MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Opětovně zmrazovat či ne?

V jednom angickém časopise jsem četl názor Juliana Cundiffa, že opětovným zmrazováním nespotřebovaného boilies dochází k jeho znehodnocení. Člověk si prý také jednou rozmrazené jídlo už podruhé nezamrazí. Osobně si s tím hlavu nelámu a co neskrmím, to šoupnu zpátky do mrazáku. Nějak se mi nezdá, že by opětovně zmrazené boilies bylo horší nebo dokonce výrazně horší než to, které bylo rozmrazené prvně. Co vy na to?

Autor diskuse: Miras ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 11.5.2009


Je opětovně zmrazené boilies horší?

A)Ano. 17%
B)Spíš ano. 15%
C)Ne. 7%
D)To zas jeden Anglán vymyslel ptákovinu. 61%

Od 11.5.2009 hlasovalo 54 čtenářů.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Bernardo - ® Po 11.5.2009 22:51:15
Turňa >> Guláš a Svíčková je nejlepší odležená, ale v chladu a ne v mrazáku! Myslím, že zmražení boilies trochu pozmění a opětovné zmražení snižuje kvalitu boilies. Nemá cenu o tom diskutovat, ať to posoudí sami kapři, co jim chutná!
N Turňa - ® Po 11.5.2009 13:41:59
Bernardo >> Člověče a jak je možné, že guláš je nejlepší až třetí den - jako ta svíčková!
Ono o tom přemražování a byznysu něco bude.
N Miras - ® Po 11.5.2009 13:41:39
Bernardo >> Vzhledem k popularitě mraženek a množství kaprů, které se na ně nachytalo, to asi s těmi negativními změnami chuti nebude tak horké.
N Johny4481 - ® Po 11.5.2009 13:37:52
Martin-H >> thundarr >> To taky,ale naštěstí jsem se ještě nespletl. :-)))))
N Bernardo - ® Po 11.5.2009 13:29:32
Miras >> To si taky myslím.
N thundarr - ® Po 11.5.2009 13:20:49
Johny4481 >> česnekove těsto to mas pak i nalozeno maso v mrazaku ne ? :)
N Johny4481 - ® Po 11.5.2009 12:51:55
Možná trochu jiný soudek,ale v podstatě to samé. Chytám často na těsto a míchám si ho sám. Jak jinak. Pravidelně se usypu a mám,těsta daleko víc,než spotřebuji za jedno chytání. Z pravidla mi pak vydrží i půl roku v mražáku. Je tudíž rozmražováno a zmražováno nespočetněkrát. A nezaregistroval jsem, že by se snížil počet záběrů a ulovených ryb.

Když namíchám česnekové těsto,tak z něho česnek táhne i po tom půl roce neustálého zamražování. :-))

Proto nesouhlasím s názorem anglického kolegy.
N Miras - ® Po 11.5.2009 12:44:11
Bernardo >> Kdyby to fungovalo tak, jak říkáš, tak boilies by muselo změnit chuť už při prvotním zamražení.
N thundarr - ® Po 11.5.2009 11:55:53
Ja osobně se drzim toho ze pokud jdi na pul dne do mrazaku to klidne vratim ... ale pokud jsem na vice nez den dva, tak boilie dosusim po mesiči jej dam znovu do mrazaku aby nebylo vylozene zvetrale ... , nektere kulicky neztraceji nadech ani po roce, nektere jsou jen kulate kaminky ...

