Awa shima vlasec - velka nespokojenost

Zdravim mistni nadsence a guru,
nerybaril jsem nejaky ten patek a tak jsem si chtel nejprve nacist, co ted "frci" za vlasce a na zaklade zdejsich rad si nejaky poridit (predtim jsem pouzival nejaky Byron 28ku - na klasickou polozenou na stredne velkych rybnikach).
Po precteni nemalo prispevku jsem se rozhodl, ze zakoupim Awa Shimu - ION Power reflector (0,255 mm) .. A jake bylo me zklamani hned pri prvnim nahozu ...

Uz pri prekousavani mi prisel hrozne lehko premozitelny, navic mi prijde takovy dratovity a jeste k tomu se docela krouti (pri dvojnavazcich se mi oba navazce maji tendenci tocit kolem hlavni snury) ... a to nemluvim o ""PEVNOSTI"" ! jeste se mi nestalo, abych novy vlasec s nosnosti vice jak 7/8 kg utrhl jak nic V RUCE !
- a praska mi jak v navazcich kolem gumicky, tak i na hacku ! O uzlikach nemluve ...

Muze mi prosim nekdo rici, kde je chyba ?:) To je to takovy smejd, nebo mam proste smulu ? (navazovat jsem to zkousel vzdy za sucha i mokra)

Diky :(
Autor diskuse: Maajk - Profil , 6.6.2009 všeobecné - náčiní, doplňky

svatak - Profil | St 12.7.2017 11:40:36

No já si minulý rok pořídil Awa shimu reflector a byla super,držela v uzlu a vše. Letos,když jsem nechal navinute navijáky z minuleho roku. Letos, i když to neni ani rok od koupe,tak ten vlasec praska,jak v uzlu na hacku,tak i grinner na obratliku. Zacal jsem pouzivat na dotahovani ten luj od deplphinu a zlepsilo se to,takze vina byla taky u mne,ale i tak mi zacal praskat i v prubehu vlasce,byl takovej ztvrdlej a proste mel mista kde praskal a kde byl v pohode,takovy nerovnomerny. Delam si z nej i navazce a to si ten vlasec odvijim primo z origo civky a stejne je ve stejnem stavu jako ten na navijaku...
Jinak zde zminim jeste jednu moji blbost - pouzivam 0,28 -mel jsem nahozeno,pomerne velka jizda a ja si pri zaseku chytnul vlasec a praskl jak nic, jako mala to raby nebyla, na tom reviru i na tu nastrahu chodili sedmdesatnici a tak,ale proste jsem z toho nadseny nebyl..

Ted premyslim na shimano tribal nebo technium

Necekal jsem,ze mi awa shima za 500 za civku vydrzi jen 1 sezonu a to nechytam na vazkach...

Fantomas232 - Profil | Út 3.2.2015 20:19:18

Corey Taylor >> přesně :-)))

Corey Taylor - Profil | Út 3.2.2015 20:01:32

Má zkušenost s vlascem je taková, že jsem naposledy koupil vlasec od Awa Shimy. Zkoušel jsem jak AWA-SHIMA Ion Power S-Mission Fluo tak Ion Power Reflector Line, v průměrech 0,25 a jsem s něma hrubě nespokojen. Nevím jestli je to tím menším průměrem, ale má hrozně velkou průtažnost a co je nejhorší tak se strašně kroutí. Při nahození a vložení do stojanu, pokud není vlasec vypnutý tak se začne hned točit a zamotávat. Stačí to jen trochu povolit a hned se to točí a když se to rozmotá tak pokud si nedám pozor tak je to znovu stejné. Když se vám to stane na vyvážce 300m od břehu, tak to je docela o nervy. Takže za mě tato firma už ne a budu hledat jinde. Snad Shimano Technium bude lepší...

Piškothonza - Profil | Út 3.2.2015 19:46:58

já bych nikdy nekoupil vlasce přes nějakej eshop a pod.....pouze na krámě a jen u známýho....

dada11 - Profil | Út 3.2.2015 19:46:32

Maajk - >> Vlasce Awa shima používám už pár let a s ničím podobným jsem se nesetkal. Asi špatná várka, nebo stará.

