Stolní udírna Behr 2H Comfort (2 hořáky)

Potřeboval bych nějakou malou, přenosnou udírničku, když by se mi zachtělo nějakou tu rybu vyudit. Nemáte náhodou s touhle nějaké zkušenosti? Díky za odpovědi, popřípadě rady na nějakou vyzkoušenou:-)
Autor diskuse: pasty19 - Profil , 20.4.2009 všeobecné - náčiní, doplňky

jurasoft - Profil | St 11.8.2021 9:33:07

Oživuji diskuzi. Nedávno jsem viděl video kdy mě zaujala malá udírna co se dá pořídit za (téměř) pakatel pod několika značkami. Například https://www.raven-fishing.cz/dam-deluxe-udirna/cs/product/44684//
tak se ptám těch co ji mají na zkušenosti. Zejména na to zda se s ní dá udit i na sídlišti na balkóně paneláku a co všechno se v ní dá udit. Například kuřecí, vepřové, domácí klobásy apod. Dá se to?

Mirek-ZL - Profil | Čt 29.6.2017 20:49:24

placew >> mám tu http://www.alza.sk/anuka-d119454.htm ale trochu jsem si ji upravil. nahoru do víka jsem si vyvrtal dvě díry a udělal tam regulaci větrání. Při uzení nechám napřed odpařit přebytečnou vodu a pak teprve větrací otvory zavřu. tady je výsledek.

mikru - Profil | Čt 29.6.2017 17:30:39

Ještě pár fotek... Chystám úpravu grilu. Chtěl bych ho zvýšit, aby se tam rybky daly pověsit. Tedy ty menší. A nad piliny jsem vyrobil nerezovou stříšku, kvůli kapání.

mikru - Profil | Čt 29.6.2017 1:22:40

Mám dělanou udírnu ze staré hliníkové krabice na jídlo. https://www.fler.cz/zbozi/krabice-na-svacinu-286018​2 Vyrobil jsem si do ní rošt na dno dám bukové hobliny z Baumaxu, zakryji je alobalem, aby na ně nekapalo z ryb a hotovo. Ze začátku nechám pár minut odvětrat páru a pak zakryji. Cca 30 minut stačí. Dělal jsem tak plotice i cejny. Sice spousta kostí, ale dobře se při tom sedí a kecá se společností. Není to vyloženě uzené, jako z klasické udírny. Dost to hřeje, takže je to částečně upečené. Dávám to na plynový vařič, ale dá se i na lihový, nebo na oheň... Takže dobrou chuť.

placew - Profil | St 13.5.2009 19:26:59

pani, odporucam pozriet aj toto:
http://www.alza.sk/anuka-d119454.htm

TomK78 - Profil | Čt 23.4.2009 16:46:09

Looki >> Neblbni... to by mne ty desítky kil ryb přišly neuvěřitelně draho. Už tak toho musím hodně sejmout, aby se za stávající ceny povolenky vyplatila. Víš jak je to obtížný třeba zaplatit pstruhovku? :-)

Martin02 - Profil | Čt 23.4.2009 16:24:47

Looki >> Tak to by se sumáře vracely čistý jak slovo boží, neznám nikoho kdo by se dobrovolně přiznal k placení.

Looki - Profil | Čt 23.4.2009 16:16:14

Ja sice masař rozhodne nejsem,ale obcas taky vemu neco na pekač.A to uzeni u vody je lakave!!
Osobne mam rad uzeneho kaprika a okouna.A pokud se to s masarinou moc neprehani, tak proc ne.
Ja bych ale nechal papiry zaplatit az podle sumare: cim vic ryb,tim vice penez.
Ale ty udirnicky jsou paradni zalezitost.Asi taky koupim jednu.

rimar - Profil | Čt 23.4.2009 15:49:43

tomK78 no u 75+ to už bude tučnej čuník to jedině dlouze poudit jinou úpravu si nedovedu vůbec představit :-)) a nebo vyfiletovat a na ten šutr a pomalinku a dlouze opékat aby pustil tuk, hlavně neobracet jinak se ti to rozpadne na sr...ky musíš ho vysušit než začneš obracet:-) ikdyž já si na ten šutr raději hodím kus ze zadní části bejčka to je libovoučký masíko

tomm to víš zkušní borci masařky vymíraj a mladý to nemá kdo naučit :-))

Venca888 - Profil | Čt 23.4.2009 11:20:23

Majsher >> to by tak scházelo, aby si rybáři chodil pro ryby do sádek...

tomm - Profil | Čt 23.4.2009 10:32:52

TomK78 >> Proboha co jsi to za masaře když už zpracovat pouhou pětasedmdesátku ti dělá problém? Už ani ty masařky nejsou co bývaly.

