MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Tatarák z kapra?

Ahoj přátelé, slyšel jsem, že se dá udělat tatarák z kapra. Docela bych to zkusil, ale nemám recept. Podělíte se se mnou aspoň zhruba jak nato? Samozřejmě nechci nějaký super tajemství, jenom nějakej základ co a jak...díky a zdar

Autor diskuse: Mojo ®
Zařazeno do: všeobecné - domací dílna, 4.7.2009

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Calex - ® Po 9.4.2012 10:03:02
Franta H >> Už jsem to chtěl napsat taky, hlavně bakterie salmonely.Je to pěkný svinstvo.Už druhý den máš hodně rychlý krok. Jde to, ale musí se maso aspoň 5 minut zahřát na 70 stupňů. Rizikové potraviny, jako vejce, mléko, drůbeží maso, rybí maso, jsou pro nás nebezpečné pouze při nedostatečném tepelném zpracování.Ze sladkovodních ryb za syrova ani náhodou. Z mořských lze, tam by snad být neměla.
N Franta H - ® Po 9.4.2012 9:47:27
Měl bych spíš obavu ze solmonelozy a podobných svinstev. Stejně jako si udělat tatarák z kuřecího - to by se krok zrychlil asi velmi rychle.
N sumec.km - ® Po 9.4.2012 9:39:33
Kapra pusť zpět do revíru a udělej si falešný tatarák -http://www.toprecepty.cz/recept/8138-falesny-tatara​k--3-zpusoby-/ :-))))
N S&F - pescador - ® Po 9.4.2012 9:38:44
Když tatarák z ryby tak jednoznačně Losos, Tuňák a z našich ryb jedině Pstruh a Candát. Tatarák z kapra ... bych nedal ani náhodou. Ale jak zde bylo již psáno níže .... dle chuti každého soudruha.
edit: ve světě ale i všeobecně se ví,že v ČR se sní a prodá k jídlu lecos :-))
N kritik - ® Po 9.4.2012 9:38:26
Ondřej Macků-Maca se vrací - 9.4.2012 9:32:23 >> Ale mě kapř chutná taky.... ještě teplej, vytaženej z komína :-)
N Ondřej Macků-Maca se vrací - ® Po 9.4.2012 9:32:23
kritik >> No vidíš, mě kapří chutná hodně. Záleží na chuti každého soudruha :-)
N kritik - ® Po 9.4.2012 9:30:58
Ondřej Macků-Maca se vrací - 9.4.2012 8:19:03 >> Měl. Fakt mi to moc nejelo. Ale ochutnal jsem z lososa, což nebyl taky žádnej zázrak a z candáta. Ten neměl chybu.
N Dulf - ® Po 9.4.2012 9:21:37
No osobně se domnívám,že záleží na tom jak to kdo ochutí.Jinak bych se toho vůbec nebál.Z ryb se dá vytvořit lecos poživatelného a chutného,ale za mne jen párkrát do roka.Osobně mám raději mořský.
N Ondřej Macků-Maca se vrací - ® Po 9.4.2012 8:19:03
kritik >> myslím že ani jedno. Měl jsi to někdy?
N kritik - ® Ne 8.4.2012 22:57:05
Ondřej Macků-Maca se vrací - 8.4.2012 21:57:04 >> Hele ty Masařko, kolikpak jsi měl pivíček, než jsi ten tatarák ochutnal?? Tipuju tak dvojku v krvi, néé ?? :-))
N JN - ® Ne 8.4.2012 22:49:02
moskyt >> To máš taky pravdu ,ale byli jsme gurmáni...:-)
N moskyt - ® Ne 8.4.2012 22:43:05
JN >> No jo, ale po sudu piva se dají sežrat různé věci :-).
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:39:43
JN >> Tááák, a vo tom to přeci je :-)
N JN - ® Ne 8.4.2012 22:37:02
rover >> Máš pravdu někdy jsme k tomu iniciativně koupili i sud piva! :-)
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:35:47
moskyt >> Klid, to klapne, kapr je fantastická ryba :-)
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:34:34
JN >> A to je přesně ono, jakékoliv iniciativě v tomto směru se meze nekladou.
N moskyt - ® Ne 8.4.2012 22:30:07
rover >> Tak OK, zkusím miniporci a zavřu oči. A když to neklapne, pak přijedu na jesetery :-).
N JN - ® Ne 8.4.2012 22:30:06
rover >> Podobný recept jsme svého času dělali na koleji na VŠ. Koupily se tři basy piva a z jednoho kapra cca 2,5kg se najedl celej ročník. :-) Dnes si ho občas udělam doma taky!
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:25:06
moskyt >>Četl jsem to, ...pár lidí vůbec neví, o čem mluví. Přeji ti, ať ti tvá intuice vydrží :-)
N NICKLOTERS - ® Ne 8.4.2012 22:19:16
Mojo - >> Já jedl tataráka z lososa a můžu říct že to bylo skvělé vážně.....nevím jak to ten kuchař v té své dílně namíchal ale myslím že se to dá zjistit v nějaké rybí kuchařce.No a možná udělat to se stejným receptem ...???? tak by se asi vůbec nic nestalo....Místo topinek byl bílý toustový chléb....Byl to předkrm a s vinikajícím býlím vínem jsem si já už víc nedal...teda nemusel......na jídelním lístku psali TARTAR Z LOSOSA....
N moskyt - ® Ne 8.4.2012 22:18:41
rover >> Přečti to, co je před dnešní debatou, z lososa mi to moc chutná a i když kapr není kámoš tak prostě nevím :-).
N PYTLAKS - ® Ne 8.4.2012 22:16:39
ve švédsku si kupujem uzeného lososa uzeného studeným kouřem,nevím co to znamená,ale vypadáto jako syrová a jemně očuzená ryba,dobře to chutná,ale syrového kapra nebo jinou sladkovodní rybu bych asi nejedl
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:13:17
moskyt >> Proč ?
N moskyt - ® Ne 8.4.2012 22:12:45
rover >> Tak díky, stejně si nejsem ouplně jistý :-).
N nofish - ® Ne 8.4.2012 22:10:25
rover >> díky
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:08:55
nofish >> Máš ho tam
N rover - ® Ne 8.4.2012 22:08:20
moskyt >> Třeba Hrůša by ti řekl, že nic lepšího než tatarák z ryby neexistuje. Legrace to není, ...posílám recept.

