nejlepší nastraha na tlouš

jakou mate zatim nejlepsi nastrahu na tlouste?

yzzak - Profil | Út 26.5.2009 18:54:54

kdyz jsou v chuti sezerou cokoliv

Jovánek - Profil | Út 26.5.2009 18:45:14

Vítek >> To by ses divil,když občas procházím pobřežní partie a do jam a vracáků a za kmen nebo za balvan když to hážu,kolik jich jich tam je.A těch větších. No škoda,že na to posledních pár let nemám až tolik času,ale občas zajdu.

Mrknato - Profil | Út 26.5.2009 16:22:36

Na rybník bolelíz, můčky, kyseliny a na řeku 220V...

Vítek - Profil | Út 26.5.2009 15:50:47

Jovánek >> splávek ani ne, házej za cíl dle zásad RT, na čisté vodě se splávku polekají

Jovánek - Profil | Út 26.5.2009 15:48:48

Na těžko kukuřici a na splávek ovoce.Mluvím o řece.

Vítek - Profil | Út 26.5.2009 15:46:43

Moravský markrabě Mirek chytá pěkné kousky na myšku z pastičky - nechá splavat - mj. těžký borec!

Vítek - Profil | Út 26.5.2009 14:26:42

mušky s tělíčkem z pavího peří

rommi - Profil | Út 26.5.2009 14:25:07

Lauri >> alebo feeder + male ovocne boilie

Lauri - Profil | Út 26.5.2009 14:13:32

Nejlepší nástaha na větší tlouště je určitě boilie s nějakou ovocnou příchutí. Bohužel si člověk s kaprovým náčiním vůbec neužije souboj s touto rybou. Ideální by bylo chytit si ho na přívlač s jemnným cajkem,ale to vyžaduje hodně rybářského štěstí a hlavně umu.

rommi - Profil | Út 26.5.2009 12:40:52

rybomil >> jasne, na salat si tiez vezmem skor cejna, velkych jalcov je podla mna skoda

rybomil - Profil | Út 26.5.2009 10:18:16

rommi >> Chuťově jen nej asi tak leden, únor. Většinou jich nelapnu tolik, aby bylo na salát.
S cejny aj." salátovými " rybami to jde jednodušeji. Salát já moc jíst nemůžu, ale kolegové z práce ho od mojí přítulky zbožňují, tedy 2 - 3x za jaro jim dopřeju.
Nyní lapnu tak 10ks tlouštů v průběhu celého roku, někde tlouště dost ubylo.

splavek - Profil | Út 26.5.2009 10:07:36

rybomil >> V zimě si jich pár beru,dělám znich salát,je to úžasná záležitost.Záleží na úpravě.Ale řekl bych,že tak 90%jelců co chytím,pustím.

rommi - Profil | Út 26.5.2009 10:01:32

rybomil >> konzumacia jalca celkovo nema cenu...da sa najst aj nieco lepsie na sklade

rybomil - Profil | Út 26.5.2009 9:59:33

splavek >> Jj, tak, není nad vláčku, tam ho sundám vždycky OK.
Jinak konzumace tlouště v létě je asi jen pro otrlé. Ani do salátu.

splavek - Profil | Út 26.5.2009 9:44:51

rybomil >> Já dokonce viděl chytat jelce na višně vytažený s kvasu,byly už notně jetý a měli ten správnej destilační odér.Tak tak to drželo na háčku,ale chytalo to.Jak už jsem psal,dávám přednost čerstvému.Doma nemám takovou technologiji jak v mrazírnách a myslím že mrazíren,který u nás spracovávají českomaravskoslezké ovoce a zeleninu už moc není.
V zimě radši chytám na kuřecí játra,přece jenom mi ovoce lépe sedí k létu.A trojháky nepoužívám,nemůžu se zbavit dojmu,že to je děsná prasárna,občas mám trochu problém vydolovat z jelce jednoháček,natož dvoj,či trojháček.

rybomil - Profil | Út 26.5.2009 9:31:49

splavek >> Pokud je zmraženej v zamrazovacím tunelu při - 43 až -46°C, tedy tak , že z pásu padá rybíz a za letu mraženým luftem se z něj stane brok, není to pak ta patlamatla.
Necháš jen mírně povolit, aby prošel háček a šup do vody ( i v zimě si na něj tloušti zvyknou, pokud párkrát silněji předvnadíš ).
Pokud chceš chytat prasácky, dáš rybíz na 3háček vel. 14 - 16, z toho ti nespadne. Tloušti se pak chytají sami. Viděl jsem už pár lidí tak chytat, ale nepoužívám to, bo to je nerybářské, utržená ryba většinou uhyne.

splavek - Profil | Út 26.5.2009 9:13:19

rybomil >> Zmraženej rybíz,když rozmrazíš,tak je zněj akorát taková plpa dobrá na koláč.Žena si vždycky nějakej mrazí.A taky ,jsem zastáncem čerstvejch nástrah.Zvláště u ovoce.Mňam,takovej koláč z rybízem,tvarohem a posýpkou.
U nás ve firmě se rybíz pořád pěstuje,ale ceny drtí dolů Poláci.Zatím žijem.

rybomil - Profil | Út 26.5.2009 8:56:35

splavek >> Není přece problém si ho zamrazit, navíc se někde mražený dá i koupit.
Nebo využij své osobní fluidum a nalomíš i zaměstnankyně mrazíren. Slušná fiška má u každé hospodyně/ kuchařky osobité kouzlo :§)
Pravda je, že mnozí velkopěstitelé rybíz už zrušili jako prodělečný.

