Převoz proviantu k vodě a uskladnění.

Ahoj,chtěl bych se zeptat v čem převážíte všechny nutné věci k vodě.Jestli používáte ty klasické dlouhe několikakomorové batohy v nichž máte všechno nebo jestli máte na každé jiné oddělení potřeb jiný batoh-na pruty,na krmení,nástrahy,bižuterie atd..Doted jsem používal dvoukomorový dlouhý batoh na všechno,ale jaksi mi s přibívajícími věcmi a pruty už nezbývá misto.Nevím,zda si mám koupit větší takovýto batoh,nebo si mám koupit zvlášt pouzdro na pruty,zvlášt batoh na ostatní věci atd..Často se mi totiž stávalo,že se mi zde vytvořil veliký bordel,protože takovýto batoh když se dá na záda,tak všechno letí až dolů.Takže bych vás rád poprosil o sdělení vašich zkušeností,jakým zpsůbem to řešíte vy.Popřípadě by byly super nějaké odkazy,fotky.Také mám ještě otázku,zda máte na jednotlivé věci,jako jsou olůvka,háčky,gumičky,krmítka atd. v jedné krabici nebo používáte pro každou jinou věc zvláštní krabičku.Dosud jsem tuto otázku spolehlivě nevyřešil a používal jsem kompromisy,pokud někdo toto má dořešené prakticky a funkčně,tak bych ocenil vaší pomoc.Děkuji,hezký den.

Johny_bream - Profil | Ne 5.7.2009 12:51:28

pdpavel >> Ok podívám se tam,díky moc.A co ostatní,najde se ještě někdo,kdo se podělí o to,jak to má uspořádané on?

pdpavel - Profil | Pá 3.7.2009 19:34:59

ješte sem zapomel napsat že tašky přez bok tam má také..........takze kdyžbys objednával a chtel obojí tak tam maji vše....:)

pdpavel - Profil | Pá 3.7.2009 19:32:43

Johny_bream...........já mám tří komorovej bágl od Hodonskýho.....není špatnej ale tím žesem ho přeplnoval tak jeden zip se da zapinat jen zezhora dolu když pojedeš tim spodnim jezdcem tak se zip rozjiždi:(.........važne jeto nechce narvat k prasknutí...........délka batohu je 130cm mam zato
jinak brašnu mám tu od Carpsystmu a je vpoho.

Johny_bream - Profil | Pá 3.7.2009 13:43:47

to pdpavel:A mužeš mi doporučit nějakou konkrétní značku batohu?

pdpavel - Profil | Čt 2.7.2009 22:15:51

tak brašny z kola se daji odepnout a dat do auta ne?:).jinak na delsi vypravu stejnak se kazdej chsta nejakej den dopředu a všechno prekontroluje aby bylo vše OK? takze si myslim ze tak jakotak to musiš zkontrolovat (přendat) jinak více komorovej bagl bude asi rešeni.........ale stejnak se nesmeji moc naplnit .nebot se treba zacne rozjiždet zip nebo neco povolí..........mě seto stalo a nebyl zrovna nekvalitni..........proste maji svou určinou nostnost co pojmou.tak at se rozhodneš dobře:)...........nebo mít bizuterii rozdelenou na delsi vypravy a na kratke a dycky prendat jen pruty :)

SimonKratky - Profil | Čt 2.7.2009 21:23:16

No já si myslím že v tvým případě 3 nebo 4komorovej bágl je řešení,pokud člověk nechce mit u vody gril a jiný hovadiny co se jen pletou tak se to tam v pohodě vejde,já v tom tahám dva kaprový pruty,5metrovej teleskop a prut na vláčení a nástrahy a podběrák atd,v ruce mam kufřík s háčkama a takovejma kravinkama a nikdy mi nic nechybělo.Ale každej sme jinak náročnej,přeju dobrej výběr....

Johny_bream - Profil | Čt 2.7.2009 21:22:21

To:pdpavel Nojo,ja psal ze jezdim na kole,ale taky sem psal,ze jeden den treba autem a druhej den na kole,takže tím mi,poku bych to dával do brašny na kolo,neubude problém s tím,že musím stejně ty věci přendavat z jedné krabice do druhé.)

pdpavel - Profil | Čt 2.7.2009 21:12:54

Johny_bream...........ja bych v tvem připade (kdyz jezdis na kole k vode) zauvazoval o nejakem nosiči na kolo s brašnami a mít to vnich:)......myslím že to bude nejlepčí.............nebo pak i vozík za kolo (take semto uz videl) ale jeto trošku drazzšíí sranda ten vozik:)...

ShimPaul - Profil | Čt 2.7.2009 21:10:23

Johny_bream >> kup si etui na návazce.http://mivardi.cz/products.aspx?CatID=208|344

Johny_bream - Profil | Čt 2.7.2009 21:01:32

Díky za všechny odpovědi,jdná se mi taky o praktičnost při transportu,protože když potřebuju jet na kole tak to musím co nejúsporněji všechno uskladnit,takže to chce nějaký fungující kompromis,který by fungoval,ale k tomu jsem se zatím nedostal.Doted jsem to dělal tak,že když jsem jel autem,tak to jsem k vodě nejak dopravil,ale když sem pak druhý den třeba jel na kole,tak bylo potřeba všechno přendat z velkých krabiček do malých,všeho vzít mín a menší aby to šlo vůbec na tom kole převést.Ale už mi s tím přendaváním došla trpělivost,tak proto ta otázka,jak to máte vy.Zatím docela inspirující odpovědi,takže díky.)

