Kapří nebe -pomník

Tak ledy před pár dny slezly a už se mi donesly zprávy, že náš svět opustili další šupinatí pardové. Je zřejmé, že MRK čtou i funkcionáři ČRS a proto bych Vám chtěl navrhnout pojď te a zapište ověřené svědectví a zmasení či převozu našich šupináčú Stanovme haranici K 70 tzn. ryby od 70cm.. Aby byl nějaký pořádek své příspěvky zapisujte ve tvaru datum; revír; kraj;ryba (šupi,.....); velikost; hmotnost - samozřejmě pokud jsou údaje známy., Každý kdo se přidá zodpovídá za své dané údaje. Zkusíme se na to po roce podívat a snad to konečně alespoň trošičku pomúže dát věcem správný řád.
Je mi jasné, že ČRS má statistiky ale ve svých číslech pravděpodobně pro stromy nevidí les.
Autor diskuse: samotář - Profil , 14.3.2009 všeobecné - ostatní

Mrknato - Profil | Ne 15.3.2009 10:56:37

samotář >> hovoříš o statistice, ale já bych uvítal statistiku, která by se opírala hlavně o počty a váhy druhů ryb vysazených a počty a váhy ryb lovených na všech revírech uživatele (ÚS). Tento výstup může poskytnout pouze uživatel. To, co poskytuje MO na VČS je dosti zkreslený výstup. Být uživatelem, tak úlovky maxikaprů ( které by jsi chtěl též zveřejňovat) účelově změním, aby se návštěvnost revírů plošně rozložila...... Manipulace byla je a bude....

samotář - Profil | Ne 15.3.2009 10:35:08

No sarkasmus nám jde jedna báseň, kecú co kdyby kdyby, hospodských parlamentů..... Ten to dělá blbě to umíme na výbornou, ale něco udělat?
Právě proto, že žádná statistika není a pokud něco NEUDĚLÁME, tak nic jinak nebude. Jeden to nezmění dva také ne. Pokud to někoho pobavilo prosím jeho "vizit" ale co udělal? Já jsem unaven? hnmmm dobrý co dál. Prohlížet jen fotky? Zase je keci keci ve stylu Nojo soudruji je to špatné ale závěry XX sjezdu splníme. Místo kecú raději kritizujte - to znamená ne jen ten to dělá blbě, ale také tohle by šlo i tek a nebo tak.

Mrknato - Profil | Ne 15.3.2009 9:17:09

Otázka má něco do sebe... Což takhle za jakéhokoliv kapra zabitého mu u vody postavit pomníček a za zabitého kapra nad 70cm pomníček s červenou hvězdičkou. To by bylo nebe, jako v Letech... No a až nebude stačit příbřežní pozemek, vyvlastníme třeba továrny, prasečáky a golfová hřiště. Navrhuji pověřit tím Kocába, ten má tah....

Vkarel - Profil | Ne 15.3.2009 9:10:20

Už je to tohle téma docela otravné. Ovšem název otázky mně celkem po ránu pobavil. Co bude příště?

kakr - Profil | Ne 15.3.2009 8:59:15

samotář >>
Ze zadání otázky je zřejmé,že nemáš "ánung" o sumarizacích úlovků. Žádné podobné statistiky neexistují, pokud ano je to jen "soukromá iniciativa" hospodáře, nebo osoby sumarizaci zpracovávající. Navíc při stále se zvětšujícím počtu revírů, kde je zavedena K70 se jakákoli evidence, která se opírala o záznam v docházce vytrácí.

samotář - Profil | Ne 15.3.2009 8:45:50

karel.datel >> Jo a právě o to jde. U vody je větěinou více rybářů a 70 také jen tak nestčíš do igelitky. Také je docela častá praxe " Karle pohlídej mi pruty já si jdu pro sváču" a igelitka se dvěma rybama se stěhuje dom bez zápisu. A po 10 min. se loví dál. Další praxe je ,že přijde porybný, RS na kontrolu " nazdar Karle ; Nazdar Karle" Tímto se karlům omlouvám jen mi přišlo toto jméno jako první do klávesnice. A jak probíhá kontrola je jasné ty tři kapry v saku nikdo nevidí. A pokud se člověk ozve, že je porušován BP je zbuzerován a vykázán od vody i za asistence Policie a nic s tím nenaděláš. Jich je víc.

karel.datel - Profil | So 14.3.2009 21:57:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zajda >> Jde o to jestli zapisují docházku a pak také o to jestli zapisují všechny úlovky.

samotář - Profil | So 14.3.2009 21:51:13

karel.datel >> Uhodils hřebíček .... revírů K70 je jak šafránu. Mě jde spíš ot, že řečí jo tam a tam má Lojza Lojza kapra 72. Takovejch řečí tu bylo. Chtěl bych to nějak doložit a stáhnout do kopy. Pak už to nebude jen kolonka v povolence - statistice.Přestane být jen hospodářskou rybou - stromem ale v globálu se stane lesem. Možná se nám po čase protočí i panenky až to uvidíme pohromadě, možná ne. Ale každopádně to bude alespoň vzpomínka na ty ryby, které už ve vodě nepotkáme.

Zajda - Profil | So 14.3.2009 21:48:14

karel.datel >> A jak to vymýšlí když by měli mít dny, kdy nic nechytili, proškrtnuté...

karel.datel - Profil | So 14.3.2009 21:45:54

Nějak nechápu co chceš vyjádřit. U nás K70 nemáme, ale lidová pověra praví, že kapr je bernej do 55 cm, ale takovou rybu je docela klika trefit, většinou jsou to kusy jako parníky. Máš pravdu v tom, že statistika ČRS je přesný součet nepřesných čísel a hodně lidí vymýšlí výkaz úlovků po Silvestru.