Pokki - Profil | Út 3.2.2015 19:41:01

Pokud se vlasec dal v průměru 0,25mm přetrhnout v ruce potom se určitě muselo jednat o starou špulku. Vlasce Awa Shima používám již několik let a to velmi intenzivně a nikdy jsem podobné problémy já ani nikdo okolo mně neřešil, ani na obchodech jsem od nikoho tohle neslyšel. Věřím, že se jedná určitě o smůlu při prodeji, kdy prodejci zůstala na prodejně velmi stará špulka, kterou měl vyhodit.

mpmaik - Profil | Út 3.2.2015 19:39:27

Juraj >> Nic se neděje :-)) to se prostě stává když někdo opráší ležáka . Já už tady psát nemohu , protože vlasce awa již nikdy nechci u mě v rybařině nikdy vidět . :-)

Juraj - Profil | Út 3.2.2015 19:35:47

mpmaik >> Ty jo. To jsi mě dostal.... :-)))

Juraj - Profil | Út 3.2.2015 19:35:15

Bin Ládin >> Máš to vrátit tam kde jsi to koupil. S Missile je vlasec, který je probarvený durch v celém průměru. Na rozdíl od ostatních barvených po povrchu se výjimečně stane, že se děje co popisuješ a to stačí opravdu při jen nepatrně nepřesném dávkování barviva.

mpmaik - Profil | Út 3.2.2015 19:33:44

Juraj >> :-)))) Chce to číst i datum , reaguješ na 6 let starý komentář :-)))

Juraj - Profil | Út 3.2.2015 19:22:14

mpmaik >> Tohle jsi napsal: "Rozhodně nejsi sám. také jsem se nechal přesvědčit tady na Mrku že Awa-shima je dobrá a na letošní sezonu pořídil nové vlasce na feeder . Rexton a C+ Hyper obojí v 0,16 mm . A popravdě řečeno nic horšího jsem na těch prutech ještě neměl."

Nevím co je Rexton, ale nic takového v současné době AWAS v nabídce prostě nemá. Kdysi mívala AWA-SHIMA REXTOR, který se vyráběl v provedeních Carp, Spin, Fluo, Competetion, a Feeder.
Ten se ale bratru dobrých šest let nevyrábí. V současné době je z Rextoru v nabídce pouze návazcový vlasec FGT v 50m balení.Takže se nedivím, že jsi rozezlen nad kvalitou i toho C+, ale na tvém místě bych si promluvil s dobrákem, co ti to prodal. Budou to pěkně uleželé kousky.

Fantomas232 - Profil | Út 3.2.2015 18:43:04

Jelikož rybařím na Awa-Shimu vlasce už nějaký rok, tak musím říct že nějaké vlasce stojí za nic a některé jsou dobré.
Pokud si koupite ten špatný , chápu že jste nespokojení, dá se přetrhnout vlastní silou a neustále se kroutí a když ho máte nějakou tu dobu, tak místo výrazně žluté barvy se stane bíložlutá.
Pokud si koupite, ale dobrý coš je tak pravděpodobnost na 30 procent, tak budete celkem spokojení.

Závěr: Moc ho nedoporučuji, ale zase neodsuzuji (radši ted chytám na vlasec: Master carp- je levný, dobrý a skoro vůbec se nekroutí). Radši bych zkusil jinou značku.


džigit - Profil | St 27.8.2014 8:39:17

krom oranžového v 0,25 už jsem se zbavil všech návinů.Už nechci! Zlate Asso a Stroft.I s obyč Maximou od Draků jsem víc spokojený :-)

Nachos - Profil | St 27.8.2014 8:22:48

letos jsem si na jaře nechal na dvě cívky od feedrů namotat tento v 0,18 http://www.rybarskepotreby-shop.cz/vlasec-awa-shima​-ion-power-feeder-pro-969.html...vydržel cca 70 hodin lovu pak se totál zkroutil a už od začátku velmi lehce praskal v uzlech. zahodil jsem ho a nechal si namotat http://www.rybarskepotreby-shop.cz/vlasec-stroft-gt​m-54.html a jsem strašně spokojenej ...mám za sebou cca 250 hodin u vody a je furt netknutej :)

Blue - Profil | St 27.8.2014 0:53:14

Vlasce od AWA-Shima mám také a dokonce i ten ION POWER (oranžovej) používám ho na vláčku 0.25mm a nemůžu si stěžovat,Na kaprových prutech mám taky AWA-Shima ale nevim přesnej název ten zelenej,moc prutů nemám a tak jsem vzal silnější abych nemusel převazovat pořád kvůli dravcům tak jsem vzal rovnou 0.35mm a taky bez problémů je sice pravda že ty vlasce dlouho nevydrží aspon co jsem slyšel tady na mrku tak je prý běžné mít vlasec na cívce třeba 5 let ? To se mi ještě nepovedlo já mám tihle AWA vždycky 2 roky pak je měnim páč se začnou třepat a ztrácej pevnost...
Tohle co popisuje Maajk se mi ještě nestalo že by se trhal v ruce já mám spíš problém ho přetrhnout když uváznu při vláčení......Můj názor je že jsis koupil vlasec co ležel X let někde ve vlhkosti ve skladu páč tohle se mě nestává je to smůla ale stane se.

