Rybář nebo popelář???

Zdravím všechny. Přemýšlel jsem nad loňskou sezónou a přišel jsem na to, že jsem od vody odnášel více odpadků než ryb. Na potok, vedle kterého bydlím, jsem chodil hodně často a procházal úsek asi 2km a pokaždé ve vodě byly petlahve, naši tmaví spoluobčané, nechci být vulgární si nedělaj vůbec těžkou hlavu a mrsknou tam třeba kočár, pneumatiku a pak se něčemu diví. Naštěstí jejich geto se nachází jen u jednoho splavu, ještě že tak. K tomu není co dodat, nikdo to neřeší. Beru, že lidi jsou prasata a hodí do vody petlahev, s tou ovšem není problém, tu vezmu a hotovo. Ale abych šel s kočárem, to raději nahážu do vody ty, kteří ten bordel dělají. Máte někdo podobný problém? Uklízíte alespoň trošku v rámci možností u vody? Dík za odpovědi
Autor diskuse: pasty19 - Profil , 3.3.2009 všeobecné - ostatní

Lutra - Profil | St 4.3.2009 19:48:05

pasty19 >> vem mně sebou, tedy na ten N.Z. Mám ale obavu, že pokud je tam víc jak 20 Čechů, tak už tam bude taky bordel.
Bedna: každej dobrej skutek musí být po zásluze potrestán!!!

pasty19 - Profil | Út 3.3.2009 23:39:19

Jak se tak dívám, je to všude kam se člověk podívá...Ale pobavila mě ta historka od (BEDNA):-)
K tomu není co dodat.Tak to hold u nás je, platí ti co za nic nemůžou...Je to na hlavu postavené, člověk nechtě třeba přetáhne dobu chytání a už má povolenku pryč atd. Ale že se pytlačí o sto šest to nikoho nezajímá. A ten bordel mě už fakt sere, stěhuju se na Nový Zéland, tam si zachtám v čistotě:-)

fishmen17a - Profil | Út 3.3.2009 23:14:31

o petkach,sačcich nemluve, hnus je kdyz se zvetsi hladina reky a jak opadne tak na vetvich zustava bordel a nejen tam. hnusny pohled

fishmen17a - Profil | Út 3.3.2009 23:13:09

dneska jsem vytahl z vody sprej na osetreni bot.

X - Rap - Profil | Út 3.3.2009 22:55:41

U nás na Metuji je klasika typu malý kola, kočárky a na podzim tisíce shnilích jablek.. a pak klasika jako, pneumatiky, lahve atd...

(bedna) - Profil | Út 3.3.2009 22:48:19

Tak to je nic pánové já vás trumfnu.Před 6 lety jsem u nás za Nemilanama šel na řeku si zachytat.Našel jsem krásnej vracák,ale toho bordela co tam bylo.Tak jsem začal vytahovat naplavenej bordel.Ten den jsem ani nenahodil,a asi tři hodiny jsem vynášel igelitky hadice sedačky a jinej bordel.Na hoře mezi polem a řekou se vytvořila slušná hromada všeho možnýho.Bylo toho zhruba tak na 20 pytlů.
Sedl jsem na kolo a jel dom,že vemu auto vozík a odvezu to do sběrovýho dvora.
Přijel jsem autem k hromadě a pytluju ty drobný věci aby mi to po cestě neulítlo a vtom se ke mě řítí po polňačce auto a v něm policajti a to bylo rychlý.
2 litry na místě nebo až 20 litrů ve správným řízení za černou skládku odpadu.
Tak jsem vypěnil a zařval jsem na něho to kurva nevidíš ty debile,že na vozejku mám plný nový pytle a v ruce prázdný a na zemi mokrej bordel.
Na což se zamyslel dlouho se zamýšlel na čež z něho vypadla geniální věta tak to bude za litr za jízdu po poli a ať to dál nekomentuji nebo,že to sepiše pro vymáhání případné škody,která vznikla mým přestupkem.Jel jsem po polňačce takže jaká byla škoda nevím.
Tak jsem mu natvrdo řekl,že jedu za ním na služebnu to okamžitě sepsat ,a že chci,aby to předal na přestupkovou komisi,že chci vidět co jim tam řekne,aby věděli co všechno u nás může dostat placku.
Na konec se sbalil a odjel.Tak jsem si myslel,že je konec debilů,ale ještě mě čekalo nařízení od debilů.Ve sběrovým dvoře mi nechtěli vzít pneumatiky,že to mají zakázaný ať s tím odjedu.Kdybych to hodil do popelnice jak by to udělal každej druhej tak mám klid.Ale tam se mi to dávat nechtělo ale zas za to platit když to není moje to bylo na mě moc.
Naštěstí mi to kámoši v pneubazaru vzali jinak bych musel za ten odpad platit.
No a co myslíš udělal bych to znova?
Teď poklidím to co se vleze do tašky a hodím to po cestě do popelnice a mám klid.