Fishon - Profil | Čt 2.7.2009 20:59:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar! Já mám fakt hodně tašek k vodě, ale když beru jenom to nejnutnější, tak dávám pruty do dvoukomorové tašky - tady dávám taky to, co se, jak ty říkáš - nesesune až na dno, když tu tašku zvedneš (obal na swingery, podběrák, atd.) nástrahy mám zvlášť v naprosto stejné tašce, na kterou odkazem poukazuje pdpavel. Bižuterii mám zvlášť ve speciálním pouzdře. Na krmítka a olova si nechej jednu kapsu v tašce a máš problém vyřešen. Takže k vodě nesu prakticky 2 tašky + ještě kbelík s krmením, židle, stojan. - Tak toto se týkalo kaprařiny a když jdu vláčet, tak mám taky zvlášť tašku na přívlač, ale to už je jen taková mini, kvůli dobrému transportu po břehu při vláčení. Snad Ti tento můj sloh pomůže nějak vytvořit si systém v rybářském ,,cajku". Petrův Zdar

Johny_bream - Profil | Čt 2.7.2009 20:55:07

to pdpavel A na ty návazce používáš co?Já jem si koupil kalsickou kostřičku na návazce,ale ta je dlouhá a nemám ji kam dát a když ji dám jen tak do bahotu,tak se mi pak poškozují návazce.

ShimPaul - Profil | Čt 2.7.2009 20:53:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Používám batoh od Hodonského,na věci co potřebuju tj.olůvka a krmítka jedna krabice,bižuterie a háčky taky samostatný krabičky,nástrahy mam v krabičkách,návnadu v kyblíku,na tohle všechno dávám navijáky.Když ho zapínam tak tam sepnu hlavu podběráku a vezírek.Pruty mám v tubusu od folie která se používá na tónování skel je dlouhá 1,4m tam mam i ručku na podběrák.Tubus připínam z boku k tomu báglu,tam mi musela přišít žena dva stahovací pásky na přichycení. Do levasa křeslo,do pravasa kýbl a mažu.

Jovánek - Profil | Čt 2.7.2009 20:53:00

Johny_bream >> Obal na pruty,kufřík s bižu,kýbl s krmením,kýbl s nástrahami,stan,spacák,jídlo,pití....prostě všechno zvlášť.Nenašel bych takovej bágl,aby to pobral.

pdpavel - Profil | Čt 2.7.2009 20:52:39

jinak když jedu na dve tri hodky tak to taky omezim..ale dycky mam pruty zvlašt a bizuterii v te tašce:).....jezdim k vode pouze autem páč tom mám dal a koleno kolo stejne nedovolí...takze si muzu dovolit otho víst víc...

pdpavel - Profil | Čt 2.7.2009 20:50:30

Johny_bream........ ve futralu na pruty mam pruty a vidličky popripade stojan v tasce coje na stojan:).....a v tý tašce cosem poslal odkaz mam bizuterii..........krmeni mám proste v pytlich a nebo kýblech v aute a postupnehotam nanosim ....

pdpavel - Profil | Čt 2.7.2009 20:45:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

na pruty mám tříkomorový batoh, a ostatni veci davam do tehle tašky kam setoho vejde dost.......jinak potraviny davam do jineho batohou ale tj spíše cestovni obdelnikova taška kde je i oblečení.........a jina kdyz jedu na hodne dlouho tak treba ledničku a vní patrony (ledové) :)....mno proste ty veci nekam naskladaš a jedeš naryby no....jinak háčky mam v magneticke krabičce a oluvka zvlašt navazce zvlaš proste všechno ma svou krabičku....kdyby ješte enco ptejse:)

jarousinecicek - Profil | Čt 2.7.2009 20:42:26

Já používám jednokomorový bágl s postranníma kapsama, je to jeden z prvních prutobáglů a je hodně velkej. Zdědil jsem ho po tátovi, když se mi rozerval klasickej dvoukomorovej. Vzhledem k tomu, že jezdím na ryby hlavně na kole, nebo když jsem někde mimo domov, tak chodím pěšky, je to asi nejschůdnější varianta. Věci se snažím omezovat, na množství úlovku to nemá vliv, akorát to ničí záda. Mám přehledné krabice, které umisťuji do prostoru k prutům, některé menší krabičky dávám do postranních kapes. taky to má kapsu na vidličky, to se dost hodí, protože bejvaj od bláta a nebo mokrý. P.S. Mam v tom taky bordel, ale dá se to přežít.

Johny_bream - Profil | Čt 2.7.2009 20:28:56

to:Jovánek Takže používáš speciálně obal na pruty+ nějaký batoh,kde máš krabičky na všechny ostatní věci?Ještě bych chtěl dodat,že se jedná o uskladnění věcí na plavanou,feeder.položená.

Jovánek - Profil | Čt 2.7.2009 20:10:55

Do jednoho batohu bych to všechno nedal,takže všechno zvlášť. Mluvím o akci min.3 dny.