Kukuřičný vs pšeničný gluten

Jaký je rozdíl mezi výše uvedenými surovinami na výrobu boilies?
Jaké dávkování na 1kg suché směsi? Dík za rady
Autor diskuse: BOBIKA - Profil , 3.3.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Bubo.b - Profil | Út 29.1.2013 12:07:03

Zdravím, nechá se použít tento?
http://www.sport-nutristar.cz/sport-nutristar/eshop​/13-1-SUROVINY-BALENE/0/5/222-Psenicny-protein-80-1​-kg-sacek
Nebo to co se nabízí v e-shopech a rybářských speciálkách je ještě nějaký speciál? :o)
Díky

Zdendahat - Profil | St 21.12.2011 22:08:18

BOBIKA - >> Lepek je pšničná bílkovina neboli taky se tomu říká gluten, ono tao je kapek složitější, lepek je vlastně jakási směs dvou bílkovin gliadin a glutenin. myslim to bylo skoro 90ti procentní bílkovina, ale nechci kecat. myslim že kuku ho nemá, nejvíc je ho v pšenici, malinko asi i v žitě. je to už přez 20 let co jsem se o tom učil :-))

BOBIKA - Profil | Út 10.3.2009 21:55:00

Kluci určitě jsem nenaletěl nějakému vykukovi. Kukuřičný lepek jsem našel v sortimentu jednoho výrobce mléčných krmných směsí. Z popisu výrobce cituji: Kukuřičný lepek vzniká jako vedlejší výrobek při zpracování kukuřičného zrna při výrobě škrobu. Je vhodným doplňkem do krmných směsí pro hospdářská zvířata jako zdroj aminokyselin zejména lysinu, leucinu, threoninu a sirných aminokyselin methioninu a cystinu. V krmné dávce nebo krmné směsi by jeho podíl neměl překročit 5%. Má vysokou stravitelnost dusíkatých látek a je proto vhodný i do krmných dávek dojnic při prevenci proti acidózám.

LudvaBrno - Profil | Út 10.3.2009 16:21:21

Dobrý, vo nic nejde. Mě to akorát fakt zarazilo, že se prodává gluten (lepek) z kukuřice, když tam žádnej gluten v pravým slova smyslu není.
Teď sem se díval na google a prodávají ho tam plno, akorát že já bych tomu teda určitě gluten neříkal. Tak možná nevalná napodobenina glutenu. Jen tak, ze sportu, zkus si někdy uválet něco z kukuřičné mouky. Moc to pohromadě držet nebude. No bodejť, když tam není lepek, aby to taky lepilo:-). A už končím, nemám na to nervy:-))).

Mirek179 - Profil | Út 10.3.2009 16:08:57

LudvaBrno >> ajo,takže nedorozumění ....im sorry

LudvaBrno - Profil | Út 10.3.2009 15:46:17

Mirek179 >> Jejda, nemám na mysli BOBIKA, kterej je podle mě oběť nějakýho obchodníka s deštěm, ale člověka prodávajícího ten kukuřičnej gluten. Mám takovej pocit, že někdo pomele trochu kukuřice, nazve to kukuřičnej gluten a prodá to za pětinásobek ceny. Nějakej vykuk.

patlal - Profil | Út 10.3.2009 14:21:01

Ale možná to psal nějaký jouda co si dělá z lidí prču ale na netu se dá koupit hodně kukuřičného glutenu .-).-)

Mirek179 - Profil | Út 10.3.2009 14:17:19

LudvaBrno >> neví, tak se zeptá...apropo, nechce prodávat, ale patrně si chce vyrobit sám boilies.každý nemusí být vzdělanej, jako ty :-)))
proto nemusí být hned vůl, že jo.
nebo ty jsi se jako rybář hned narodi se všemi znalostmi?? asi tak ...

patlal - Profil | Út 10.3.2009 14:16:18

LudvaBrno - Profil | Út 10.3.2009 14:04:37

Mirek179 >> Na svou obranu musím říct, že nikoho neškatulkuju do druhu zvířecího, jen mě zarazilo (a donutilo k povzdechnutí), že někdo může prodávat kukuřičnej gluten, což je něco jako prodávat suchou vodu nebo sladkou sůl. Ten prodejce by si možná mohl naštudovat, co vlastně má na pultě. Tak či tak, gluten to nebude.

Mirek179 - Profil | St 4.3.2009 21:03:32

BOBIKA >> přesně...nevíš , zeptáš se ... jen si tady musíš zvyknout na to,že si někteří přivlastnili funkci ředitele zeměkoule,čímž tě škatulkuje do druhu zvířecího...jinak ali a Mitchell ti to zhruba vysvětlili. Hodně úspěchú v lovu.

BOBIKA - Profil | Út 3.3.2009 22:39:26

LudvaBrno: mám možnost koupit kukuřičný gluten a neznám jeho vlastnosti, proto se ptám. Nikdo učený z nebe nespad tak se ptám i na dávkování.

Mitchell - Profil | Út 3.3.2009 18:22:47

na redeni smesi jsem vzdy radeji pouzival kukuricny srot stim ze jsem ho vzdy pred pouzitim sparil byl diky tomu vice aromatictejsi

ali - Profil | Út 3.3.2009 18:20:17

kukuřice má obecně málo bílkovin a ještě zásobních, a pro nelze srovnávat s glutenem ost. obilovin co do výtěžnosti, ale zase má vysokou energetickou hodnotu a tak dávkování cukrů a bílkovin (tedy 1/2 mouky kuku a 1/2 mouky pš) má svoje opodstatnění.

LudvaBrno - Profil | Út 3.3.2009 15:23:33

Tý voe, to je jako kdyby ses ptal, jestli je lepší glukóza z bílejch hroznů nebo červenejch hroznů. Gluten je prostě gluten - lepek. Nehledě na to, že kukuřice lepek neobsahuje a proto jsou kukuřičné výrobky vhodné i pro lidi na bezlepkové dietě. Nicméně kukuřice samozřejmě obsahuje tzv.prolaminovou a glutelinovou frakci, o kterou ti zřejmě jde?