Revíry na ktorom ešte nechytali s boilisom!!

Čaute! mam vytypované jedno docela dobre jazero ale tam ryby este nepoznáju boili! ako mam isť nato? kolko a sčím krmiť a s akými príchuťami? A chodievam tam na krátkodobé vychádzky tak okolo na 5 hodinové!
Autor diskuse: hegeduske - Profil , 18.6.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

jarda 2004 - Profil | Čt 18.6.2009 23:21:10

Pořádně prozkoumej dno najdi hod pod a začni krmit partiklem a přidávej boilies a během několika vycházek uber partikl a začni krmit samotnejma koulema. výběr příchutě na panenské vodě je celkem jedno ryba bude reagovat na cokoli co bude jen trošku kvalitní.

malamut - Profil | Čt 18.6.2009 23:10:57

Všechno je jednou poprvé, je to výzva a lepší než jet na kaprodrom, zkoušej, experimentuj, o tom to je. Koupit tunu koulí , nasypat je do vody a čekat umí většina "kaprařů". Pokud budeš úspěšný, budeš si vážit víc šedesátky než dvacetikiláka z kaprodromu.

Surfmaster - Profil | Čt 18.6.2009 22:59:10

hegeduske-já takovou vodu taky znám,kde ještě ryby nepoznali boilies až do podzima minulého roku.Každopádně předem než sem začal chytat na této vodě sem důkladně prozkoumal vodu.Našel sem si lavici blízko vázek a musím souhlasit s minnow67,že aniž bych začal krmit boilie,tak ryby příjímali kuličky naprosto (podle mě) bez rozmyšlení.přijel sem,nahodil,k tomu jsem přihodil pár kuliček a záběry přicházeli pravidelně(Vždy sem chodil jen na odpoledne).Asi nejlepši na začátku je volit boilies sladké o menším průměru(ale jen podle mých zkušeností).Ještě tady musím poopravit fullneka,že vody v čechách,kde ryby nepoznali ryby boilies jsou a to nemluvím ani o Slovensku.

Sla - Profil | Čt 18.6.2009 21:55:14

uz to tady bylo parkrat ale teda znova. Plosne krmeni par dnu dopredu a pak to musi jezdit.

Minnow67 - Profil | Čt 18.6.2009 21:45:16

hegeduske>> Proč si myslíš, že na tom "docela dobrém" jezeře neznají ryby boilies? Myslíš, že si první, koho to napadlo? V dnešní době už takto panenských vod asi moc nebude. Nepočítám-li krcálky do 1ha.
Mé zkušenosti jsou takové, že kapři přijímají boilies poměrně dobře i přes to, že ho do té doby nikdy neviděli. Záleží asi i na úživnosti revíru. Na hladovém to bude jednodušší, než na vodě, kde má ryba dostatek přirozených zdrojů.

Fullnek - Profil | Čt 18.6.2009 21:37:21

zase jedna vypečená otázka která se opakuje pořád dokola,stačí jen hledat a odpovědi najdeš a budeš se divit kolik a zadruhé pro příklad,neznám na jižní moravě vodu do které se nehází boilí

SAHIB - Profil | Čt 18.6.2009 21:13:52

ahojky,
v prvej rade by som si asi zmapoval dno revíra-koreně,kameně,jamy,padlé stromiska a spol..dno je piesok,kameň,blato,.atd.. ako daleko jsou dajaké lavice,kde sa dá krmit..a tieto okolisté veci..
No a potom jeden prut určitě by som zkůšal na sladků guľu.a druhý na dajaké smrady,lebo pelety..treba zkůšať..a krmiť by som začal v malých dávkách,a na šnorku(lebo do PVA pančošky) dajaků tu gulu),na šnorku 3 - 4 gule..,pelety-halibutky.. pak už iba na tebe buďe,ako sa ti zadarí všetko ostatné zklbiť,včetně partiklu- repka,kuku,a podobně.. takto by som to najprv urobil ja..moj názor,..

jHR - Profil | Čt 18.6.2009 21:13:24

jdi tam jeden den treba na vecer... nasupej na vytipovany mista par kulicek... 10 - 20 druhy den to samy ale kulicek vice... a dalsi den rano prijd dohazej to par kulickama a jed!! :-)