Bušák - Profil | St 27.8.2014 0:14:51

Maajk - >> ahoj,na několika cívkách mám tento vlasec a nemůžu jsi teda stěžovat,mám tedy jiný tlouštky,je ale pravda že nějaký známý na tuto značku nadávají

michal158 - Profil | Út 26.8.2014 23:21:43

musim sem pridat podobnu zlu skusenost s vlascom feeder pro od awa shimy. kupil som 0,18, navinul na cievku..a pri prvej rybacke som odtrhol tri navazce. potom to brat nejak nahodou skusal trhnut v ruke a slo to ako nic. skusal som porovnavat s asi 5-timi vlascami roznej hrubky co mam doma a je to neporovnatelne. mozno som mal aj ja len blby kus, ale tieto vlasce mi to znechutilo a myslim ze sa k nim uz nevratim. a odteraz budem asi kazdy vlasec najprv testovat v ruke.

Bullteriér - Profil | So 19.4.2014 20:20:06

Ahoj.Jak už bylo napsáno,tak jsi narazil na nějakýho ležáka...Tento vlasec jsem měl taky a vyskoušel jsem i jine od AWA SHIMA a vždy nebyl problém...
Přestal jsem ho používat,protože jsem přešel na Sufix a super...
Nehledě na to AWA SHIMA klame zákazníka tím že jejich průměry totálně nesedí.Např. 0.323 má vr skutečnosti cca 0.38mm...Jsem se divil vždy u této firmy proč mi to nelítá tak daleko :-).

brčál - Profil | So 19.4.2014 19:27:17

tak to taky nechápu.jen mě napadá,že je to asi už hodné starý kus ,nevhodně uskladněný a nebo chyby z výroby.já chytám na awa shimu už nějaký ten rok a jsem max spokojený...

Ladináč - Profil | So 19.4.2014 18:42:37

Průměry od0.25 jsou celkem v poho v porovnani s jinejma.slabsi jsou horsi.a feederove uplne na prd.ma zkusenost.

cJ-bUnNl1 - Profil | So 19.4.2014 18:22:11

to nebude awou mozna stary kus ale otom pochybuji mam je jak na tezko tak i na feedr a ten vlas vydrzi vsechno na 20 feerdu a a navazcovou 16. bez problemu 80 kaprika i dalsi takovy i naky vetsi parmy skus treba jen jinej model awa jich nema malo

Obrtlik - Profil | Čt 7.2.2013 22:05:23

zdar,silon od awa shima ,už bych si nikdy nekoupil,hruza, neni pevny v uzlu ani v tahu. ale ten od kongera ten se mi vyplatil,menši pruměr,ale o hodně lepši

Bin Ládin - Profil | Čt 7.2.2013 21:53:41

Já mám Awu S-Mission Fluo 22mm.. Koupil jsem jí z důvodu místních chvalozpěvů na awashimu a musim říct, že se chová fakt divně..Že by se kroutila, to ne.. Ale když něco uvazuju, tak mi to třeba 3x lupne jak nic a na čtvrtý pokus už drží jak přibitá.. Na posledních rybách jsem uvázl s třpytkou a vytáhl na ní větev jako hovado.. Je to úplně nový vlasec a to praskání fakt nechápu.. Přitom kolikrát nelupne ani v uzlu, prostě lehce dotahuju (žádná křeč) a najednou lup - u prstů..

GTdpcfix - Profil | Čt 7.2.2013 21:41:56

chytame na Awa Shimu - ION Power reflector jeste s dvema kolegama a ja za sebe musim rici ze jsem lepsi silon nemel...sice prumer 0,32....ale mam k tomu svy duvody
v brzke dobe jsem si jist ze jej menit ani nebudu jsem maximalne spokojen a pouzivam jej uz par sezon
...pochybuji ze v te cenove relaci najdu stejne dobrej....ale 1000 lidi 1000 chuti

SharpeR1 - Profil | Čt 7.2.2013 21:35:04

seboo >>Čus. My to používáme a někteří co chodí snáma na ryby, tak by tento vlasec za nic jiného nevyměnili. Ber 0,28mm, ale záleži kde a na co to použiješ jak deš někde na svazovky menší kapry nebo tak stačí bohatě ta 0,25mm jinak na to by si měl bezproblému zdolat velké kapry.

seboo - Profil | Čt 7.2.2013 15:19:24

mate skusenost s tímto vlascem ?

mpmaik - Profil | St 10.6.2009 17:24:20

Rytíř >> To je zajímavá nabídka . 600m za ty prachy ...... asi to prubnu páč to je přesné množství co se mi vejde na navijáky.

