MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Sardinky a játra v boilies?

Mužete mi někdo poradit jak zpracovat sardinky a játra do boilies? Vím jenom něco mállo, že se obojí rozmixuje na kaši a pak se to přidá do vajec......

Autor diskuse: X - Rap ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 15.6.2009

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Indiana - ® St 17.6.2009 14:21:46
Když přidávám játra do boilie, tak je dávám v takovém množství, aby i s ostatními takutými složkami, byly v celkovém objemu do 400 ml/kg. Pod heslem méně je někdy lépe. Aby se nestalo, že směš bude příliš řídká.

Našel jsem na netu odkaz na játra, který mě docela zaujal:

http://www.nejkrmiva.cz/detail/jatra-susene-1-kg/

-jedná se o sušené játra v celku za 182,- Kč. Stačí je už jenom namlet. Otázka zní v jaké budou kvalitě. Každopádně by to stálo za pokus. Už jen kvůli tomu,že játrový prášek rybářských potřebách vyjde na nehorázné prachy.
N Petr.J - ® Út 16.6.2009 21:51:55
TULY >> Hm, tak to bych si dal pod steak i já, to snad je pro kapry škoda.
N TULY - ® Út 16.6.2009 21:47:54
Petr.J >> sor.je to s kucharskej terminologií,džus,hustý vývar(krémovej koonzistencii)(vomáčka pod věpřový nebo telecí steak,Bol so v Přerove 2roky na vojne)ufam že som to moc nedo...:-))




N Petr.J - ® Út 16.6.2009 21:36:57
TULY >> Ty bylinky, já nevím, nemám s tím žádnou zkušenost, abych řekl pravdu rozmarín ani tymián nevím ani jak voní, nepoužívám to ani v kuchyni. Ale co se týká bylinek, letos mám v plánu vyzkoušet libeček, ten voní velice zajímavě a na zahradě nám ho roste hodně. Ještě k těm játrům, když dělám boiles na řeku a chci aby to drželo opravdu fest, tak to vodou neředím. Ještě takový dotaz, myslel jsem si, že mi Slovenština nedělá žádný problém, dokonce i knihy ve Slovenštině si čtu bez problému, ale s tímto jsi mě zaskočil, pracujem na hustom telacom juice, to slovo juice, to opravdu nevím co je :-(
N TULY - ® Út 16.6.2009 21:17:21
Petr.J >> Ako som už napísal pečen používam ako doplnok,takto som sa na to nepozeral a dost som sa aj bál ,používam zmesky od Nutri a dost zvažujem čo do nej dám aby som ju nedoebkal,to čo si napísal o koonzistencií pečene je samozrejme pravda aj ked som sa na to takto nepozeral(vtomto som bol zaškatulkovaný)ale prečo nie,teraz pracujem na hustom telacom juice,ešte je to zatial iba v hlave(Knor niečo podobne vyrába ale strašne slané)ale vonia a chutí to vyborne.Aby som neodbočoval,v blízkej buducnosti sa chystám šulat dostal som kg M1 tak to šupnem cez tu pečen a uvídíme.Chcem sa Ta ešte spýtat na tvoj názor na bilinky(tymian,rozmarín a pod.)?

