posuzovat.V pripade nejake male ryby,mam na mysli rybu,ktera jde bez problemu zdolat za par vterim,maxilne nekolika minut,je samozdrejme,ze by to byla jasna zalezitost.V opacnem pripade by asi clen RS mel byt natolik soudny,ze by tohle nechal bez povsimnuti a to i v pripade,ze je clovek u vody sam a ma nastrazeny dalsi prut,ktery behem zdolavani nemuze nekdy stahnout.Z meho hlediska by o mela byt takova vec posuzovana,tak,ze se to proste stat muze,je to urcite lepsi,nez pri zdolavani ryby pri konci povolene doby lovu uriznout vlasec a vystavit rybu pripadnemu pomalemu umirani,kdyz se nekde zamota.

Mrknato - Profil | So 25.7.2009 17:11:10

axcat >> Zkus se na věc podívat i z druhé strany. Já nechci upírat kaprařům samosek, bivak, týdení 24hod šňůry lovu, 3 pruty, zavážení....... ale pokud se podíváš na rybařinu jako celek, tak uživatelé neplní zarybnění v kvalitě,. ročnících, druzích nejen na P vodách, ale i na menších řekách, kde původních ryb sakra ubývá.
Svaz musí zarybňovat dle plánu, i kdyby na pstruvovkách v celém ÚS lovil jen jediný rybář, stejně jako když jich tam bude lovit tisícovka. Proto se na pstruhovkách loví s mnoha omezeními, které nebudu vypisovat, ale určitě nás také netěší. Kapraři nemají žádné takové omezení. Zkus si tipnout, kde by se mělo přitlačit na zarybnění a část omezení zrušit? Tím že budeme vysazovat další kapry, povolíme daleko efektivnější lov, spolu s drahou ochranou situaci asi moc nepomůžeme, že ne? A ješte za stejnou cenu jako před x lety....

axcat - Profil | So 25.7.2009 16:58:28

Hodně vecí by se mnelo zmenit v r.řádu a ve všem jako zavážení, bivakování.lov pres noc proč nepovolit lov nonstop všude jak pro kaprařetře tak pro ty co loví ostatní druhy ryb ale zase udělat razantnější kontroly RS a tvrdší postihy za přestupky.když vidim kapraře že maj uklizeno u vody a příjde RS a mrda je za bivak nebo stan a da jim pokutu a jde vedle kde chyta partička zlitejch rybáru kde maj flašky odpadky pod sebou a nic jim neřekne nebo je jen upozorní a kaprař dostane pokutu co je v pořádku

Mrknato - Profil | So 25.7.2009 16:45:14

kakr >> 99% příspěvků je také stále o tom samém. Možná to neregistruješ, ale u nás se začínají dít některé zásadní změny, které mají vazbu na CS i CR rybolov. Proč se těmto tématům bránit jako početí? Já, jako člen o.s. a nejen já, mám pocit, pokud si přečtu zákon, podle kterého se provádí výkon RP, že říká něco odlišného od toho, co říkají BP a statuty. Má práva pošlapávána nejsou. Mohu lovit tak jak si představuji a je to optimální, ale nechápu motivy těch, kteří se nechávají vmanipulovávat do těchto vrtulí. Protože tyto "vrtule" dělá svaz ať z donucení, či dobrovolně, je to otázka na vnitrosvazovou debatu.... ne soud. Stanovy ale takovou diskusi neumožňují, neboť se nepředpokládá, že někdo bude měnit to, co měnit nelze. Nechci se dotýkat vašich stanov, ale vašich 103 kousků je na tom zcela obdobně, jako naše konference.....

Pepa-S - Profil | So 25.7.2009 16:36:26

24,00 přestřihneš vlasec a nemůže se Ti nic stát

Pvl - Profil | So 25.7.2009 16:34:22

Mrknato >> Napsal jsem to co jsem napsal . Jak si vykládáš Tvůj problém . Jestli Ti to vyšlo takhle ,zvol takový výklad aby to pro Tebe bylo příznivější .

kakr - Profil | So 25.7.2009 16:27:32

a furt dokola, mýval asi není to pravé, ořechové.......

kakr - ® [Poslat soukromou zprávu.] Pá 19.6.2009 12:18:44
Mrknato >>
Nemíním se s Tebou dohadovat. Rozhodnout může pouze soud, nic Ti nebrání se na něj obrátit, pokud máš dojem, že jsou Tvá práva pošlapávána.

Mrknato - Profil | So 25.7.2009 16:27:05

Pvl >> Ano, ale nyní jsi přiznal, že má infantilita má asi něco společného s mými příspěvky, je to dost podobné, odhadl jsem tě, to ale na infantilitu nevypadá....a odhadl jsem tě správně...

Mrknato - Profil | So 25.7.2009 16:23:32

Žinantní je, že hospodář, nebo i jen jeho pomocník nemůže pochopit, kdo stanovuje pravidla výkonu RP a kdo je oprávněn je měnit. Zcela jistě to nebude člen o.s. a ani skupina členů o.s. ..... V tom je ČRS zákonnější. Pokud někdo v ÚS překročí zákon, pak je to na výboru, pokud by neproveditelné změny požadovala provést konference, může výbor rezignovat. Ne jako právo nějakých 103 vyslanců....

Best Carp - Profil | So 25.7.2009 16:15:08

Mrknato >> jasně:-D

Pvl - Profil | So 25.7.2009 16:13:47

Mrknato >> Já už si s medvídkem nehraju hodně dlouho .Tobě to asi zůstalo .Proto tvoje příspěvky jsou takové jaké jsou . O nesmyslech jsem nepsal . Ukaž mi kde ?

Mrknato - Profil | So 25.7.2009 16:13:35

Best Carp >> Hele študiózo, tobě by seděla spíš čítanka a aritmetika, než hodnocení zákonných podmínek lovu. Mezi tebou a Pvl je přeci jen nějaký rozdíl, a nebude to jen váhový.... a tyto poznámky se týkají právě tohoto rozdílu, který momentálně nepokrýváš.....

kakr - Profil | So 25.7.2009 16:11:21

Je přímo žinantní, že osoba, která není schopna zajistit dodržování zákona (dle jeho názoru) v o.s. kde je členem, má neutuchající starost o jiné o.s. kde členem není.
Jedno přísloví říká, každý si má zamést před svým prahem.....

Best Carp - Profil | So 25.7.2009 16:07:10

Mrknato >> když nepíšeš nesmysly mě tak je píšeš PVL jo?

Mrknato - Profil | So 25.7.2009 16:01:13

Pvl >> jsi houby ochotný, jsi velmi MO arogantní, tobě by ani mevídek nepomohl.... Pokud dle tebe píšu nesmysly, tak na ně ukaž.....