džejba - Profil | Út 3.3.2009 22:04:33

jo ten bordel je fakt neuvěřitelnej,to jsem vždycky pěkně nas....
co mě ale hlava nebere,jak se třeba dostala pneumatika od kamionu doprostřed lesa,kde není žádná přístupová cesta a stromy jsou kolem staré,takže odpadá možnost dovezení kdysi dříve(to jsem odbočil,když jdu třeba na houby)

Roh1!ck - Profil | Út 3.3.2009 22:01:16

pasty19 >> Přečetl jsem si otázku a říkal jsem si, že mi to něco připomíná, podíval jsem se do tvé karty a ejhle ono to asi bude to samé místo :-)

Lutra - Profil | Út 3.3.2009 22:00:24

Jojo taky nosím v batůžku pytle na odpadky a pak je plné vozím do konťasů, tedy když už to nemůžu vydržet a mám tu správnou náladu. Co mně ale vytočilo na rybách vůbec nejvíc, když si tak v sobotu po ránu vláčím na pstruhovce a najednou začala vodou jít posekaná tráva. Ze sekačky. No, bylo po chytání třpytka plná, vlasec nabalenej, no hrůza a děs. Tak jdu kousek proti proudu a tam chataři v nejlepším. Nasekat plnej koš a vysypat do řeky a znovu a znovu. Tak jsem se ozval a měl jsem pak co dělat abych v tý sekačce neskončil taky. Na zabití.Zkaženej den na celej tejden. Mor na chataře a choleru k tomu.

Juraj - Profil | Út 3.3.2009 21:52:26

samotm >> Ty jsi vskutku odvaha. Já se na adresu některých nepřizpůsobivých spoluobčanů zásadně nevyjadřuji. Situace je v tomto ohledu stejná jako před rokem 89. Máme svobodu projevu, ale nikoliv po projevu.

Miraryb - Profil | Út 3.3.2009 21:45:54

Byl jsem vloni na řece a najednou koukám, že po se vodě něco blíží, byl to modrej igelitovej pytel s odpadem. Když jsem ho vylovil a rozpáral, zjistil jsem, že je to odpad z Penymarketu! Ty pytle byly nakonec 3. Zavolal jsem měšťáky, ti přijeli a co si myslíte, že se stalo. Koukli, a odjeli s tím, že nejsou úklidová četa. Nakonec, protože se mi s tím nechtělo tahat, jsem je tam zapálil, aby ty účtenky alespoň shořely. Nechci se zastávat indočechů, ale tohle do tý vody určitě nehodili oni. A jen tak pro upřesnění, ta řeka teče asi10m od toho obchoďáku.

pasty19 - Profil | Út 3.3.2009 20:04:22

Ale nedá se s tím nic dělat dokud se i někteří rybáři nezačnou chovat jako lidi, pochybuju že plechovky od kukuřice tam nechají třeba koupáči....Měli by jsme jít příkladem, ale bohužel k tomu spousta lidí není vychována a na druhou stranu si vážím těch, kteří proto něco dělají a když už teda nic navíc neudělají, alespoň sami bordel nedělají....

tony.bobo - Profil | Út 3.3.2009 19:28:46

Trochu ironie.Ono je to těžký,v BP je napsáno že rybář si musí před začátkem lovu uklidit lovební místo v okruhu 3m od prutů ale už tam není že to místo musí být uklizené i po jeho odchodu a to pár lidí nemůže pochopit aby se tak dělo.Vidím to u nás na revírech.My se s chlapama domluvíme,uklidíme a je zas na pár dní klid ale taky tam nemůžeme bejt každý den.Nejhorší je na tom to že jsou lidi tydýti,dáš tam koše a on ti je stejně někdo ukradne a bordel vysype.

