Smršťovací hadička- užití

ahoj jakymi zpusovy se da hadicka smrstit?
je tato hadicka opravdu dulezita..je dobre ji pouzívat?

kam!kaze - Profil | Po 27.4.2009 22:04:25

sidneyv >> Ano má jen 70 C, ale špička hrotu je natolik tenká že i tohle může stačit.Na pevnost těla háčku to nemá rozpoznatelný vliv, ale hrot je něco jiného.

kam!kaze - Profil | Po 27.4.2009 22:02:38

Kája >> Jen upřesním.Přesný název je popuštění.

sidneyv - Profil | Po 27.4.2009 16:43:08

Kája >> ale veď tá voda nemá ani 70 stupňov

Kája - Profil | Po 27.4.2009 10:27:24

sidneyv >> no, sám si napsal....kalená ocel.... namočením do vařící vody dojde k mírnému potažení (opaku kalení) které může (OPAKUJI "může", záměrně nepíšu musí) způsobit změnu vlastností oceli způsobující rychlejší tupení, platí to i pro ty břitvy a pod.

sidneyv - Profil | Po 27.4.2009 10:03:24

Majsher >> rád sa nechám poučiť...neviem si predstaviť, ako inak by mohla voda poškodiť kalenú povrchovo upravenú oceľ na rybárske účely mimo hrdze

M!ld@ - Profil | So 25.4.2009 19:18:29

shaggy >> záleží jaký průměr smršťovačky máš a od jaké firmy.

anthrax - Profil | So 25.4.2009 19:18:10

M!ld@ >> Neviem ako to vpliva na nosnost snurky no napr. silkworm od kristonu sa zmrsti ties :D a potom je uz nepouzitelna...

shaggy - Profil | So 25.4.2009 19:16:01

cuss lidi ja jsem to skousel dat na hacek fox arma..a nejd mui to pretahnout pres ocko hacku to me docela sere...ptz..ty to hacky se mi velice osvedcili a rad je pouzivam...

M!ld@ - Profil | So 25.4.2009 19:14:08

Marek_R >> anthrax >> a dá se nějak poznat jestli vroucí voda šňůrce vadí?

anthrax - Profil | So 25.4.2009 19:12:12

Necital som celu diskusiu tak snad sa nebudem velmi opakovat, smrstovacka sa stala mojou neodmyslitelnou sucastou, hlavny dvovod pouzitia je ze dopomaha haciku zapichnut sa v kaprej tlamke, je zname ze haciky s dlhsim ramienkom su chytlavejsie no zaroven viac poskodzuju kapriu tlamku a ryby s nich viac padaju, preto ramienko haciku predlzujem srmstovackou, navezce si robim doma tak, ze si v malom hrnceku zohriem vodu as do varu a potom tam ponorim hacik s hadickou, vyberiem a nasledne dotvarujem, nie vzdy sa to tak da robit lebo niektore snurky nevydrzia vriacu vodu(sikworm)

thundarr - Profil | So 25.4.2009 18:58:28

Majsher >> sem se uklikl :) a nechtelo se mi to opravovat :)

Majsher - Profil | So 25.4.2009 18:48:45

Martin-H >> thundarr >> čoeče, reagovat sám na sebe, tomu už se říká opravdu velká nuda... :))

thundarr - Profil | So 25.4.2009 18:32:34

Martin-H >> thundarr >> Myslim ze ne :) rybam to nevadilo nestezovaly si :) ... konkretne na tuhle montaz ten den vytezeni dva kaprici :)

Majsher - Profil | So 25.4.2009 14:27:15

ještě k těm hadičkám- myslím, že je to dobrá věc, stejně tak ten červík, ale nezbytné to není. Používám červíky, protože mám málo času, ale chápu, že ne každý do nich chce vrážet prachy. Někdy lovím ale úplně bez ničeho- stačí vybrat dobrý háček (tvar) a karp se zasekne taky dobře. Třeba na zimní chytání v čisté vodě s jemným cajkem bych používal co nejméně nápadností.(toť můj názor).

