Oblečení - letní kalhoty s funkční membránou

Vzhledem k tomu, že jsou zde samí znalci outdoorového rybaření, chtěl bych se zeptat kdo má jakou zkušenost z letními kalhotami. Mám na mysli nepromokavé, prodyšné, s vyšším sedlem a kšandami. U Simmse jsem na žádné takové nenarazil(jediné oblečení, co mě nezklamalo - až na ty ceny), mají jen packlity. Na výstavě mi doporučovali (i Simmsáci) Kalhoty Anderson Geoff Urus 2-3, líbily se mi, byly pohodlné, ale uvádějí tam vodní sloupec 3500mm a to mě trochu děsí. Věnuji se muškaření, i tomu jezernímu, přívlačí a mořským rybolovem.V Norsku si i zamuškařím a to člověk potřebuje trochu volnost pohybu. O kalhoty do pasu zájem nemám, muškařské bundy jsou přece jen kratšího střihu a když si člověk v lodi sedne, nebo předkloní, a zrovna padá typický norský májový deštíček ...
Zkoušel jsem Visiony, Shimana, Berghausy, ale všechny jsou střihově out (krátké-široké, dlouhé-ještě širší). Děkuji všem za jejich příspěvky k tomuto tématu.
Autor diskuse: Benet - Profil , 27.3.2009 všeobecné - ostatní

Benet - Profil | Po 30.3.2009 21:51:46

VANsi, máš s nimi nějakou osobní zkušenost? Připadají mi jako zimí.

VAN's - Profil | So 28.3.2009 9:31:24

Ahoj...zkus oblečení od f.StarBaits, je to letošní novinka. Kalhoty - vodní sloupec je 7000mm, podlepené švy, látka odvádí vlhkost při dokonalé termoizolaci, zádový pás. Bunda z Hi-Tex materiálu s odnímatelnou fleecovou bundou umožňující 3 varianty nošení s vodním sloupcem 7000mm. Odkaz: http://www.rybolov.cz/obleceni

Benet - Profil | So 28.3.2009 9:01:01

To Sumec: Tam jsem si zkoušel ty Berghausy. Materiál suprový, ale střihově nesedly. L byly na doraz, spíše kratší, XL už byly úplně jinde. Ceny, s těmi jsem smířený. Když jedeš někam na rybačku, taky to stojí fůru peněz. A když ti pak týden v kuse prší, dal bys cokoliv, abys měl pořádné oblečení. I tak díky za pomoc.

Sumec - Profil | So 28.3.2009 7:46:59

Myslím že bys měl nejlepší zajít a podívat se do obchodu kde prodávají přímo věci na hory.Obchod typu Hudy sport.Bude tam podstatně větší výběr.Některé ceny jsou ale chuťovka.