Jak doplnit koupene krmení

Zdravím vím, že o krmení je tu toho mraky, ale to co bych chtěl vědět jsem tu nenašel, jde o to, že chci jít v neděli k nám na soukromák a koupil jsem si litr krmení od mila, litr konopí a jahodovou melasu.Jde mi o to, že chytám na plavačku a zjistil jsem, že na celo denní chytání je toho krmiva šeredně málo, tak jsem chtěl vědět jak vhodně to krmivo doplnit abych ho měl dostatek a nepřišlo o svou chut a aroma.
Autor diskuse: mazar - Profil , 29.6.2009 plavaná - nástrahy, návnady

ShimPaul - Profil | St 1.7.2009 16:37:28

Nastav to třeba kuku šrotem spařenym tak hoďku dopředu,nejdřív ho prolej tou melasou nech odstát a pak ho zpař.Ale na soukromáku bych raději volil partikl-Vařená pšenice,řepka,konopí a na konec kuku z plechovky.Ale jestli trváš na krmení tak si kup nějaké levnější ve větším balení,ale ať neni moc aromatický a udělej s nim to samí co s tim kuku šrotem a pak tim to drahý dodělej.

splavkař - Profil | Po 29.6.2009 20:45:50

mazar > když na soukromák, tak asi chytat kapříky, radši větší......?? To bych nevsadil na klasický krmení-ani by se mi nechtělo v tom celej den máchat ruce,ale jistil bych to pár plechovkama kuku, třeba kilem vařenejch kolínek,červama a krmil bych vždy jen trochu na místo, kde se ryby přirozeně zdržují...

splavek - Profil | Po 29.6.2009 19:33:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Asi bych to vyřešili nějakou levnější tříkilovkou třeba Boland,Traper,Lorpio.Smíchal to s tou melasou.Do toho tak kilo strouhanky a živou.Z toho už máš docela slušnej kýbl krmení.A patrikl bych měl zvlášť konopí,pšenice,kukuřice,kroupy od každýho kus a dohromady hodně.Nakrmil bych základ a pak přistřeloval,nebo krmil raketou partikl.Občas přihodil krmnou směs.Docela se mi na přikrmování osvědčila i granule třeba pro kuřata,nosnice atd..
Nebo si udělej objemovej základ tak,že vezmeš čerstvý bochník chleba,z toho vydlabej střídku.Tu namoč ve vodě stou melasou.Až se chleda pěkně nacucá,tak ho lehce vyždímej.Třeba přes kus starý záclony,ale opatrně,jen zlehka,aby vytekla přebytečná voda,ale z té hmoty nesmí být plastelína.Překatruj přes síto do kýble a rozmíchej v tom to krmení,popřípadě přidej strouhanklu.Dodej partikl,živou a máš hodně krmení.

Anýzový dědek - Profil | Po 29.6.2009 17:32:35

Melasa slouzi jako pojidlo (lepidlo). Cervy tam dej bez obav a na ovoneni pridej umlety anyz a trochu skorice. Mnozstvi na 5kg : 2 polevkove lzice anyzu a 1 pytlik skoricoveho cukru nebo kavova lzicka skorice mlete. Bude ti to vonet po perniku.

Diki - Profil | Po 29.6.2009 17:04:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mazar >> S těma červama nic nezkazíš, ba naopak. Zajdi si na žížaly a nastříhej je do krmení, je to paráda. Jinak objem zvětšíš strouhankou a kuku šrotem, nebo pšeničným.

MrKos - Profil | Po 29.6.2009 17:01:31

mazar >> živou do toho nacpi taky, je to většinou lepší než kdejakej jed z lahvičky

mazar - Profil | Po 29.6.2009 16:59:42

Je to šrotové, já myslel, že vůni dodává ta melasa právě.Mám doma asi ještě litr červů.

MrKos - Profil | Po 29.6.2009 16:58:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

normálně tam nacpi strouhanku, šrot, vločky, hlínu a navař nějakou pšenici s kukuřicí čímž to doplníš a je plnej kýbl...
jestli na tom soukromáku je mraky bílé ryby tak je potřeba krmit dost, jestli né tak stačí trochu a spíš vychytat kde ryby jsou ... ono na soukromácích to je kolikrát dost jiné než na svazovkách a ryba tam do krmení ( a nepomůže nic ) jen tak nevleze protože má prostě strach

Anýzový dědek - Profil | Po 29.6.2009 16:48:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To je tekute nebo srotove krmeni? Srotove muzes doplnit chlebovou strouhankou, kuku srotem, repkou, cervy, kokosem nebo anglickou vlockou. V tekutych se nevyznam.

hraji - Profil | Po 29.6.2009 16:43:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No kolego, na celodenní chytání na plavanou to bude chtít opravdu trošku víc krmení, než jen to co máš. Po pravdě, s kilem krmení od MILA žádnou slávu neuděláš, protože pokud k tomu něco nepřidáš, bude to bez vůně.
Počítej s tím, že na cca 15 litrů krmení (to by ti snad mělo stačit na trošku slušné zachytání) budeš potřebovat minimálně 5 kilo suché směsi + 2 kila hlíny + partikl. Máš kilo konopí, to by mělo stačit jako partikl, nyní potřebuješ sehnat další 4 kila suchého krmení, můžeš použít šrot (kukuřičný a ječný) a strouhanku, ale chtělo by to minimálně ještě jednu kilovku toho MILA, aby to aspoň trošku vonělo. Rozdělej to v té melase naředěné vodou. A chtělo by to nějaký posilovač, ať to fakt voní