Rytíř - Profil | St 10.6.2009 17:18:00

mpmaik >> zkus toto http://www.kaprarina.cz//kp2939/Vlasec-Sufix-X-Cel​on-600-m.aspx ja ho tam letos namotal a zatim dobry a to chytam i v pěknym bordelu a pruty mam 3.25lb a davam mu kouř.

mpmaik - Profil | St 10.6.2009 17:13:49

Rytíř >> Jo a na kaprákách jsem ještě do loňska používal shimano sensilite v 0,28 to bylo super lano. Drželo i po 5 letech na navijácích. Ale teď ho nějak nemohu nikde najít a fakt nevím co tam dát nového.

Rytíř - Profil | St 10.6.2009 17:09:46

mpmaik >> S těmi co pišeš zkušenosti nemam,nemohu soudit ja měl od nich tento a fakt to byla hrůza,drat a kroutil se jak prase -Speed Master Specialist Spinning 300m ale muj nazor po použivani Stroft GTM je,že fakt souhlasim s tim co se o něm piše,prostě skvěly.

mpmaik - Profil | St 10.6.2009 16:59:37

Rytíř >> Používal jsem Beastmaster Mono 0,18mm a Force master taky v 0,18 a Owner Broad a vážně i ten levnej Force Master byl lepší než třeba C+Hyper s cenou více jak dvojnásobnou.

Rytíř - Profil | St 10.6.2009 16:38:46

mpmaik >> Co jsem uved tak ty dva typy vlascu, tak spokojenost jinak ten Awa Shima - ION Power feeder je total šmejd a jake vlasce od šimana mysliš?

mpmaik - Profil | St 10.6.2009 16:29:31

Rytíř >> Ne , teď jsem pořídil jak jsem psal níže Rexton a C+ Hyper obojí v 0,16 mm na feeder a až v těchto slabších průměrech se pořádně rozpozná kvalita . U silnejch průměrů se sem tam nějakej neduh schová ale u slabších poznáš sebemenší problém. Na předcházející vlasec (Owner v 0.16) jsem odchtal 4 sezony a za celou dobu jsem neměl tolik problémů jako s těmito awa-shimáckýma za 1 měsíc. Jestli jseš snimi spokojen jen a jen dobře ale za sebe říkám už nikdy více. Vrátím se k owneru a shimanu které je podle mne mnohem kvalitnější a často i levnější.

mnemonik - Profil | St 10.6.2009 16:23:24

Maajk - ® : Můj názor je, že jsi bohužel měl smůlu, já ho používám od loňského podzimu (0,32mm) a zatím si na něj nemůžu postěžovat, před tímto vlascem sem používal Sufix Tritanium myslím, že ta AwaShima je, alespoň pro mně lepším vlascem.Osobně jsem chtěl vyzkoušet vlasec CELT-X Mymetik-0,31mm, ale vzhledem k návinu 1000m na cívce a ceně okolo tisícovky jsem se nakonec rozhodl pro AwaShimu, protože mám navijáky Shimano LC BB s návinem 600m.

rikro - Profil | St 10.6.2009 16:22:05

InFlames >> Zdravím používám tento vlasec druhý rok a maxim, spokojenost, pevnost a minim.paměť, nekroutí se.
A vlasec Awa Shima - ION Power feeder ten jsem po jedné vycházce zahodil.

Rytíř - Profil | St 10.6.2009 16:08:37

mpmaik >> Awa Shima - ION Power CAMO 0,286mm je zatim nejlepši vlasec co jsem měl a ten druhy Awa Shima - ION Power reflector 0.286 taky nebyl špatny ale už ma sklony ke krouceni po pul sezoně chytani,momentalně testuji sufix Xcelon a zatim se jevi dobře,koupil jsem ho protože u nas v obchodě nebyl CAMO od Awa Shimy.Zkoušel si už nějaky z nich?

mpmaik - Profil | St 10.6.2009 15:57:37

Fishon >> Zajímavé !!!! V tom případě já mám vejvětší smůlu na světě. Páč jsem ještě neměl kvalitní vlasec od AWA-SHIMY takže vždy musím trefit ten zrovna nepovedený kus.:-)))))

Fishon - Profil | St 10.6.2009 12:04:35

Maajk >> Já mám naprosto ten stejný vlasec, co uvádíš v zadání otázky. Značka, průměr, no prostě všecko... Nemůžu si na něho stěžovat!!! Nekroutí se, pevný, nepraská, prostě se na něho zatím maximálně spoléhám. Asi jsi opravdu trefil na špatný kus, to se někdy stává, no... :-( . Snad při dalším výběru už budeš mít více štěstí. Petrův zdar