1 kg masa z kapra ( jinak dle počtu konzumentů )
4 žloutky
2 cibule
česnek
worchester
kečup ostrý
paprika sladká
drcený kmín
olivový olej
sůl a pepř

... další postup už zná asi každý :-)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | domací dílna ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Členská schůze ČRS MO Kladno

Teď v neděli 26. 3. 2017 od 9.00 hodin restaurace RACEK v obci SRBY okr. Kladno.
Holt musíte dojet autem, autobusem, z Kamenných Žehrovic třeba pěšky, ale hlavně přijďte, ať víme co nám výbor...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniRon Thompson Prut Desperado Spod (SLEVA 52%)

Za 1299
Kvalitní spodový prut za skvělou cenu! 3,66 m (12 ft) 4,5 lb. zakrmování s tímto prutem bude jedna báseň.


akce, rybareniSensas 3000 Dark Salty Bremes (cejn-černý-slaný) 1kg

Za 129
Nové slané černé krmení obohacené o směs minerálních solí. Slané krmení je vhodné zejména do velmi studené vody (zima) a nebo do velmi teplé vody (léto). Sůl podporuje atraktivitu krmení i při takovýchto teplotních výkyvech.


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
lovtour.cz lovtour.cz

Rybářské expedice za tajmenem a ostatními druhy ryb Sibiře. Objevování nových destinací a návštěvy osvědčených míst.