dipy po domacku

chci se zaptat, jestli si někdo děláte dipy z domacích produktu a jakých nebo si radši kupujete hotové v ryb.potřebách, jaké máte s nimi zkušenosti a jaké příchutě preferujete
Autor diskuse: peťák - Profil , 10.6.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Brabik - Profil | Út 1.3.2011 17:34:37

Smetana >> Magi uz mam odkousene u rohlikovych boilie,ted dipuju i koule,vyhodou je ze magi obsahuje dost velky podil soli,takze koule jsou dobre konzervovane..

Smetana - Profil | St 16.2.2011 16:12:48

Rybatorstr >> já jsem také slyšel z více zdrojů,že magi funguje výborně.Vím,že to dost lidí přidává do směsí,ale zkouší tím někdo i dipovat??

Smetana - Profil | St 16.2.2011 16:12:08

Dandys >> :-) čau kamaráde :-) No joo už zase vymýšlím ptákoviny :-)
Jsem pro kdy a kde?

Rybatorstr - Profil | St 16.2.2011 15:59:57

Smetana >> Osobně ne, ale dost rybářů je používá ( magi ) a úspěšně. Letos to chci také prubnout. Hodně štěstí.

Dandys - Profil | St 16.2.2011 15:49:02

Smetana >> Zdar. Ondro, musíme zajít alespoň na to pivko. Koukám, že na tebe je ta zima fakt už moc dlouhá :)

Smetana - Profil | St 16.2.2011 15:43:28

Chlapi nemáte zkušenosti s Magi a sladko pálivými čínskými omáčkami?
Chtěl bych to využít jako dip.

fred41 - Profil | Út 12.10.2010 18:06:13

zdar,chtěl bych si vyrobit česnekový dip.půde to?

Venca.MO - Profil | Čt 16.7.2009 23:51:17

fishmen17a >> Do mléka jedinně corn flaky :-)

fishmen17a - Profil | Čt 16.7.2009 22:35:29

zkousel nekdo dipovat boilie v mleku? ?

Martin... - Profil | Ne 14.6.2009 18:50:14

Programátor >> to víš každý musí mít i nějaké to tajemství:o))

TULY - Profil | Čt 11.6.2009 23:46:40

Cloud >> Super,ešte trochu alkoholu a ked nepojdu ryby,dobry vaječný poteší:-))

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 16:19:59

TULY >> jo,ale ráda kysne.to co dobře taky funguje,je od f.Tatra zahuštěné kondenzované slazené mléko (Salko)!dá se sehnat i v tubě i srůznými příchutěmi! použití je super jako smáčedlo!!

chlupáčč - Profil | Čt 11.6.2009 14:27:14

Ja používam radši kupované,protože co vyrobím moje experimenty tak nejdou.Používam za dip Játra ,ale jdou málo zehnat

TULY - Profil | Čt 11.6.2009 13:44:41

Cloud >> Skus miesto vody sladku smotanu,maš krovku jak vyšitu,ale pomali do horuceho...

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 13:28:01

hlavně,pozor na to,že až budeš mít připravenej karamel,tak ho nechat pořádně vystydnout,než se do něj přidá voda!!!! já to na poprvé neudělal a trochu se popálil!

Geneticist - Profil | Čt 11.6.2009 12:49:17

já zas zkusim ten karamelizovanej cukr:-)

Myslím, že budeš spokojený...

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 12:45:52

tak to zkusím.ten se dá sehnat 86%za stovku.zkusit se má všechno!

Geneticist - Profil | Čt 11.6.2009 12:42:50

dá, je to stejný

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 12:40:32

Geneticist >> a co glycerin?dá se použít?

Geneticist - Profil | Čt 11.6.2009 12:37:06

cca300kč +/-
čím menší balení tím dražší např. 50ml za 30kč....

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 12:27:45

Geneticist >> nakolik vyjde ten glycerol,1l ?

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 12:26:04

Rashid 28.93 >> Rashid >> používám jen mletou

Geneticist - Profil | Čt 11.6.2009 12:25:43

Rashid 28.93 >> Rashid >> ano, dá se využít sedimentace a usazenina zůstane na dně nádobky.

Jinak jsem používal glycerol

Rashid - Profil | Čt 11.6.2009 12:22:07

Cloud >> cast se rozpusti, coz u skorice nemusi byt na skodu, jinak samozrejme v celku pro vuni, i kdyz je kapanek drazsi nez mleta...:0)

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 12:15:42

Rashid 28.93 >> Rashid >> chyba,vyzkoušej například mletou skořici,cca 200gr v 1l oleje zamíchat a mírně povařit ve vodní lázni a nechat odstát!tak dělám většinu mleteýho.krásně lehne na dno kde se usadí a slepí!olej zůstane čirý a dá se slít!

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 12:15:03

Rashid 28.93 >> Rashid >> ch

Programátor - Profil | Čt 11.6.2009 12:13:45

Martin... >> "recept samozřejmě nedám" :-D panebože co ty si zač...?

Rashid - Profil | Čt 11.6.2009 12:06:36

Cloud >> nemyslim si, steak nalozeny v oleji s macerovanym mletym peprem je palivy tak jako tak a nejen vonavy. Jsem kuchar, takze neco o tom vim. Pokud se maceruje neco v oleji, tak cele koreni, bylinky, proste to, co muzes opet vyjmout, vycedit. Mletyho nic z tekutiny nikdy uz nevycedis ani nevyjmes...

HarryMurago - Profil | Čt 11.6.2009 12:02:08

Cloud >> tak prubni je to vlastně vícesytný alkohol a uvolnění je pozvolnější hlavně voda nad 15 °C - jinak jdu do alkoholu pod 15 °C . Pokud by jsi to co jsi zmiňoval sehnal v eterických olejích (těžce dostupné) budeš překvepený co to dělá !!! Olej dobrý !!! :-)))

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 11:58:37

specialky jsou většinou už dost drahé!a mně jde o co nejnižší cenu s dobrým účinkem.jo,jinak suché směsy,ale pozor některé i rádi pak kvasí!to se ale musí zkusit!

Rashid - Profil | Čt 11.6.2009 11:54:58

Cloud >> korenici smesi myslis suche? Jinak dekuju za odpoved. A co jine orientalni specialky? Zkousis? Indicke, arabske?

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 11:53:55

jinak je potřeba pořád rozlišovat aroma(chutě) a příchutě! takový černý mletý pepř macerovaný v oleji zanechá jen nádherné aroma a jen minimum palčivé chuti!

Cloud - Profil | Čt 11.6.2009 11:49:48

Rashid 28.93 >> Rashid >> je toho dost co mohou prodávat,ale ještě víc toho používají sami v kuchyni.tak mi čas od času za pár cejnů něco přivezou.je potřeba navštívit nějakou vietnamskou specialku,a troch se rozhlídnout,a nejen po omáčkách,ale i po kořenících směsí a olejích!

Rashid - Profil | Čt 11.6.2009 11:37:08

Cloud >> tohle zni moc dobre. Uz jsem o tom cetl nekolik clanku, ale byli od cizich autoru a v nasich supermarketech jsem nasel jen zlomek komponentu: jeden druh sojovky, chilli sauce a mango chatney. Mohl by jsi me prosim nasmerovat co mohu v nasich ceskych podminkach u vietnamskych obchodniku pouzitelneho najit? Klidne pres sz...:0)