splavek - Profil | Út 26.5.2009 8:50:57

rybomil >> O rybízu jsem slyšel v souvislosti z jelci jen samé pozitivní reakce,ale mám trochu problém.Když je rybíz,jak černý a červený,tak jsem v práci od rána do večera,než ten rybíz kombajnem sklidíme.No a když už mám čas,tak už není ten rybíz.

rybomil - Profil | Út 26.5.2009 8:34:33

V zimě jednoznačně rákosník ( larva chrostíka ), v létě jen a jen rybíz, nejlépe červený. Vláčka voblery plovoucí, povrchové, velikost do 6cm, ale už mi sebral několikrát 12 cm a 1x i 13cm.
Potvrzuji, že na ovocné boili se jich natáhne tolik, až je to k posrání, co 15 min. to pískalo....vzali i koule 24.
Období tloušťománie už mám cca 10 let za sebou, nyní se lovu této ryby vůbec nevěnuji.
Nej 66cm na karasa cca 10cm na dno.

Zikmund - Profil | Út 26.5.2009 7:59:52

Má dlouholetá zkušenost : zimní top nástrahy v tomto pořadí : luncheonmeat, syrová sekaná, drůbeží střívko( i s obsahem). Letní: třešeň, půlka švestky, rousnice, kukuřice z plechovky. Jarní a podzimní: tužší tavený sýr nebo těsto z tohoto sýra a strouhanky( dobré i na parmy), rohlík, hnojáčci.

maras - Profil | Út 26.5.2009 7:38:27

kukly

Uxa - Profil | Po 25.5.2009 22:53:20

sýrové těsto z nivy.

Mufty - Profil | Po 25.5.2009 22:47:35

Zvlast na velke tlouste je vyborny slimak bez ulity, plž.

xmac - Profil | Po 25.5.2009 22:12:48

splavek >> No jo :) ... Letos jsou holt třešně dřív, než po hájení.. Já si tlouště nedal ještě nikdy, ale všichni tvrdí, že není nic moc, takže mě to ani neláká. Ostatně těch ryb moc nezmasím ani normálně.... Přeji brzké uzdravení ....

Saimon - Profil | Po 25.5.2009 12:19:47

splavek >> jo pak se ozvu, ale možná budu muset ještě 2-3dny počkat až třešně pořádně zesládnou, teď sem je zkoušel, jíst se to dá, ale bývaj i sladší

splavek - Profil | Po 25.5.2009 10:47:43

Saimon >> To je v pohodě,takový téma se vždy musí řešit,jestli je etické chytat tu či onu rybu v době hájení,na pstruhovce je to něco jiného.Jen by mě zajímalo,do jaké míry jsou škodlivé ryby na pstruhovce škodlivé?Nejvíc škod podle mě tam způsobí člověk.
Jinak taky dej vědět jak se ti na ty třešně dařilo,třeba i na SZ,moc by mě to zajímalo.

Saimon - Profil | Po 25.5.2009 10:24:25

splavek >> lov nežádoucích druhů ryb:

vyskytuje-li se v pstruhovém rybářském revíru štika, tloušť, okoun, sumec, bolen nebo candát, může být jejich lov na udici prováděn způsoby a nástrahami povolenými k lovu ryb lososovitých a lipana nebo ryb nedravých. Tyto ryby si po ulovení osoba provádějící lov vždy přisvojí.
http://www.mrsbrno.cz/bp-p.php
říkal sem že chytám na pstruhovce.
Na ty tlouště chcu jít jen tak pro zábavu, pstruzi na vláčku kašlou, na muchu jakbysmet, na lipany kašlu já a čekat na kapra mě nebaví furt

splavek - Profil | Po 25.5.2009 10:10:03

xmac >> Na třešně,náhodně asi těžko,jen by je měl pouštět.Hele v době hájení,vždy jelce ulovím,třeba jako nechtěnej produkt při plavané,nebo feedru,jen je musíš pustit.Ostatně z kulinářského hlediska není jelec to pravý ořechový.Kdybych byl zdravej a hlavně chodící,tak nevím jestli bych vydržel na ty třešně,na stomě,jen tak nečině koukat.Snad to stihnu později,nebo na višně.

xmac - Profil | Po 25.5.2009 10:01:50

splavek >> Věřme tomu, že je chce jen chytat náhodně :)

splavek - Profil | Po 25.5.2009 9:58:05

Saimon >> Pokud není voda ja k bílá káva třeba po bouřce,tak je v podstatě jedno kdy na ně jít.Myslím,že třešeň je tak lákavá pochutka,že ji jen tak jelec neodmítne.Pokud je mu dobře prezentována.Osobně,ale mám na tento lov nejraději podvečer,ale to asi záleží na vkusu každého z nás.No jen jestli nebude ten heavy feedr moc tuhej.Mě osobně na to nejvíc pasuje matchka,nebo kdyby byl tak picker.Zdá se mi učinější jemný nářadí,ale zase proti gustu žádnej dišputát.Přeji úspěšný lov a jen tak pro zajímavost do 15.6 jsou jelci hájeni.

xmac - Profil | Po 25.5.2009 9:48:55

Rouska když se nechá trošku plandat ocásek je jistota. Letos jich mám pár pěkných. Vždycky když si chci zabojovat tak na ně vlítnu. Hlavní je naprostý klid na břehu a co nejmíň prudkých pohybů....