Jak se dají vyrobit pelety doma

Chtěl bych nějakou radu jak bych měl udělat pety doma. A z čeho byste mi to doporučily, Děkuji všem
Autor diskuse: Malda512 - Profil , 20.5.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Malda512 - Profil | St 20.5.2009 21:32:40

Všem vám děkuji ale mně zajímá jak bych vyrobil třeba halibudky. A co s těmi vejci proč se jich tam dává mín. A mužu tam dát sušené mléko. Díky za rady.

fishmen17a - Profil | St 20.5.2009 20:07:12

nekde sem tu zahlidl clanek domaci vyroba pelet, a je to taky v ted v novem Kajmanovi.

SAHIB - Profil | St 20.5.2009 19:20:51

Martin... >>
nazdar..
já když si dělám peletky,tak když to mám nasekaný,tak buďto před sušením,nebo kratičkým projitím varem vezmu klasa párátka-ta se špicami z obou stran a je to jasný..propíchnu,dírka akurát a můžu po uschnutí rovnou na šňůrku..-))

Martin... - Profil | St 20.5.2009 19:17:37

používám trochu tužší těsto a klasickou plničku klobás ale nástavec používám co největší kužel aby se to tokázalo trochu slisovat a pak to nechám sušit....pak se tam dá udělat špejlí dírka a jak to uschne tak to můžešč používat přímo na vlas. Vajec tam dávám míň a přidám víc glutenu atd aby to déle drželo při sobě

Sumec - Profil | St 20.5.2009 18:44:09

Kdysi jsme pelety tlačili v masomlýnku a nástavec byl na tlačení klobás.Stojí par kaček a myslím že utlačené byly dost.Pelety jsme pouze sušili.

Piranha - Profil | St 20.5.2009 14:46:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Staci nejaky kvalitni jemny feederovy nebo plavackovy krmeni, treba Sesnas 3000 plotice.Navlhci se to destilovanou vodou, ale ne moc.Nacpe se to do trubky, chce to mit ale udelany nejaky udelatka a pak se to klasickym rucnim lisem, na loziska, nebo i hydraulickym lisem silne stlaci, cim vic tim lip.Pak se to stejnym zpusobem vytlaci z trubky a nalame nebo naseka na peletky.Opravdu pokud je to perfektne stlaceny, tak to bez vrtacku na boilies nevyvrtate.
Muze se to pouzit ihnet, nebo zamrazit a mrazeny je nstrilet do vody, nebo se zprudka na par sekund ponorej do fritaku s na max. rozpalenym olejem a oni udelaji krustu a nerozpadnou se tak rychle.Doporucuju tu 1. variantu.

Ondra (tloušťák) - Profil | St 20.5.2009 14:34:24

Zeptej se u CDB ... ti to vlastně taky "dělají doma" :)

soutokář - Profil | St 20.5.2009 13:15:20

Skus se zeptat Gold capra odněj sem četl článek jak si udělat pelety Vým ,že používal lepidlo od fa Chytil

eldolfa - Profil | St 20.5.2009 13:06:49

micrad - Profil | St 20.5.2009 12:48:24

anebo když děláš bolies ve velkém tak si prostě udělej kuličkový pelety stejnej postup jak když děláš koule ale míň vajec + nevařit jen usušit .....

micrad - Profil | St 20.5.2009 12:25:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

slisovat je lepší protože se to pomalejc rozpadá , Na směs můžeš klidně použít levný boilie směsi nebo něco jednoduchýho umíchat sám záleží kolik chceš investovat. Vařit to nemusíš vůbec stačí jen usušit do tvrda dobu rozpadu jsem měl pak cca 3hod když přidáš vejce a krátce povaříš pak se ti to prodlouží. to lisování jen tou uříznotou stříkačkou ale je to poměrně pracný děláš to po jedný

Malda512 - Profil | St 20.5.2009 12:14:09

micrad >> A ajké složky tam dáváš. Já dělám jen boili ale ve velkém. Takže nemám tucha jak na pelelty. Nestačí teda jen povařit. Musím je i slisovat. Takže třeba do trubky.

micrad - Profil | St 20.5.2009 12:00:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Klidně jako klasická směs na boilies jen dáš třeba jen 2 vejce + vodu na kilo podle toho jak chceš mít dlouhou dobu rozpadu pak buď jen usušit do tvrda nebo kraťounce povařit a opět sušit do tvrda. Výroba ručo fučo nejjednoduší asi uříznout stříkačku uválet placku a vykrajovat jak cukroví s tím že je pak lepší vždycky to slisovat pístem proti prkýnku líp to pak drží ale lze jen udělat hady a nakrájet na kousky.