MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Poradí někdo jak filetovat?

Poradí mi někdo jak se filetuje? Nedávno jsem dostal k svátku filetovací nůž, tak bych se rád filetování naučil. Dík

Autor diskuse: Rybarjan ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 1.7.2009

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N soleno - ® Čt 19.12.2013 15:51:30
Když si to pustíte na YU,tak tam má ještě další tři ryby cejna,štiku a candáta.
N draveček - ® Čt 19.12.2013 15:06:19
soleno >> tak to je brutal,frajer vi co dela,opravdovy filetak:-)
N Starc55 - ® Čt 19.12.2013 14:08:39
Skvělé ukázky, jak filetovat okouny. Díky.
N S&F - pescador - ® Čt 19.12.2013 11:23:35
Starc55 >>
N soleno - ® Čt 19.12.2013 11:16:38
Starc55 >> Tady máš profika s okounem.
N Starc55 - ® Čt 19.12.2013 10:20:01
A co okouni? Teď je to aktuální. Kdysi jsem to viděl, kolega vyfiletoval pouze maso ze hřbetní části, zbytek šel pryč
N Heršvec - ® Čt 19.12.2013 10:19:42

Tady máš "profesionály" v akci.
N soleno - ® Čt 19.12.2013 9:34:24
Rybovrah 1 /nofish /Tak jsem to nakonec našel a nebylo to tak těžké.
N FRANK71 - ® Út 17.12.2013 22:06:45
Rybovrah 1 >> No jo já hraju karty, tak na to nečumím, a nevěděl jsem přesně přezdívku a u tebe je možné všechno. To mě, ale neomlouvá.:-))
N Rybovrah 1 - ® Út 17.12.2013 22:02:31
FRANK71 >> Tak to vydíš co ty mladé rybáře v těch kroužcích učí. To je samé pusinkování rybiček, láska k přírodě ale aby je naučili jak správně rybu máznout po palici a naporcovat to ne. Jo a dycinky Rybovrah ne Rybovrach.
N FRANK71 - ® Út 17.12.2013 21:09:54
Rybarjan - >> napiš členovi Rybovrach 1, ten ti to s láskou vysvětlí.
N nofish - ® Út 17.12.2013 21:07:16
soleno >> sumec jde blbě. Respektivě jde dobře, ale žebra a břicho jdou blbě. Vsadím se, že to prořežeš skrz. Normálně ho udělej na dvě půlky bez páteře a máš klid. Žebra kdyžtak vytrhni kombinačkama. FIletovat sumce není tak jednoduché jak kapra. Ne že by to nešlo, ale musíš to vidět.
N nofish - ® Út 17.12.2013 21:04:43
Rybarjan - >> edit- smazáno
N soleno - ® Út 17.12.2013 21:02:27
Nevíte někdo jak se filetuje sumec.Dostal jsem z výlovu sumce a chci zkusit z něj filety,ale nikde jsem nenašel návod.Všude je kapr,candát atd.,ale sumce nemůžu najít.
N Zdenall - ® Pá 9.7.2010 16:10:43
Rybarjan - >> EDIT
N Zdenall - ® Pá 9.7.2010 14:55:06
Tak jsem se poprvé pokusil filetovat kapra (55cm).Dnes byl k obídku a musím říct-super!
Ypsilonky jsem nařezal jak je uvedeno níže a světe div se,měli pravdu.Bylo to úplně bez kostí.Díky prořezání Ypsilonek se korění dostalo hlouběji do masa.Žena konstatovala,že tak dobrého kapra ještě nejedla.
Filetování zdar.
N Rybarjan - ® St 1.7.2009 23:16:31
Dík všem za rady
N 007.tom - ® St 1.7.2009 19:04:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
http://www.rybadomaci.cz/cz/spotrebitele/videogale​rie/video-odsupeni-kapra.aspx
N Lubo - ® St 1.7.2009 18:12:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
http://crs-ova.fishnet.cz/index.php?path=txt/jakfi​letovat.htm
N Iwík - ® St 1.7.2009 11:21:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Rybarjan - poslala jsem Ti mejla, tak se podívej, je tam soubor, krásně vše popsané i s obrázky :)
N Keporkak - ® St 1.7.2009 11:21:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Do norska s námi jel řezník, kterej filetoval všechny ryby, co se chytly.
Dělal to trochu jinak, ale každej si stejně najde to svoje žejo :)

Naříznul rybu vedle hřbetní ploutve asi v půlce zad směrem k hlavě. Opatrně ji prořezával hlouběji po celé délce zad, pak otočil nůž směrem k ocasu, přitlačil aby kopíroval páteř a pokračoval k ocasu.
Pak se vrátil k hlavě.kopíroval skřele a na hlavě jí pak vzniknul takovej klín - protože filet pokračuje až k hlavě. Když uděláš kolmej řez, tak se o to maso připravíš.Potom jen odříznul žebra a šmitec.
N šmudla - ® St 1.7.2009 11:15:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Na filetování není žádná věda:
1) za hlavou kolmo naříznout hřbet
2) špičkou podél páteře od hlavy k ocasu oddělit hřbetní svalovinu. z obouch stran
3) doříznout ocasní část a pak plátek s žebry odloupnout od páteře.
4) kdo stahuje z kůže tak pak tento plátek položit na prkénko, od ocasu cca 1cm zajet nožem ke kůži (za ten 1cm se to drží) a nožem přitlačeným placatě k prkénku oddělit kůži od zbytku (tento bod já přeskakuju). Naposledy sem takhle filetoval jelčáky(a to už je tak dávnou že už si to ani nepamatuju).
http://dynamik.blog.cz/0611/filetovani-ryb
http://www.blatenskaryba.cz/filetovani.php
http://www.tomovystranky.estranky.cz/clanky/fileto​vani/blabla

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového (všeobecné)
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniNOVINKY daiwa 2017 - Daiwa Certate 16 - 2510 PE-H

V Japonsku debutoval nový CERTATE s velkým úspěchem a byl okamžitě výborně přijat i japonskými odborníky. Nový CERTATE nabízí nejlepší japonskou technologii


akce, rybareniSuper dárek - oblečení NAVITAS

Vyberte si ze zajímavých produktů značky Navitas, jejíž popularita v poslední době významně roste. Kvalitní a hezké oblečení za příjemnou cenu.


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
CARPPRODUCT.CZ CARPPRODUCT.CZ

Váš specialista nejen na lov kaprů. Zavedený E-shop s dlouholetými zkušenostmi a kamennou prodejnou, na trhu jsme přes 20 let....