Naviják Zebco Topic RC 750

Kdo máte tento naviják, zajímalo by mně jak jste spokojeni s volnoběžnou brzdou.
Autor diskuse: Mates - Profil , 10.6.2004 kaprařina - náčiní, doplňky

Tiba - Profil | Čt 17.6.2004 22:26:46

Honzas: to překlápění se mi taky často stávalo. Nejhorší na tom bylo, když mi po ránu uletěly tři sestvavy a sousedící rybáři na mne koukali, jako na.......
Mám dva ůplně stejné,ale u každého je jiná brzda. Jedna je volnější.
Ale asi je nechám dožít. S tím nahazováním jsem přišel na způsob, jak tomu předejít.

Honzas - Profil | Čt 17.6.2004 11:17:37

Měl jsem před 2 lety Zebco (tuším) RC 350 a byl jsem rád, že jsem se jich zbavil. Dvěma slovy : vyhozené peníze. Volnoběžka fungovala normálně, kapři ji roztáčeli bez problémů, ale s hlavní brzdou to už bylo horší. Nepracovala plynule ani po demontáži a prostříkání silikonovým olejem. Hlavní důvod se jich zbavit bylo ale vracení překlapěče při nahazování. Musel jsem si pomáhat fixováním oblouku k prutu, když jsem se do toho chtěl trochu opřít.

Mart | Pá 11.6.2004 7:24:04

Souhlas s pupákem. Zrovna chytám na dost zarostlém revíru ,takže sekám hned,ale už jsem ho i nechal pořádně roztočit cívku v domnění že se obrátí na volnou vodu , skutečně rozjet tenhle bajt neměl moc velký problém ale nevím co mu střelilo v hlavě a na volnou vodu nevyrazil :o)

pupák | Čt 10.6.2004 19:01:02

Mates: Tak to nech chvíli bejt a nesekej hned pak uvidíš ty jízdy. Měl jsem stejnej problém byl jsem moc nedočkavej teď dokud to nerozjede nesekám a je to v pohodě. Bajťáky mám ale jinou značku nedám na tenhle systém dopustit.

Mates - Profil | Čt 10.6.2004 18:14:52

to Mart: Já tento naviják vlastním rok a ptám se kvůli tomu, že mně to ještě žádný kapr přes volnoběžku nerozjel,tak jsem byl zvědavý jestli je to jen u mého navijáku nebo u všech.Jinak jsem s ním taky spokojený.

Mart | Čt 10.6.2004 8:04:11

Tyhle navijáky mám a brzda odpovídá ceně. Volnoběžková brzda funguje bez problémů a je plynulá,pouze musíš vydat větší sílu abys ji roztočil, když ji dotáhneš na max ,ale pak už běží plynule. Přechod mezi volnoběžkou a klasikou je bez problémů a zabírá asi po čtvrt otočení kličky. No a přední brzda taky odpovídá ceně. Trošku drhne při větším dotažení ,ale bez problémů mi to vyrovná prut. takže celkově spokojenost.