Rambo789 - Profil | So 25.4.2009 13:55:26

Majsher - ano to máš pravdu jak u tu někdo psal stačí podržet háček v kleštičkách , je to fakt že aj ty břitvy se tupěj v horké vodě takže tím pádem aj háčkyy neboj pro mě nic nového ale dobře žes to napsal na to jsem zapomělll

Majsher - Profil | So 25.4.2009 13:34:16

sidneyv >> o rzi to vůbec není, přečti si něco o údržbě nožů nebo břitev

sidneyv - Profil | So 25.4.2009 13:33:26

Majsher >> to jednoducho neni možné...ibaže by tam boli dlhú dobu a začali by chytat stopy hrdze

Majsher - Profil | So 25.4.2009 13:23:13

sidneyv >> přesný mechanismus ti neřeknu ale blbost to není. Nejdřív se informuj a potom někomu piš, že píše blbosti!

sidneyv - Profil | So 25.4.2009 12:43:37

Majsher >>ako može teplá voda tupiť ostrie, to je blbosť

sabbath - Profil | So 25.4.2009 12:17:25

Majsher >> OK, přeji Ti v této sezoně mnoho štěstí v rybářském umu a jak říká můj kamarád tady z MRKu: Hodně nachytej krásně vyfoť a vždy pouštěj, hodně štěstí a mega CARPY

Majsher - Profil | So 25.4.2009 12:07:44

sabbath >> jsem chycen a ztupen /potupen/... :) - aji bez horké vody .. :))

sabbath - Profil | So 25.4.2009 11:59:18

Majsher >> čauky to snad né, to byl ftííííííííp ...............A přeci, chytil ses 8-)))
//Chyť vyfoť a pusť//

Majsher - Profil | So 25.4.2009 11:35:14

jen s tou horkou vodou blbněte - si ztupíte háčky a pak budete brečet!

Majsher - Profil | So 25.4.2009 11:34:02

sabbath >> to je detail, ale v době honby za co nejostřejším ostřím, chemicky, biologicky a jaderně ostřeným, hazardování s horkou vodou nemohu nikomu doporučit, to snad uznáš :)

sabbath - Profil | So 25.4.2009 11:24:06

Čauky MRKaři, k té horké vodě, no přeci aby se neotupilo ostří....... 8-))) ale to je detail //Chyť vyfoť a pusť//

Majsher - Profil | So 25.4.2009 11:23:42

sidneyv >> protože horká voda ostří prokazatelně tupí... háček bych do ní asi nedal, leda snad nenamáčet hrot

sidneyv - Profil | So 25.4.2009 11:19:33

Martin-H >> thundarr >> nemáš to nejako ďaleko???

sidneyv - Profil | So 25.4.2009 11:18:26

Majsher >> prečo?

Majsher - Profil | So 25.4.2009 11:13:27

Rambo789 >> jen k té horké vodě, víš proč se nemají oplachovat holící břity a kvalitní nože v horké vodě??

Rambo789 - Profil | So 25.4.2009 10:47:19

lllllllllllolo - čau včera jsem zkoušel smrštovačku od CARP'R'US je to fakt velmi luxusní krásně obtáhne uzel a smrčští se perfektně , používám od foxe ale není tot toto aj jiné jsem měl ale toto je fakt asi nejlepší, smrštovačky se dájí smrštovat např. nad párou, nad zapalovačem a nebo v horké vodě, osobně volím poslední možnost , pěkně do konvičky trochu a vody a je to. To jestli je a nebo není důležítá o tom by jsme mohli všichni diskutovat hodiny je to asi jak a kde a hlavně od typu háčku tak asi nějak , mám návazce s háčkama na který to dávám ale zas na některé to necpu at se ti daří...

Majsher - Profil | Pá 24.4.2009 17:22:34

llllllllllolo >> je to děsnej oprus to nahřejvat a tvarovat, koupil jsem si jí, zkusil a klidně ti jí na zkoušku dám, teď testuju červíky carp-z-pras.