N Petr.J - ® Út 16.6.2009 20:52:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
TULY >> Já už jsem to psal trochu níže, jde udělat boiles i úpně bez vajec, pouze s použitím jater jako pojiva, musí se pouze důkladně rozemlít a potom rozmixovat. Játra jsou, jak jistě jako kuchař víš bílkovina a ta se působením tepla stává tuhou, je to stejné jako u vajec. Dokonce mám pocit, že játra to spojují ještě pevněji než vejce a proto je trochu ředím vodou, asi tak 2 díly jater a 1 díl vody, vejce žádná a koule držeji jedna radost. Opravdu si nevymýšlím, dělám tak boiles už několik let a je to OK. Ještě takový doplněk, hovězí játra pojí nejlépe, na druhém místě jsou vepřová a teprve potom drůbeží. Doufám, že jsi s mou odpovědí spokojen :-)
N TULY - ® Út 16.6.2009 19:59:15
Petr.J >>Dávaš mi teraz ráno tažke otázky.:-))Nezdá sa mi fér že Ty mi položíš dve kratučké otázky a ja sa tu potím s odpovedou.Ano pečen obsahuje vela vody a prehnaním to s nou by sa gule rozpadávali,vajce taktiež obsahuje vodu a služi ako pojivo,pečen používam ako prídavok.Takto to vidím ja,teším sa na Tvoju skoru reakciu(a to že vraj si pohodák):-))
N Petr.J - ® Út 16.6.2009 19:14:31
TULY >> Játra obsahují hodně vody? A vejce vodu neobsahují?
N Petr.J - ® Út 16.6.2009 19:12:08
Luke21 >> Sušený játra si taky vyrábím, ale ne v sušičce na ovoce, v té by to trvalo moc dlouho a málo by se toho tam vešlo, navíc to strašně smrdí.
N Kubánec - ® Út 16.6.2009 18:57:16
Luke21 >> Jestli jsi myslel játrovej extrakt, tak to je úplně něco jinýho než nasušený mletý játra... :-(
N TULY - ® Út 16.6.2009 17:18:28
Pvl >> Jasna,zle som sa vyjadril,mal som na mysli dvrdost,dík za upozornenie...
N Gočik - ® Út 16.6.2009 16:44:49
jen tak mimochodem zrovna dělám koule a namixoval jsem do 2kg směsi 500ml hovězí játry :)
N Pvl - ® Út 16.6.2009 16:42:31
TULY >> Jen tak na okraj .... Co váže je bílek ne žloutek . Se domnívám , nebo se mýlím ?
N TULY - ® Út 16.6.2009 16:35:44
Zmesky používam kupované ale dorábam si ich sám,pečen dávam večšinou kuraciu,cca 50-80g ma 6vajec ak to neviaže pridám ešte žltka(pečen obsahuje dost vody),je to len čast surovín,krevety,chobotničky,kalamáre,mušle,slávky vlastne všetky mrazené a čerstvé morské živočichy,kusky rybieho masa všetko čo mixer rozdrtí to všetko používam.Záleži len na tebe čo vyskušaš,podstatne je sa nebát a experimentovat....
N Luke21 - ® Út 16.6.2009 14:43:24
játra se dají vysušit např. v sušičce na ovoce a pak je můžeš nadrtit na prášek a přidávat do boilies (je z toho v podstatě ten samej játrovej prášek co prodávaj v ryb. obchodech, proto bych používal stejné dávkování jako uvádějí oni u svých produktů ... např. http://shop.jetfish.cz/index.php?action=showdetail​&article=998&cat=195&PHPSESSID=0257d8a39357f87effbaae02​21987455 ) ... musím ale podotknout, že se sušením nemám žádné zkušenosti, jen jsem to četl ... ať se daří ;-)
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:59:40
Strejda_ Rahul >> X - Rap >> ahoj
N X - Rap - ® Po 15.6.2009 22:58:03
Jííízda >> oki, jdu spát, díky
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:57:41
Strejda_ Rahul >> X - Rap >> a troje sardinky
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:57:06
tak na 3.5 kilo dej třičtvtě kilo jater
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:55:36
jak řikám s kořením nebo bez,někdy přidat cukr to je různý
N X - Rap - ® Po 15.6.2009 22:54:42
Jííízda >> No mám 3,5kg směsi, tak to zkusím z 1/2 - 1,75kg
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:54:17
Strejda_ Rahul >> X - Rap >> nevim na jaký vodě chytáš tak si vyzkoušej víc přísad a uvidíš co ti pojede líp.
N Jííízda - ® Po 15.6.2009 22:51:36
Strejda_ Rahul >> X - Rap >> tolik se do toho nehrň.Už jsem psal na kilo směsi tak 20deka.Samozřejmně je prodávaj v prodejně pro hafi po kile.Tak si udělej nejdřív z kila směsi a zkoušej.můžeš je dát na mrazák nemusíš dělat hned 4-5kilo boilí
N X - Rap - ® Po 15.6.2009 22:46:12
Jííízda >> takže na 3,5kg boilies směsi mám vzít 0,75kg jater?

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 3 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniSportcarp plovoucí nástrahy Feeder Candies

Za 95 Kč s DPH.
Nejmenší verze mimořádně populárních nástrah Carp Candies, která je upravena tak, aby se dala nastražit různými způsoby.


akce, rybareniFox Camolite Kbelíky 5-10-17lt

Za 189 Kč s DPH.
Nová řada pevných, plastových kbelíků Fox Camo, tento tvar je lépe skladnější, jsou stohovatelné do sebe Pevně uzavíratelné víko Dobře skládatelné pro pohodlnou dopravu


Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
CA Worldfishing CA Worldfishing

Specializujeme se na rybářské zájezdy do atraktivních destinací! Cestovní agentura World Fishing se zabývá zprostředkováním rybářských...