pilkrování v českých vodách

Chtěl jsem se zeptat proto že jsem nenašel ani zmínku pilkrování jako v Norsku.Děkuji
Autor diskuse: cresissub - Profil , 18.6.2009 dravci - techniky lovu

Křemen - Profil | St 9.9.2009 11:42:59

cresissub >> Také jsem o tom přemýšlel a letos jsem to chtěl vyzkoušet, ale nějak mi na to nevyzbyde čas. Snad se mi to povede teď na podzim a zkusím to. Nemyslím si, že byla zas tak špatná metoda třeba na orlíku kam jezddím je hloubka 30m a když by si člověk připravil nějaké návazce, tak by to mohlo fachat. Uvidím a snad mi na to vyjde chvilka a vyzkouším to:-)

TomK78 - Profil | Čt 18.6.2009 11:59:24

Pilkrování je supr a v čechách to funguje. Jen je potřeba správně dimenzovat náčiní a nejdi do pletenky pod 50 kg.. Pak najedeš na hejno tostolobiku a nebudes je stacit vytahovat....

Lauri - Profil | Čt 18.6.2009 11:28:36

cresissub>> ani zmínku jsi nenašel proto,protože se na to v čechách moc nechytá. Ideální by bylo místo pilkra použít malého vláčecího pilkina(ten má aspoń nějaký pohyb) na trojháček natavit ocácek z twistra a zkoušet to vertikální přívlačí. Kdysi jsem to zkoušel na Slapech pouštět ze skály pod sebe,atakovali ti malí okounci,ale nikdy jsem je nevytáhl(možná proto,že tam byli jen ti malí okounci,nevím), každopádně po navázání rotačky šli ven z vody na hod. Myslím,že kdyby to byla tak úspěšná metoda,tak už by se na ní dávno chytalo. Okoun asi radši vezme měkkou krásně se pohybující nástrahu než kus barevného olova, ikdyž člověk nikdy neví. Zkoušej,experimentuj a uvidíš sám,třeba objevíš nástahu která udělá revoluci v lovu okounů,tak jako to kdysy udělaly gumové nástrahy. Hodně štěstí a Petrův zdar.