Vábení, rady zkušenosti..

Chtěl bych poradit nebo si poslechnout zkušenosti s lidmy co používají k lovu sumce vábničku.S vábničkou jsem chytal minulou sezónu ale jediný úspěch byli dva sumci něco málo přez metr.Kde je chyba?
Od jaké hloubky se vlastně dá pořádně vábit, jakou vábničku do jaké vody a jakou intenzitou vábit.
Autor diskuse: Kubouš - Profil , 12.4.2009 dravci - techniky lovu

luckyhebeda - Profil | Pá 7.6.2013 9:16:47

mě se zvedaly sumci v hloubce 4-6m na řece, podstatné bylo šplouchat hodně slabě, jakmile sem uděřil hrubší tón tak byly pryč, během 4 hodin co jsem tam byl bez prutu a pouze si ověřoval co jsem se naučil přez zimu ve vaně se mi zvedlo do 10 sumčích miminek :) na té hloubce vypadá každá čára jako dvoumetrovka :D pocit to byl příjemnej na to že naostro to bylo poprví :) navíc to byla vábnička co sem si sám vytesal, sem se s ní piplal asi 3 dny (z dubové násady od krumpáče) to raménko ale neni stoprocentně rovné takže mi občas vábnička při úderu vybočí a nepukne, takže bud vytesat novou nebo si koupim od pavla tomiho a bude po starostech :) vábit se dá i na řece ale chce to aspoň trochu hloubku nejlépe být na místě kde tu rybu vysloveně čekáš pod sebou :)

Kubouš - Profil | Po 13.4.2009 18:24:02

Vítek >> jako ne přímo chyba ale jsou tam větší, kolem metru sumců tam málo neni :-) třeba se mě i ty ryby zvedly ale záběr nepříšel.

Vítek - Profil | Po 13.4.2009 13:51:55

skus poesie

Vítek - Profil | Po 13.4.2009 12:28:04

takový sumec přes metr ale chyba není ___???

Kubouš - Profil | Po 13.4.2009 8:54:39

wallys >> myslím si že zase tak špatně na tom nejsem s vábničkou, jenom jsem na mělčí vodě neměl nikdy úspěchy a proto jsem se chtěl zeptat.To že tu mám profil někde půl roku neznamená že sem chodim, začal jsem sem chodit asi před měsícem.
A myslím si že tu jsou ty možnosti založení otázky od toho aby si udělal každej svou otázku a definoval ji jak chce, poptal se třeba i na něco jiného nebo co já vim.
Taky podle mě nikdo nenutí nikoho aby sem odpovídal.
Člověk co sem napsat nechce, jednoduše posune oči o otázku níže nevidím v tom problém.

Kubouš - Profil | Po 13.4.2009 8:50:22

ja chytam prave u nas na reviru ale nejsem si jistej jestli tam ta hloubka 4m co je tam nejvíce stačí na vábničku někde jsem četl že jo jinde zase že ne.. tak jsem z toho jelen.

Tomáš - Tom - Profil | Po 13.4.2009 7:56:38

Kubouš >> Hlavně to chce trpělivost a zkoušet a zkoušet.Každý má trošku jiný styl a na každé vodě funguje trochu něco jiného.Taky záleží na dni,někdy berou jeden za druhým a jindy se zvednou a nevezmou.Taky hodně záleží jak máš navázanou udici atd.Myslím si,že universální rada neexistuje prostě sám zkoušej a sem tam něco okoukej.Přeji lovu zdar.

wallys - Profil | Po 13.4.2009 0:23:55

All: nic ve zlém ,ale nejsi nováček na Mrku a tak to řeknu otevřeně,nebráním se kde komu poradit,ale už mě začínají štvát ty ta ty samé otázky na jedno téma :-( o vábení,lovu na bojky,na položenou tu bylo napsáno tuny a tuny slov, pokud nejste všicni líní tak si to jste schopni najít,pak do té otázky vstoupit a popř si vše přečíst..... když je tu někdo přihlášenden ,týden ,měsíc ...tak to chápu,ale.... víc jak půl rok ...... je je výsměch .Blbosti o vábničkách na hlubokou a mělkou vodu ,velikost a tvar hlavy.... poleno se nenaučí vábit ani se zlatou vábkou ... a frajerů co sem za posledních pár let viděl u vody jak s ní tlučou do vody jak hluchej do vrat jsem potkal taky dost a nejvíc mě berou spesialisti co si přes den vábí na místech kde večer dáváj bojky :-( ....Takže raději čtěte pak trénujte doma ve vaně a až pak jdite k vodě ,pokoušet se o rybu :-)

tony.bobo - Profil | Ne 12.4.2009 22:47:15

Asi ti moc neporadím ještě sem to nezkoušel ale existují vábničky na mělkou vodu a na hlubokou vodu.Vábnička na mělkou vodu je do 5-7 m a na hlubokou víc jak 7 m.Taky záleží z jakého je dřeva a tvaru šplouchadla.Každopádně do 2m bych ju nezkoušel a 3m bych řek že jsou tak nějak na hraně.Koukni do sumcařiny nebo vyhledávače,trochu psaní ohledně vábení tam je.

Kubouš - Profil | Ne 12.4.2009 13:04:43

zajímalo by mě spíše jestli se dá vábit i na vodě o hloubce 2-4metry..jestli ve 3 metrech třeba je to účiné nějak..?někdo tvrdí že jo někdo že ne.a já nevim já si myslím že to nefunguje ve 3 metrech nějak extra..

antislavista - Profil | Ne 12.4.2009 12:46:43

Bud rad za ne.