Tatarák z kapra?

Ahoj přátelé, slyšel jsem, že se dá udělat tatarák z kapra. Docela bych to zkusil, ale nemám recept. Podělíte se se mnou aspoň zhruba jak nato? Samozřejmě nechci nějaký super tajemství, jenom nějakej základ co a jak...díky a zdar
Autor diskuse: Mojo - Profil , 4.7.2009 všeobecné - domací dílna

Calex - Profil | Po 9.4.2012 10:03:02

Franta H >> Už jsem to chtěl napsat taky, hlavně bakterie salmonely.Je to pěkný svinstvo.Už druhý den máš hodně rychlý krok. Jde to, ale musí se maso aspoň 5 minut zahřát na 70 stupňů. Rizikové potraviny, jako vejce, mléko, drůbeží maso, rybí maso, jsou pro nás nebezpečné pouze při nedostatečném tepelném zpracování.Ze sladkovodních ryb za syrova ani náhodou. Z mořských lze, tam by snad být neměla.

Franta H - Profil | Po 9.4.2012 9:47:27

Měl bych spíš obavu ze solmonelozy a podobných svinstev. Stejně jako si udělat tatarák z kuřecího - to by se krok zrychlil asi velmi rychle.

sumec.km - Profil | Po 9.4.2012 9:39:33

Kapra pusť zpět do revíru a udělej si falešný tatarák -http://www.toprecepty.cz/recept/8138-falesny-tatara​k--3-zpusoby-/ :-))))

S&F - pescador - Profil | Po 9.4.2012 9:38:44

Když tatarák z ryby tak jednoznačně Losos, Tuňák a z našich ryb jedině Pstruh a Candát. Tatarák z kapra ... bych nedal ani náhodou. Ale jak zde bylo již psáno níže .... dle chuti každého soudruha.
edit: ve světě ale i všeobecně se ví,že v ČR se sní a prodá k jídlu lecos :-))

kritik - Profil | Po 9.4.2012 9:38:26

Ondřej Macků-Maca se vrací - 9.4.2012 9:32:23 >> Ale mě kapř chutná taky.... ještě teplej, vytaženej z komína :-)

Ondřej Macků-Maca se vrací - Profil | Po 9.4.2012 9:32:23

kritik >> No vidíš, mě kapří chutná hodně. Záleží na chuti každého soudruha :-)

kritik - Profil | Po 9.4.2012 9:30:58

Ondřej Macků-Maca se vrací - 9.4.2012 8:19:03 >> Měl. Fakt mi to moc nejelo. Ale ochutnal jsem z lososa, což nebyl taky žádnej zázrak a z candáta. Ten neměl chybu.

Dulf - Profil | Po 9.4.2012 9:21:37

No osobně se domnívám,že záleží na tom jak to kdo ochutí.Jinak bych se toho vůbec nebál.Z ryb se dá vytvořit lecos poživatelného a chutného,ale za mne jen párkrát do roka.Osobně mám raději mořský.

Ondřej Macků-Maca se vrací - Profil | Po 9.4.2012 8:19:03

kritik >> myslím že ani jedno. Měl jsi to někdy?

kritik - Profil | Ne 8.4.2012 22:57:05

Ondřej Macků-Maca se vrací - 8.4.2012 21:57:04 >> Hele ty Masařko, kolikpak jsi měl pivíček, než jsi ten tatarák ochutnal?? Tipuju tak dvojku v krvi, néé ?? :-))

JN - Profil | Ne 8.4.2012 22:49:02

moskyt >> To máš taky pravdu ,ale byli jsme gurmáni...:-)

moskyt - Profil | Ne 8.4.2012 22:43:05

JN >> No jo, ale po sudu piva se dají sežrat různé věci :-).

rover - Profil | Ne 8.4.2012 22:39:43

JN >> Tááák, a vo tom to přeci je :-)

JN - Profil | Ne 8.4.2012 22:37:02

rover >> Máš pravdu někdy jsme k tomu iniciativně koupili i sud piva! :-)

rover - Profil | Ne 8.4.2012 22:35:47

moskyt >> Klid, to klapne, kapr je fantastická ryba :-)

rover - Profil | Ne 8.4.2012 22:34:34

JN >> A to je přesně ono, jakékoliv iniciativě v tomto směru se meze nekladou.

moskyt - Profil | Ne 8.4.2012 22:30:07

rover >> Tak OK, zkusím miniporci a zavřu oči. A když to neklapne, pak přijedu na jesetery :-).

JN - Profil | Ne 8.4.2012 22:30:06

rover >> Podobný recept jsme svého času dělali na koleji na VŠ. Koupily se tři basy piva a z jednoho kapra cca 2,5kg se najedl celej ročník. :-) Dnes si ho občas udělam doma taky!

rover - Profil | Ne 8.4.2012 22:25:06

moskyt >>Četl jsem to, ...pár lidí vůbec neví, o čem mluví. Přeji ti, ať ti tvá intuice vydrží :-)

NICKLOTERS - Profil | Ne 8.4.2012 22:19:16

Mojo - >> Já jedl tataráka z lososa a můžu říct že to bylo skvělé vážně.....nevím jak to ten kuchař v té své dílně namíchal ale myslím že se to dá zjistit v nějaké rybí kuchařce.No a možná udělat to se stejným receptem ...???? tak by se asi vůbec nic nestalo....Místo topinek byl bílý toustový chléb....Byl to předkrm a s vinikajícím býlím vínem jsem si já už víc nedal...teda nemusel......na jídelním lístku psali TARTAR Z LOSOSA....

moskyt - Profil | Ne 8.4.2012 22:18:41

rover >> Přečti to, co je před dnešní debatou, z lososa mi to moc chutná a i když kapr není kámoš tak prostě nevím :-).

PYTLAKS - Profil | Ne 8.4.2012 22:16:39

ve švédsku si kupujem uzeného lososa uzeného studeným kouřem,nevím co to znamená,ale vypadáto jako syrová a jemně očuzená ryba,dobře to chutná,ale syrového kapra nebo jinou sladkovodní rybu bych asi nejedl

rover - Profil | Ne 8.4.2012 22:13:17

moskyt >> Proč ?

moskyt - Profil | Ne 8.4.2012 22:12:45

rover >> Tak díky, stejně si nejsem ouplně jistý :-).

nofish - Profil | Ne 8.4.2012 22:10:25

rover >> díky

rover - Profil | Ne 8.4.2012 22:08:55

nofish >> Máš ho tam

rover - Profil | Ne 8.4.2012 22:08:20

moskyt >> Třeba Hrůša by ti řekl, že nic lepšího než tatarák z ryby neexistuje. Legrace to není, ...posílám recept.

1 kg masa z kapra ( jinak dle počtu konzumentů )
4 žloutky
2 cibule
česnek
worchester
kečup ostrý
paprika sladká
drcený kmín
olivový olej
sůl a pepř

... další postup už zná asi každý :-)