Poradí někdo jak filetovat?

Poradí mi někdo jak se filetuje? Nedávno jsem dostal k svátku filetovací nůž, tak bych se rád filetování naučil. Dík
Autor diskuse: Rybarjan - Profil , 1.7.2009 všeobecné - ostatní

soleno - Profil | Čt 19.12.2013 15:51:30

Když si to pustíte na YU,tak tam má ještě další tři ryby cejna,štiku a candáta.

draveček - Profil | Čt 19.12.2013 15:06:19

soleno >> tak to je brutal,frajer vi co dela,opravdovy filetak:-)

Starc55 - Profil | Čt 19.12.2013 14:08:39

Skvělé ukázky, jak filetovat okouny. Díky.

S&F - pescador - Profil | Čt 19.12.2013 11:23:35

Starc55 >>

soleno - Profil | Čt 19.12.2013 11:16:38

Starc55 >> Tady máš profika s okounem.

Starc55 - Profil | Čt 19.12.2013 10:20:01

A co okouni? Teď je to aktuální. Kdysi jsem to viděl, kolega vyfiletoval pouze maso ze hřbetní části, zbytek šel pryč

Heršvec - Profil | Čt 19.12.2013 10:19:42


Tady máš "profesionály" v akci.

soleno - Profil | Čt 19.12.2013 9:34:24

Rybovrah 1 /nofish /Tak jsem to nakonec našel a nebylo to tak těžké.

FRANK71 - Profil | Út 17.12.2013 22:06:45

Rybovrah 1 >> No jo já hraju karty, tak na to nečumím, a nevěděl jsem přesně přezdívku a u tebe je možné všechno. To mě, ale neomlouvá.:-))

Rybovrah 1 - Profil | Út 17.12.2013 22:02:31

FRANK71 >> Tak to vydíš co ty mladé rybáře v těch kroužcích učí. To je samé pusinkování rybiček, láska k přírodě ale aby je naučili jak správně rybu máznout po palici a naporcovat to ne. Jo a dycinky Rybovrah ne Rybovrach.

FRANK71 - Profil | Út 17.12.2013 21:09:54

Rybarjan - >> napiš členovi Rybovrach 1, ten ti to s láskou vysvětlí.

nofish - Profil | Út 17.12.2013 21:07:16

soleno >> sumec jde blbě. Respektivě jde dobře, ale žebra a břicho jdou blbě. Vsadím se, že to prořežeš skrz. Normálně ho udělej na dvě půlky bez páteře a máš klid. Žebra kdyžtak vytrhni kombinačkama. FIletovat sumce není tak jednoduché jak kapra. Ne že by to nešlo, ale musíš to vidět.

nofish - Profil | Út 17.12.2013 21:04:43

Rybarjan - >> edit- smazáno

soleno - Profil | Út 17.12.2013 21:02:27

Nevíte někdo jak se filetuje sumec.Dostal jsem z výlovu sumce a chci zkusit z něj filety,ale nikde jsem nenašel návod.Všude je kapr,candát atd.,ale sumce nemůžu najít.

Zdenall - Profil | Pá 9.7.2010 16:10:43

Rybarjan - >> EDIT

Zdenall - Profil | Pá 9.7.2010 14:55:06

Tak jsem se poprvé pokusil filetovat kapra (55cm).Dnes byl k obídku a musím říct-super!
Ypsilonky jsem nařezal jak je uvedeno níže a světe div se,měli pravdu.Bylo to úplně bez kostí.Díky prořezání Ypsilonek se korění dostalo hlouběji do masa.Žena konstatovala,že tak dobrého kapra ještě nejedla.
Filetování zdar.

Rybarjan - Profil | St 1.7.2009 23:16:31

Dík všem za rady

Iwík - Profil | St 1.7.2009 11:21:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybarjan - poslala jsem Ti mejla, tak se podívej, je tam soubor, krásně vše popsané i s obrázky :)

Keporkak - Profil | St 1.7.2009 11:21:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Do norska s námi jel řezník, kterej filetoval všechny ryby, co se chytly.
Dělal to trochu jinak, ale každej si stejně najde to svoje žejo :)

Naříznul rybu vedle hřbetní ploutve asi v půlce zad směrem k hlavě. Opatrně ji prořezával hlouběji po celé délce zad, pak otočil nůž směrem k ocasu, přitlačil aby kopíroval páteř a pokračoval k ocasu.
Pak se vrátil k hlavě.kopíroval skřele a na hlavě jí pak vzniknul takovej klín - protože filet pokračuje až k hlavě. Když uděláš kolmej řez, tak se o to maso připravíš.Potom jen odříznul žebra a šmitec.

šmudla - Profil | St 1.7.2009 11:15:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na filetování není žádná věda:
1) za hlavou kolmo naříznout hřbet
2) špičkou podél páteře od hlavy k ocasu oddělit hřbetní svalovinu. z obouch stran
3) doříznout ocasní část a pak plátek s žebry odloupnout od páteře.
4) kdo stahuje z kůže tak pak tento plátek položit na prkénko, od ocasu cca 1cm zajet nožem ke kůži (za ten 1cm se to drží) a nožem přitlačeným placatě k prkénku oddělit kůži od zbytku (tento bod já přeskakuju). Naposledy sem takhle filetoval jelčáky(a to už je tak dávnou že už si to ani nepamatuju).
http://dynamik.blog.cz/0611/filetovani-ryb
http://www.blatenskaryba.cz/filetovani.php
http://www.tomovystranky.estranky.cz/clanky/fileto​vani/blabla