jaké vybavení do začátku

Potřeboval bych poradit s výběrem vhodného s největší pravděpod. teleskop. prutu a vhodného navijáku do začátku v rozumné cenové relaci. Je mi 25 let a k rybaření se vracím cca po 9 letech. Udělal jsem si průzkum na netu a celkem mě zaujaly pruty od D.A.M. Green Cross Power Tele 60 a 80, nebo Shimano Beast Master TE 4000 a 6000, Webster od Mitchellu. Naviják se mi zamlouvá Shimano Nexave,Catana, Mitchell AC, příp. Shakespeare. Díky za upřímné zhodnocení mého výběru a za dobré rady co koupit. Martin
Autor diskuse: Martin - , 10.6.2004 všeobecné - náčiní, doplňky

xycht | Út 15.6.2004 17:27:47

Feeder podle mě neni těžká technika, plavačka je těžší na zvládnutí,aspon to je můj názor. Začal bych s feederem.

Cetus - Profil | Út 15.6.2004 16:03:35

Feeder opravdu není složitej. Při použití jednoduchý montáže si s tim vystačíš jak na stojáku, tak i na řece. Teleskop opravdu nebrat, ja jsem si jeden koupil a nedal na radu kamaráda a teď mi ten teleskop leží doma, protože to není ani feeder ani prut na přívlač. Plavačka je na mě moc náročná, maximálně občas zkusím chytání na bič.Na druhou stranu je fakt, že někde je ta plavačka výhodněší nebo jediná použitelná metoda lovu. Takže se asi kup feeder do začátku asi feeder a pak si stejně dokoupíš další "speciály".

vedec - Profil | Pá 11.6.2004 22:10:32

Feedr je složitej?! Myslím, že plavačka je podstatně náročnější

Reel - Profil | Pá 11.6.2004 14:48:34

Šuli: Možná, ale není úplný začátečník. Naučit se dvě, tři montáže, něco si tady o tom přečíst a už to celkem jede. Tento způsob velmi rychle přinese radost z lovu a chuť experimentovat. Navíc se s feedrem dá i chytat na plavačku atd.

xycht | Pá 11.6.2004 11:22:31

Martin: před více než rokem jsem stál před stejnou otázkou jako ty. Taky mi bylo stejně jako ty a taky sem se vrátil k rybařině zhruba po 9 letech. A nepřipadal jsem si jako úplnej nováček. Udělal jsem ale jednu zásadní chybu, zvyklej z doby teleskopů jsem se nad tím ani moc nezamyslel a koupil de facto první cajk co jsem viděl...musim říct,že mě nezklamal,ale časem jsem zjistil že od toho čekám víc a proto jsem nakoupil děličky. Takže jestli víš že tě to chytne a bude bavit jako mě tak bych rovnou investoval do kvalitního cajku - odpadne ta fáze kdy se budeš zdržovat s prodejem starýho cajku a výběrem novýho. Fakt záleží na tom co od toho čekáš a jaký máš nároky a taky samozřejmě kolik do toho chceš investovat.

Šuli - Profil | Pá 11.6.2004 6:57:00

Reel:Myslim že feedr je pro začátek složitej.

Lachtan | Čt 10.6.2004 16:32:34

nejlevnější dělička od shimana stojí 1590,- a myslím si pro začátečníka super. A za ty peníze? Měl jsem ho v ruce a i mě se moc líbil. Samozřejmě jsou lepší,ale já nejsem pacient který do prutu vrazí desetisíce. Cena většinou nevypovídá o kvalitě. Nejlepší je pokud máš kamaráda,který už nějaký pátek chytá a poprosit ho aby šel s tebou a poradil ti,případně nechal ošahat své pruty a vybrat si něco podobného pokud by si byl spokojený. Jinak pokud si dobře pamatuji,tak ten proutek Beast Master stojí cca stejně jako ta dělička. A co se týká navijáků: shimanem,mitchelem nebo ticou nic nezkazíš,ale jsou dražší. J8 mám třeba dobrou zkušenost s navijáky okuma. Třeba slušná volnoběžka se dá pořídit pod dva tisíce. A za třeba shimano dáš skoro dvojnásob. Je to hlavně o penězích a jak to myslíš vážně. Ale nemá cenu hned napoprvé si koupit to nej. Zkusit nižší nebo střední třídu a až k tomu trochu přičuchneš a začneš se sám orientovat tak se poohlédnou po něčem lepším. Určitě časem zjistíš,že dva pruty ti nestačejí a to je šance si pořídit třeba něco lepšího.

Reel - Profil | Čt 10.6.2004 15:17:58

Co takhle zamyslet se nad feedrem.......

Šuli - Profil | Čt 10.6.2004 14:37:22

Jak píše strejka,jeden teleskop na položenou a jeden proutek na plavačku je do začátku nejlepší volba.Brzi přijdeš na to co tě víc baví a na co se zaměříš.

strejka - Profil | Čt 10.6.2004 14:06:33

jeste bych zvazil, jak moc je pro tebe dulezita ta skladnost teleskopu, a prohlidl si i nejake delicky a neco si o nich precetl, sice je za 1500,- neporidis, ale..., rozhodne se mi nezda uplne dobra volba dva stejne pruty, brzy totiz zjistis, ze se da chytat i mnohem zajimaveji nez jen nahodit dva teleskopy s krmelcema a cekat pul dne na zaber, at uz je to plavacka nebo feeder, a jeden teskop ti bude razem truchnivet ve skrini, zkus se proste jeste kouknout po necem jinem treba jen jako po druhem prutu k tomu jiz vybranemu teleskopu...

Jiklos | Čt 10.6.2004 13:58:04

Osobne nemam rad zn. Shimano, preferuju Shakespeare. Jsou to moje nejlepsi navijaky, prestoze nejlevnejsi, prut Shakes bych zaradil do dobreho prumeru.