Milenium ng Power distance 13 ft 3.5lb nebo milenium ng 12 ft 3lb

Tyto pruty mi padly do oka na první pohled krasavci.Ztrávil jsem asi týden hledáním prutu na internetu i v obchodech a protože jsem na ně šetřil dost dlouhou dobu tak nechci prohloupit a proto zde písu. Uvažoval sem i nad jinýma značkama ale o těchhle krasavcích se piše v místních diskuzích hodně dobrého. Tak chci znát váš názor.Jo a které se hodí víc k mojí postave 194 cm 104 kg a davám do nahozu fakt všechno.Pokud je někdo má , tak uvítám i bližší informace moc dík.
Autor diskuse: mašin - Profil , 9.3.2009 kaprařina - náčiní, doplňky

Lumír - Profil | Út 10.3.2009 15:57:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mašin >> Čau, jasně 12 a půl stopý 3,25lbs Millenia jsem v ruce držel, měl jsem je u vody možnost vyzkoušet. Tyhle pruty jsou designově díky té originální koncovce-hrušce oblíbený u trochu jiné sorty rybářů než je dnešní většina, která chce co nejtenší prut, tenkou rukojeť... lehkej, do 3 tisíc Kč..
Chytá s nima třeba Pavel Šíma ( http://www.nikl.cz/nikl-team.php?clen=17 )a je z nich opravdu nadšený. Blank prutu je o něco tužší než moje 3lbs verze, ale už to není tak tvrdý prut jako Power Distance.Pracuje velmi dobře, v plné parabole, ale má vzrůstající akci a super silový reservy.

Háček v těch prutech není, spíš naopak. Pokud ti je Karel nabízel se slevou, tak proto, že se ta stávající verze vyprodává, protože bude nahrazena novými modely Millenií. Takže je na ty červené zvýhodněná cena...

mašin - Profil | Út 10.3.2009 15:18:37

Lumír >> ahoj promin ze zase otravuju ale mam na tebe jeste jeden posledni dotaz a to jestli si drzel v ruce i ty 12,6 ft 3.25 lbs a jestli jo tak jestli jsou o hodne tuzsi nez ty 12 ft 3 lbs milenia protoze sem si psal i s panem Niklem a nabizi mi je z nakou slevou tak jestli v tom neni hacek?

Lumír - Profil | Po 9.3.2009 16:38:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mašin: Ahoj, no hele s Milleniema NG Power Distance jsme byli u vody a zkoušeli jsme je prohazovat. Abych řekl pravdu, tak jsme tenhle prut ani já ani Tomáš Blažek podle mě prostě "neutáhli". Je opravdu hodně tuhý a aby si z něj dostal tu obrovskou energii, musíš mít páru jako bejk. Měli jsme na něm jen 110g kapku a vůbec jsme ho nevyužili. Byl to poslední ze série prutů, který jsme ten den u vody zkoušeli a už se nám nechtělo hledat kde je chyba a zkoušet větší hmotnost zátěže. Už jsme spěchali nahodit svoje pruty... :-)

Takhle, kvalita materiálu i zpracování je u Millenií prostě úžasná. Vezre Power Distance je opravdu velmi speciální a nejsem schopný ti poradit, jestli je pro tebe tenhle prut správná volba. Ani si nemyslím, že by si tohle vyřešil na internetové diskuzi. Zvlášť, když nejspíš nikdo, kdo ti bude po mě odpovídat na otázku tyhle pruty u vody neměl.
Můj návrh je, přijeď na Brněnskou výstavu, podívej se na tenhle prut tam, můžeš to probrat osobně s Leonem i stavitelem těchto prutů Alastairem Bondem. A v ideálním případě následně přijeď v dubnu rozhodně na Carp Rod Casting do Lednice. Vezmeme je tam a můžeš jim dát co proto.
Postavu na ně asi máš, ale chce to je opravdu vzít do ruky a vyzkoušet je.
Víc ti nemám jak poradit.