Lauri - Profil | Út 3.3.2009 19:03:22

Jo tohle jsem dělal na Metuji,několik let. Házel jsem PET lahve z vody ven i za cenu toho že si plaším už tak dost plaché pstruhy. A když jsem potom šel nazpátek tak jsem je pozbíral a vyhodil.
Příště tam toho bylo víc a víc a já si začal připadat tak jako ty , né jako rybář ale popelář.
Potom u řeky osekali lískové keře za kterými jsem se schovával při chytání. Pstruzi jakoby ztratili úkryt a zmizeli a já tam přestal chodit úplně. Ale není to jen u řeky, bordel je všude na všech přehradách co jsem chytal. Nejlepší jsou takoví rybáři kteří v čechách s klidnou hlavou pohodí igelitku s bordelem a pak jedou do skandinávie prohlašují jakou tam mají krásnou přírodu, za celý pobyt tam neviděli odpatky apod. Myslím,že by se stím dalo něco dělat jako s tím dělají na Orlíku a Nechranících - čištění břehů. Já bych to rád dělal místo některých rybářských brigád které jsou občas k ničemu.

pasty19 - Profil | Út 3.3.2009 18:35:52

Tak vidím, že nejsem sám. Ale co s tím zmůže jeden člověk. Dělají bordel a ještě tam pytlačí, pokaždé co jdu rvu silony, jednou jsem tam našel úplně vysíleného pstruha...Ale zvládl to...Já s tím ale nic neudělám když na to ti, co by s tím něco mohli udělat serou.....

Bischop - Profil | Út 3.3.2009 16:43:46

Tohle je velká bolest všude. Petky, konzervy,sklenice od žížal nebo se zbytkem svíčky. Bordel po nás rybářích. To nemluvím o svinčíku kolem kempů. Jenže to je v nás lidech.
Vozím v tašce ruličku pytlů do koše a když už se na to nemůžu dívat tak sbírám. Zrovna jsme si loni s kamarádem říkali, že na nás vyběhnou chataři když jsme jim u chat do obecních kontejnerů házeli pytle s odpadkama. Na druhou stranu je fakt, že za poslední čtyři roky jsem nepotkal ryb. stráž a to jsem na revíru o kterém mluvím od rozmrzu do zámrzu jednou o víkendu keždej tejden.

Rex2 - Profil | Út 3.3.2009 16:05:05

samotm >> Znáš to? Když cikán zabije čecha je to vražda a odsedí si 8 let. Čech zabije cikána a je to vražda a ještě rasismus, tak jde do vězení na 15 let.U nás je bordel taky, hlavně pod městem mám tam strach smočit háček, ale chodim tam protože je tam nejvíce bílé ryby. Minulý rok jsem si tam málem zlomil nohu v pneumatice od traktoru. Když příjdu k vodě trochu to poklidím, ale abych odnášel pytel plný bůh ví čeho to mě ani nehne. Co mám dělat když uvidím běžného nerybáře nebo dokonce rybáře, jak hází bordel do vody?

Anýzový dědek - Profil | Út 3.3.2009 15:59:10

U nas se to donedavna resilo PE pytlema kolem rybnika, ale ty svine luftacky a germansky si zvykli delat z republiky skladku a vozi si svuj domaci odpad k nam a tady to mrskaj kam je to nejbliz. Jsem z 95% popelar nez rybar. A jeste me RS buzeruje za cizi bordel, ktery musim uklizet. Lidi jsou dobitek (dobytek je uzitecny) a nektere rybare nevyjimaje. Neni nic horsiho nez zasmodrchany vlasec s haky a zbytkem nastrahy na ktere se utrapi ptaci a nebo si zpusobite uraz!

TK - Profil | Út 3.3.2009 15:54:38

samotm >> Jen pro pořádek bych rád doplnil, že není třeba se bát říkat "cikán". Není to ani projev rasismu, ani hanlivé označení.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Cik%C3%A1n

Stanďour - Profil | Út 3.3.2009 15:48:08

Můj strejc taky naházel do vody, co se dalo. A není to cikán, je to vzdělaný běloch. Bobkaři se diví, proč na tom místě pořád váznou. :o)

samotm - Profil | Út 3.3.2009 15:39:00

Tak přesně tenhle problém byl v Bělý nad Radbůzou. A obávám se, že je tam pořád (nechytal jsem tam dobře 5 let). Cikáni (já je nazvu pravým jménem) tam vyhazovali do řeky taky všechno. Měli to jen přes silničku. Nejdřív jsem viděl, jak cikánka vyhodila igelitku s odpadkama a za chvilku plenu. A co člověk může dělat? Říct jí něco je o přesdržku. A jít na místní obecní úřad? Ten o tom jistě ví! Jenže cikánům se prostě nesmí nic udělat! To je hned diskriminace! A ty blbečkové z vlády se jich ještě zastávají (vidíme to krásně u Kocába u kauzi v Chomutově a Litvínově).

Smutný je, že se tak ale chovají i někteří rybáři. Nechápu člověka, kterej jen tak dojí tatranku, dopije colu a odhodí obal a flašku za sebe! Tohle je o výchově.