samozrejme zmrazuji jen pokud nespotřebuji :)
N Bernardo - ® Po 11.5.2009 11:40:02
Miras >> Myslel jsem např. tu tvou svíčkovou,ochutnej ,dej zamrazit, rozmraž a znovu ochutnej. Bude jiná ale k horšímu. Takhle nějak jsem to myslel, ne že budeš mít jídlo celý víkend u vody. Je to čistě můj názor, nemusí s tím nikdo souhlasit, původním povoláním jsem kuchař tak se v tom trošku orientuji. Tuky opětovným zmražováním žluknou a chutě se strhají.
N Miras - ® Po 11.5.2009 11:20:27
Bernardo >> Srovnání boilies a jídla se mi zrovna nelíbí. Když rozmrazím svíčkovou a budu jí mít celý víkend u vody, tak v neděli večer asi nebude vypadat příliš dobře, kdežto boilies bude v pohodě.
N Bernardo - ® Po 11.5.2009 11:13:23
sabbath >> Tak to máme stejný názory.
N sabbath - ® Po 11.5.2009 10:45:42
Bernardo >> OK. díky tvůj názor, a čistě můj názor 8-))) tak čao zlom pruty //Chyť vyfoť a pusť//
N Bernardo - ® Po 11.5.2009 10:15:00
sabbath >> Nemyslím si že to nějak pozmění chuť, zasypávám je až jsou úplně vysušené a voní i chutnají i po roce pořád stejně.Sůl a cukr natahuje z boilies takže obráceně to nejde,sůl je jen na povrchu a hned po vhození do vody se smyje. Nezamrazuji, protože zkus zamrazit nějaké jídlo a pak ho rozmraž a ochutnej, chuť bude jiná. A ať mi nikdo nevykládá, že na bolilies to nemá vliv.
N sabbath - ® Po 11.5.2009 9:58:21
Bernardo >> Jeden dotaz sůl a cukr, chápu že natáhne vlhko a vysušuje boili ale co ty boili, nedostanou jinou chuť a tím pozbudou významu různých chutí…….8-))) ??? Myslím tím že do sebe natáhnou slanost čí sladkost a ztratí tím tu originální chuť.
N Mike - ® Po 11.5.2009 9:49:49
Také jsem to v tom časopise četl:-)). Neřeším to, zamrazuji znovu, ale Julian mě inspiroval a dělám si balíčky po půl kile. To mi na několikahodinovou vycházku k vodě v pohodě stačí.
N Lauri - ® Po 11.5.2009 9:38:25
Možná na tom něco bude,ale nemyslím si,že by to bylo po opětovném zamražení znehodnoceno natolik,že by se znova nedalo použít. Možná ten anglán měl vlastní firmu s boiliesem a chtěl aby se prodávalo větší množství. Nevím, ale nerad bych vyhazoval drahé nepoužité koule do koše.
N Bernardo - ® Po 11.5.2009 9:37:12
Pro lidi je opětovné zamražování např.masa nebezpečné, dochází v něm při rozmrazení k nárůstu rozmnožení mikroorganismů, pokud se to zopakuje i několikrát maso už obsahuje choroboplodné zárodky.Další věc je žluknutí tuků opětovným rozmrazením. Jde jen o to jaké je to pro ryby,ale kvalita boilie se určitě sníží. Osobně boilie nezamrazuji vůbec, totálně vysušené ho zasypu solí nebo cukrem a je v pohodě i rok.Na rybách pak není problém např. s deštivým počasím.Boilie je v soli v kýblu a tím pádem nenatáhne vlhkost.
N drak - ® Po 11.5.2009 9:36:07
Vzdy to částečně na kvalitě určitě ztratí. Nelze zmrazovat do nekonečna.
N sabbath - ® Po 11.5.2009 9:30:08
Čauky MRKaři můj názor je že nevadí ale možná se všichni mýlíme a je to všechno jináč...8-)) //Chyť vyfoť a pusť//
N Dring - ® Po 11.5.2009 9:26:48
pokud ti nezplesnivi tak bych ho klidne zamrazil znovu
N tomku - ® Po 11.5.2009 8:57:02
Ak budeš veľákrát boile zmrazovať a rozmrazovať určite ím to na kvalite nepridá.
Ja si myslím, že ak boile nezpotrebuješ a dáš ich znova zamraziť nič sa ím nestane, ale veľa krát by som to nerobil.
N mexik - ® Po 11.5.2009 8:55:32
Minnow67 >> souhlas...před lovem vyndám z mrazáku...a co nezkrmím tam opět vrátím..a na příští výpravě zase použiji..a tak to jde stále dokola.
N Minnow67 - ® Po 11.5.2009 8:49:19
Opětovně zamrazuji běžně a nepozoruji, že by byl s koulema nějaký problém.
N hrušák - ® Po 11.5.2009 8:48:35
Můj osobní názor je ten, že pokud ho nebudeš zmrazovat a rozmrazovat desetkrát, tak tím nic nezkazíš. Jinak hodně dělá samozřejmě byznys, takže výrobcům a lidem propagujícím jejich výrobky by samozřejmě vyhovovalo, aby sis nespotřebované boilie vyhodil a koupil nové, i když si ho mícháš sám, tak ty ingredience taky nejsou zdarma.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniSlevy až 65%! Výprodej Svendsen pokračuje!

Okuma, Savage Gear, Prologic, Ron Thompson a další značky s mimořádnými výprodejovými cenami! Neváhejte, platí jen do vyprodání skladu!


akce, rybareniVánoční akce JRC 2+1 + pouzdro + čelovka

Za 5 990 Kč s DPH.
Vánoční akce 2x signalizátor JRC s modrou barvou LED diod + příposlech + pouzdro JRC Coccon Small Organizer + navíc ZDARMA čelovka Chub Sat-A-Lite SL-100 v hodnotě 500Kč


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Párysův rybářský ráj Párysův rybářský ráj

Jičín, Hradecká 816