treščia pečeň - spracovanie

Dobrý deň, mohol by mi niekto poradiť, ako mám spracovať mrazenú treščiu pečeň? Najradšej by som ju zavaril do konzerv alebo do pohárov. Pozná niekto recept na takéto spracovanie?
Autor diskuse: Danone - Profil , 16.3.2009 všeobecné - ostatní

hraji - Profil | Po 16.3.2009 13:45:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

My je zpracovávali tak, že jsme je očistili, nakrájeli na kousky a uvařili v osolené vodě. Není třeba vařit je dlouho, stačí deset minut. Mezi tím jsme si připravili skleničky od dětských přesnídávek, ale vyhoví jakékoliv jiné se šroubovacím uzávěrem. Do každé jsem dal kousek bobkového listu, dvě až tři zrníčka pepře a nového koření. Do skleniček jsem narovnal horká játra a nahoru zase dal kousek listu bobkového koření a zase tři kuličky pepře a nového koření. Nakonec jsem to zalil olejem, můžeš použít jakýkoliv stolní kuchyňský olej, já používal olivový, ale ne panenský. Pak jsem očistil okraje skleniček a uzavřel víčka. Do velkého hrnce jsem rozložil hadr a na něj naskládal skleničky. Zalil vodou až po hrdlo a vařil asi dvacet minut. Pak jsem je nechal vychladnout a ještě jednou sterilizoval varem po dobu dvacet minut. Vydrží naprosto v pohodě déle než rok.

Martin02 - Profil | Po 16.3.2009 13:37:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hledal jsem jak to šlo, ale nenašel. Ale vím určitě, že tento recept vyšel v časopise Rybářství pod názvem "Nejsme žádná chátra tak si dáme játra" samozřejmě si nepamatuju v kterém to bylo čísle, ale určitě to není dýl jak rok zpátky.