proč se kukuřičný šrot přelívá vroucí vodou?

proč se kukuřičný šrot přelívá vroucí vodou? DĚKUJI

Ka-vec - Profil | Ne 21.6.2009 14:00:56

Víc to smrdi.

bambus11 - Profil | Ne 21.6.2009 13:55:46

minoq >> Aha, já spíš myslel pak tu sladkou vodu, tak to je jináč

X-Kmen - Profil | Ne 21.6.2009 11:41:59

mobbii >> Projde rybou bez traveni ven.

mobbii - Profil | Ne 21.6.2009 11:20:23

Tak ještě jednou musím reagovat:To že lepí je v podstatě až druhotný efekt každý asi ví co udělá nevařená kukuřice v trávicím traktu kapra či jiné ryby která ji dokáže sežrat
A teď si představ co dělá ten šrot v trávicím traktu malé ryby (myslím ten nespařeny)

LukeS - Profil | Ne 21.6.2009 11:19:25

když mám hodně hrubej k.šrot tak ho někdy aji vařím chvilku a to je uplně nejlepší

minoq - Profil | Ne 21.6.2009 11:10:23

bambus11 >>
spýtaj sa chemikov, zmení sa reťazec, cukrárov z praxe, preto je cukor sladší po zaliati vriacou vodou.

Niekde aj dnes ale ešte pred nedávnom sa šrot sviniam bežne zabáral vriacou vodou, nie preto aby bol lepivejší, ale lepšie stráviteľný a chutnejší

Anýzový dědek - Profil | Ne 21.6.2009 9:08:33

Kdyz to sparis, muzes to taky pouzit jako ekologickou sparovaci hmotu na panely. Jen bacha na ptactvo...-)))

Zikmund - Profil | Ne 21.6.2009 8:15:34

Se spařeným šrotem nemám zkušenosti, vyjma těch, kdy jsem byl sám zpařený nebo našrot...:-)

CarpHunder - Profil | Ne 21.6.2009 7:59:56

ale pařit jej nemusíš, nespařeným šrotem rybám nijak neublížíš.

mobbii - Profil | Ne 21.6.2009 0:33:06

No já osobně ho přelívám protže líp lepí a pak je pro rybu lehce stravitelny což poznás na menším rybníku kde seděj staří pantátové a po víkendu tam rybu nechytíš protže ma plný břuch kukuřičného šrotu

rugby - Profil | So 20.6.2009 23:59:12

Je to kvoli lepivosti. Drzi to ako beton.

bambus11 - Profil | So 20.6.2009 23:34:35

minoq >> Nestane, akorát v teplé vodě je lepší rozpustnost, proto tak ;-)

HP - Profil | So 20.6.2009 22:54:17

Protože ČEZ potřebuje navýšit zisky, tak mezi rybaře vypustil tuto informaci, aby zase o trochu stoupla spotřeba enegrie oproti pouhému natočení vody z kohoutku nebo ještě hůř nabraní vody z rybníka. :-)

syny - Profil | So 20.6.2009 21:58:48

protože nedravé ryby nemají zuby tak aby to mohly líp požvejkat a neměli zažívací potíže spojené s poruchou vyměšování,to tě v kroužku rybářských adeptů neučili....:o)))

JK - Profil | So 20.6.2009 21:47:42

minoq - to znie dost nepravdepodobne..

minoq - Profil | So 20.6.2009 20:02:25

zaliatím vriacou vodou kukurica zostane sladšia, kto neverí nech si do šálky k čaju, /káve/ pred zaliatím vriacou vodou dá cukor, do druhej len čaj, /kávu/ bez cukru a dosladí rovnakým množstvom cukru, po čiastočnom vychladnutí, stačí odpiť dúšok z každej šálky.

Anýzový dědek - Profil | So 20.6.2009 11:41:04

Osobne to nedelam, ale muj nazor je, ze prelitim horkou vodou se lepe uvolni skrob (kukuricny), ktery zpusobuje vetsi lepivost. Pokud prelijes hotovou smes, tak se uvolni i aroma te smesi a lepe prolne celym obsahem. Je ovsem davat bacha na mnozstvi vody.Teple staci mene a smes bude vic lepiva nez se studenou vodou.

Anýzový dědek - Profil | So 20.6.2009 11:38:34

Osobne to nedelam, ale muj nazor je, ze prelitim horkou vodou se lepe uvolni skrob (kukuricny), ktery zpusobuje vetsi lepivost. Pokud prelijes hotovou smes, tak se uvolni i aroma te smesi a lepe prolne celym obsahem. Je ovsem davat bacha na mnozstvi vody.Teple staci mene a smes bude vic lepiva nez se studenou vodou.

patlal - Profil | So 20.6.2009 9:51:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To se dělá hlavně v zimě,aby rybám nezábly gamby :-) Né už to bylo popsáno níže,hlavní důvod je podle mne uvolnění aroma .

emiliano - Profil | So 20.6.2009 9:25:57

aby lepil...

ShimPaul - Profil | So 20.6.2009 9:16:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jelikož některé obiloviny uvolňují svoje aroma lépe po přelití horkou vodou.A jejich objem dosáhne svého maxima za kratší dobu.Pak je zde i jeho lepší stravitelnost pro ryby.A dále zanechává lepší pachovou stopu.To samé pšeničný,řepkový,sojový atd.Prostě je lepší krmnou směs zalít doma vroucí vodou a domíchat jí až u vody.

hraji - Profil | Pá 19.6.2009 20:44:12

Podle chytrých lidí se horkou vodou lépe uvolní aroma a škrob, takže ten šrot je účinnější.

GUGU - Profil | Pá 19.6.2009 20:32:22

Měl ses na to ptát v Poradně o fídru,jen voni znaj odpověd:-D...Kriste,tak,asi abys nečekal 5 hodin ale 15 min než to nasákne...ale to je jenom asi...ptej se pro jistotu ještě i tam !

Salmon - Profil | Pá 19.6.2009 20:25:43

A je pro ryby lépe stravitelný.

splavek - Profil | Pá 19.6.2009 20:23:45

A taky víc voní.

medvěd - Profil | Pá 19.6.2009 20:11:10

Protože pak víc lepí

Salmon - Profil | Pá 19.6.2009 19:57:13

Aby kaprům neskřípal mezi zubama!:-)))
Nemůžu se zbavit dojmu, že si někdo vytvořil druhý nick, aby provokoval podobnýma otázkama. Pokud se mýlím, tak promiň a příště se pokusím ti to vysvětlit.