TomK78 - Profil | Čt 23.4.2009 10:05:19

Majsher >> náhodou si myslím, že my masaři jsme pěkně diskriminovaní... Křeč a rybízáci si neustále dělaj nějaká videa, kde ryby pouští a pro nás masaře nic. Kdy konečně někdo natočí pro nás hodnotná videa jako zpracování kapra 75+ to třeba není nic jednoduchého a myslím, že spousta znás by se ráda poučila. Nebo třeba video jak správně filetovat apod. Toho moc nevidíš.
A navíc jsi neustále jako masař obviňován, že můžeš za úbytek ryb. Když rybu sejmeš, tak v redistruibuci svaz dostane prachy. Za křeč a rybíz nedostane nic a přitom ne všechny ryby přežijí...
Takže sice jsme neustále utlačovaní, ale myslím, že pro fungování svazu jsou rybožravci tím nejdůležitějším článkem. :-)

vave - Profil | St 22.4.2009 21:21:35

Nenadávej, my tě máme rádi, alespoň zůstane víc pro nás ......

Majsher - Profil | St 22.4.2009 21:04:16

všichni tu jste zapráskaní masaři!!! :)

rimar - Profil | St 22.4.2009 20:56:29

při grilování není ale nad to to hodit pěkně na lávovej kamen ikdyž pravda přesnosnej skladnej atd. zrovinka není takže k vodě ho sebou ponese bud naprostý šílenec a nebo gurmán :-))

marty101 - Profil | St 22.4.2009 11:48:26

Toku >> Přesně tak. A miska, no, nic není věčný, že.......

Toku - Profil | St 22.4.2009 8:47:59

V popisu k této udírně je napsáno,že se na ní dá také bez problémů grilovat.Možná hloupá otázka,ale jakým způsobem?To se jako místo pilin nasype dřevěné uhlí a zapálí?To bych té misce dal asi dost zabrat,ne ?

rimar - Profil | Út 21.4.2009 21:15:41

hmm dobrej nápad moci něco přiudit venku u vody, klidně bych tam hodil i klobásky kdyby nebral v těch alespoň nejsou kosti :-) i kuřecí stehýnka by v tom nemusela bejt marný, něco bych zkusil vymyslet a vyrobyt sám na toto netřeba obchodníka :-)

Marda - Profil | Út 21.4.2009 14:45:55

Tady je pěkná nabídka propriet na uzení http://www.udirny.cz/prenosne_udirny-stolni_udirny​-id38.html

placew - Profil | Út 21.4.2009 14:40:43

Mikulas >> skor by som povedal, ze to bolo dobrych par rokov dozadu a este som bol nezletily aby som takto popijal v tom case :)

Mikulas - Profil | Út 21.4.2009 11:44:18

placew >> to bude tím, že se přikusují k vodce...

placew - Profil | Út 21.4.2009 11:19:12

Mikulas >> kamarat z ukrainy zase ryby nasolil, navliekol na nit cez oci a nechal ususit na slnku - hlavne cervenice do 15cm... :) Ale uz si ani nepamatam ako to chutnalo.

Mikulas - Profil | Út 21.4.2009 11:15:49

marty101 >> dík Holmesi, zkusím je navlhčit, mám bukové jemné piliny, známý používal i hobliny a štěpky a prý také OK, musím na sádky pro sivenka a vyzkoušet...

ohledně těch druhů: sám jsem zkoušel jen lososovité, ale u Baltu jsem viděl udit plotice, okounky, atp. prostě všechno včetně ježdíků, takže to bude asi taky dobré...

hajan - Profil | Po 20.4.2009 19:18:10

TomK78 >> O.K. :-)

TomK78 - Profil | Po 20.4.2009 19:14:58

Martin02 >> Martine, na uzení a vůbec na sežrání se hodí každá ryba. :-) Jen každá potřebuje něco jiného, jak ji upravit. Z cejna bych dělal salát a okoun je prej dobrej na páře, říkal včera kamarád. Z mý skromný zkušenosti je číslo jedna vyuzený pstruh

TomK78 - Profil | Po 20.4.2009 19:12:50

hajan >> 10 deka na litr. To jsem se upsal... Sorry

hajan - Profil | Po 20.4.2009 19:06:45

Všechno co tu čtu je tak nějak O.K.
Jedna připomínka k TomK78 : 1 deka soli na litr vody, to ses asi upsal viď? To bys měl 1% solný roztok, a to je žalostně málo.

Kandat - Profil | Po 20.4.2009 18:53:46

Martin02 >> Uzenej cejn je strasna dobrota!!!!!!!!!!!!

Martin02 - Profil | Po 20.4.2009 18:47:21

No tak vám pánové pěkně děkuju, to je diskuze! Mám poslintanej monitor! Nemáte zkušenosti jak z toho chutnají třeba plotice, perlíni, cejni nebo okouni? Případně odstrašující zkušenost která ryba se k uzení nehodí?