Lov na tecucej vode

Ako by som mal chytat na tecucej vode, aby mi neunasalo nastrahu? Za odpovede dakujem
Autor diskuse: Para - Profil , 16.4.2009 všeobecné - techniky lovu

Zikmund - Profil | Po 20.4.2009 19:13:32

Nebo zkus chytat na tzv. splavanou, když rád chytáš na položenou-je to obdobné, jen necháš zátěž s nástrahou kutálet po dně a prut i vlasec držíš v ruce-dobré na parmy nebo tlouště.Prut je také dobře držet špičkou vzhůru,abys měl kontakt s nástrahou. Lze takto lovit i na feeder, jen se musíš naučit zasekávat záběry v pravou dobu-ale to snad platí u všech technik. Rozhodně si ale seřiď dobře brzdu navijáku, některé záběry dokážou doslova zacloumat rukama,zvlášť od parem.

Martin02 - Profil | Pá 17.4.2009 12:38:35

Para >> Kouzlo lovu na tekoucí vodě spočívá právě v tom, že ti proud unáší nástrahu což vypadá pro rybu přirozeně a bere poctivě a bez rozmyslu, protože se bojí, že jí to sousto uplave. Při plavané se prostě častěji přehazuje a pomocí prutu se nástraha nadržuje aby nesplavávala tak rychle. Když chceš lovit dále od břehu tak můžeš použít dlouhý prut, tzv. boloňku, nebo dlouhý bič-děličku, nebo krátký prut (stačí do čtyř metrů) a říční splávek cralusso - pokud nevíš jak vypadá tak to zadej do vyhledávače, je tu o něm někde článek. A nezapomeň v řece všechno plave, takže když bude nástraha na místě tak je to rybám divný a pořádně si rozmyslej než ji vezmou.

Para - Profil | Čt 16.4.2009 21:27:23

Najcastejsie chytam na polozenu, ale zaujimalo by ma aj ako sa to riesi na plavanu

dino2 - Profil | Čt 16.4.2009 21:03:07

Podle toho jakou zvolíš techniku, se musíš přispůsobyt proudu řeky.Já chytám na tekoucí vodě na splávek a abych ho udržel na místě, tak podle toho krmím blízko u břehu a s velkým úspěchem. V tekoucí vodě se ryba totiž ráda zdržuje u břehu ,kde má možnost úkrytu a i více potravy. Toď má zkušenost.

vydra1 - Profil | Čt 16.4.2009 20:46:36

No záleží na tom co chceš chytit a jakou rybolovnou metodu preferuješ. Jesli feeder, plavka nebo položená.