Testo na kapry z anyzu a kukuricne polenty nebo krupice

Jak udelam testo na ryby z anyzu, krupice nebo kukuricne polenty? Poradte prosim nejaky hodne jednoduchy recept, hlavne tedy prosim i o radu, jake mam zvolit krmeni. Mnohokrat dekuji.
Jiri Richter
Autor diskuse: lomise - Profil , 3.3.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

mirmen - Profil | St 4.3.2009 14:17:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Z kukuřičné mouky ( polenty ) ...do vroucí vody vsyp trochu cukru ( nebo přidej med, máš-li ), lžíci namletého anýzu a kukuřičnou mouku.
Trochu promíchej a odstav z plotny.
Po vychladnutí můžeš konzistenci upravit např. přidáním strouhanky a vyválet těsto.
Pokud se lepí, můžeš na dlaně kápnout trochu oleje ( např. slunečnicového ).

Těsto z kukuřičné mouky ( seženeš např. v oddělení s racionální výživou v některých supermarketech ) je vynikající na zejmena na kapry.
.

Těsto si můžeš vyrobit jakékoliv ... s využitím domácích surovin ( mouky - z obilí či soji, hrachu ... dalších luštěnin , pečiva , strouhanky ) a příchutí ( marmelády, sýry, koření , šťávy z ovoce či zelenin, mleté masové směsi .. z paštik, jater, lančmítu .... atd.atd.).

Nebo můžeš do těst dávat příchutě a suroviny používané pro výrobu boilies, posilovače do krmení atd.atd.
Fantazii se meze nekladou.
Pokud se těsto rozpadává, je potřeba přidávat lepivou složku, za studena např. vaječný žloutek a trochu strouhanky aj.

Účinná jsou těsta s podílem sýrů ( parma, kapr, cejn, tloušť ) , s podílem např. mletého praženého konopí ( plotice, tloušť, kapr ) , s podílem mletého slunečnicového semene ( kapr, cejn ) , s podílem mletých jater ( kapr, lín, cejn ) atd.atd.

Nejjednodušší těsta jsou připravovaná za studena např. ze strouhanky se špetkou profiposilovače ( např. od v.d.Eynde nebo sirenne x21 atd.atd.), k tomu 1 žloutek a přidávat vodu a promíchávat.
pokud lepí, vyválet na troše oleje ( řepka, slunečnice ).
Těsta připravovaná za horka či varu ( z vody či mléka ) mají výhodu v tom, že se vonné a chuťové látky snáze promísí s nosičem.

Praktická drobnost .. když nechceš zasekat doma stůl v kuchyni, tak na něj nejdřív nalej 2 -3 polévkové lžice vody ... a vodu rozetři po stole. Na tu pak polož kus igelitu ( třeba z rozříznuté nákupní tašky ) a uhlaď ho rukou = vytěsni vzduch. Igelit zůstane přilepený na stole a ty po skončení nemusíš smývat kousky napatlaného těsta ( to samé se hodí i při čištění či zpracování ryby ... pokud jí sudička dala do vínku něco o gastronomii ).

mikdandy - Profil | St 4.3.2009 13:59:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Lomise- presne jak pise MM, ale když to budeš dělat z polenty, tak do vychladlé směsi přidéj jeste vejce, testo je pak vlačnější a lépe se tvaruje...

Anýzový dědek - Profil | St 4.3.2009 13:51:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jestli chces jednoduche testo s anyzem, tak vymackej ve vode suchy rohlik a uhnacej testo. Pridej trochu cukru anyzu a oleje a uhnet to rukama do hladkeho testa. Dobarvit muzes potr. barvou. Nastrazuje se "hrusticka" (hacek uplne zabaleny v teste).Jinak do polenty ten anyz dej tesne pred koncem, protoze jinak zhorkne. A oslad ji (tu polentu).

sven - Profil | St 4.3.2009 13:19:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

lomise >> Pokud by si netrval na kukuřici, osvědčilo se mi jednoduché těsto z bramborových knedlíků. Stačí k tomu jedno balení bramborových knedlíků v sáčku. Uvaříš knedlíky podle návodu a nakrájíš na kolečka. Odebereš si potřebné množství a zbytek si můžeš zamrazit na pozdější použití. Vždy si pak odebereš jen potřebné množství. Knedlík uhněteš v ruce, společně s trochou slunečnicového oleje, aby bylo těsto jemnější a vláčné. Pro zatraktívnění můžeš přidat trochu potravinářského barviva (červené, žluté, hnědé) a špetku posilovače. Buď profesionální např. scopex, nebo z domácích zdrojů např. skořice, paprika, anýz apod. Těsto nastražuji jako kuličku na špičku háčku.

lomise - Profil | St 4.3.2009 11:35:39

Anýzový dědek >> ja dekuji za to ze jste mne na to upozorni je mi tepve 14 let a prot se jeste nevijadruji jak bych opravdu chtel . Prosim o odpovjed na nejrychlejsi testo z krupice a kukuricne polenty nebo nejaky recept kde se nachazi anyz dekuji mnohokrat jsem zacatecnik
JIRI RICHTER

Anýzový dědek - Profil | St 4.3.2009 11:03:05

Dekuji za podekovani, ale nevim, cim jsem si jej vyslouzil.
Me opravdu ze zadani otazky neni jasne, co vlastne chces. Tak jestli to muzes prosim upresnit. Dekuji

Anýzový dědek - Profil | St 4.3.2009 9:39:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mohl bys to zadani trochu zpresnit? Nevim jestli se ti chce patlat s varenim polenty a pod. nebo jestli chces vedet, zda do ni muzes pridat anyz. Nebo chces jednodussi recept na testo? Receptu na testa je vic nez ve francouzke kucharce a kazdy pouziva jine ingredience. Kdyz to upresnis a budu to vedet, pokusim se ti poradit.

phoenix410 - Profil | St 4.3.2009 9:10:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem dřiv používal tenhle recept:
1 středně velká uvařená brambora, 1 vajčko, hladká mouka, 1 lžička skořicového cukru, 1 - 2 lžičky mleté skořice, strouhanka, 1 sáček jahodového pudinku a 1 sáček anýzů - anýz jsem asi 3x dokola pomlel mlýnkem na mák. Všechny ingredience rozmíchat a uhnětat těsto. Podle potřeby přidávat mouhu a strouhanku na zahuštění. Na tohle těsto mě brali hodně kapři, ale i bílá ryba. Teď už těsto nedělám. Anyz přidávám do boilies.

teoretik - Profil | St 4.3.2009 6:19:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě trochu oleje a nepatlá se to

lucky-ada - Profil | St 4.3.2009 0:22:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin M. >> Tak nějak, ještě se dají přidat různé esence a barvu doladíš potravinářským barvivem.

Martin M. - Profil | St 4.3.2009 0:15:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hrnec, do nej pul hrnku mleka, muzes pridat cukr nebo med, privest k varu, za staleho michani pridavat pomalu krupici (normalni nebo kukuricnou), michat dokud to jde, zacne rychle houstnout, vypnout plamen, nechat vychladnout a ztuhnout, pokud je to moc ridke, pridat krupici nebo strouhanku.