Kam na ryby u Světlé nad Sázavou?

V létě jedu na týden do Světlé nad Sázavou. Může mi někdo z vas poradit kam tam v okolí jít na ryby? Mám MP povolenku.
Autor diskuse: Hynek - Profil , 16.6.2004 všeobecné - revíry, cestování

thymallus | Ne 15.8.2004 19:07:57

Zámecký park je na levém břehu Sázavy. Pokud půjdeš z náměstí přes most a pak pořád rovně, dojdeš k dolnímu zámeckému rybníku. Nad ním je ještě jeden.

Hynek - Profil | So 19.6.2004 14:25:51

Kde je zámecký park?

thymallus | So 19.6.2004 0:28:25

Ahoj, Světlou znám docela dobře, trávil jsem tam vždy několik týdnů nejen o letních prázdninách. Pokud tě zajíma stojatá voda, mohu doporučit rybníky v zámeckém parku. Když chytněš den, kdy to bere, dobře si zachytáš kapříky kolm 45 cm, u přepadu na spodním rybníku jdou na hnojáčka skvěle línci. Musíš to ale házet velmi blízko betonu (do 1m). Nesnaž se nahazovat až k ostrovu, jak to uvidíš u některých domorodců, nejlépe je chytat s malinkým průběžným olůvkem, nebo i bez zátěže kousek od břehu na položenou. Fungují žížalky, naklíčená pšenice, natmavo obarvená kukuřička na menším a ostrém háčku.
Z tekoucí vody samozřejmě Sázava. Kolem Světlý máš na výběr z několika úseků. Asi 3 - 4 km proti proudu jsou tzv. Patačovy jámy a zde si zachytáš tlouště, proudníky a okouny na lehkou přívlač. Já jsem zde začínal s muškou. přímo ve Světlý nad jezem je pomalá, hlubší voda a tam je to dobrý na kapry a bílou rybu. Pod Světlou je zase prudší voda s pěknými tloušti a okouny. Takže se vybav menšíma woblerama, vlasci 0,16 apod. JO, ještě k tomu parku - hned po lovu línků, zde nejraději chytám na kůrku na hladině vyhřejvajícíse kapříky - je to sranda. Přeji pěkný lov. Karel, sweb.cz/czechflyfishing