Sušený česnek - boilie

Jistě mnozí z Vás dávají do boilie esencialní olej česnek, co ale sušený česnek .... jaké dávkování? Díky za odpovědi.
Autor diskuse: Gagi - Profil , 20.2.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

hooligans - Profil | Pá 27.2.2009 20:46:43

koubas-asi použiju sušeny.

Koubas - Profil | Pá 27.2.2009 16:22:38

hooligans >> no uvaril sem to a pak ususil a zamrazil kdyz sem nekam jel tak sem to mel v pytlech aby to vetrala kdyz sem to nechal v sacku tak to chytlo pliseň ale to každy domácí!

Indiana - Profil | Pá 27.2.2009 12:24:34

Taky přidávám lisovaný česnek do boilie směsí s játry a problém s plísní nemám. Po uvaření je nechám proschnout 24 hodin a dám je zamrazit. Na samotný lov je převážím zamražené a u vody je nechávám proschnout v prodyšných sacích někde ve stínu. Nikdy jsem je ale neskladoval nezamražené dýl jak 3 dny. Spíš než o plíseň z česneku jsem měl strach, aby se mi nekazily ty játra.

Rashid - Profil | Pá 27.2.2009 12:18:46

hooligans >> ne neni, susim ted uz becka venku, na verande, mam tam jeste pytlik od lonska, jsou vyschly na sutr, ale plisen nono.

hooligans - Profil | Pá 27.2.2009 12:12:30

koubas-neni problem z plisni,když tam davaš "čerstvy" česnek?

Koubas - Profil | Pá 27.2.2009 11:51:26

Výběrová rybí moučka 30%
Rybí protein rozpustný 10%
Vitalakt 15%
Albumin 10%
Pšeničné klíčky 20%
Kukuřičné lepidlo 10%
Red mix 5%


1,5 velké hlavičky česneku - oloupané stroužky rozmačkejte na kaši a rozmíchejte do vajec 2 lžičky betainu na 1 kg suché směsi (lze použít odpovídající množství PepperBetainu - 2 lžíce)

Naše tajná zbraň pro pozdní jaro. Kapři česnek milují = to se nám potvrdilo již mnohokrát. Včetně jarních závodů, které jsme díky němu jednou vyhráli, jednou byli druzí. Když se voda na jaře oteplí na cca 17 stupňů Celsia, nepoužíváme skoro jiné boilies. Nemůžeme však doporučit jeho přípravu v kuchyni?!

Tip: po 5 hodinách sušení postříkáme vývarem z česneku (cca 2 dl). Vývar připravíme zalitím rozmačkaného česneku vodou a ohříváním v mikrovlnné troubě. Česnek své aroma vyluhuje do vody, kterou scedíme přes sítko. Zalité boilies uzavřeme do igelitového pytle a necháme řádně nasáknout. Boilies s takovouto polevou se většinou u vody jeví, jako mnohem úspěšnější.



toto je okopírovaný od chytila!

ja sem ten česnek skusil dat do jinésměsi taky rybí ..udělal sem topodobně tak jak je to psany stroužky sem rozkašil byli to myslím 2 stroužky to sem zalili vodou voda zzezelenala cast vody se česnekem sem dal do boilie a zbytek sem postříkal po uvaření voda z vyvařenýho česneku + aminokyseliny s nějakýma sračkama ješte ... a rybkkám to chutnalo!! ... takže misto cesneku sypkýho normálne domáci zdravej česnek
!!!

bik kapr - Profil | Pá 27.2.2009 11:12:45

saček zhruba tak na 1 kg směsi ,ale myslim že mužeš zkusit i větší množství ,dával jsem to do směsí z rybích mouček a přidával jsem i normální esenci třeba olihen letos chci zkusit jen samotnej česnek bez esence

steffi - Profil | Pá 27.2.2009 8:44:31

20-40g v kombinácii s inými koreninami a 40-80g samostatne na 1kg zmesi, ale len do rybiny.

hooligans - Profil | Čt 26.2.2009 21:12:51

Kolik teda davate sušeneho česneku?

petr12 - Profil | So 21.2.2009 11:05:11

Alesek UJD >> také jsem jednou prdnul do jater česnek, až to smrdělo jak topinka ..ale chodili mi naň sumáři!!..že by náhoda? nebo špatná doba?

Freefish - Profil | So 21.2.2009 10:57:52

čerstvý česnek je náchylnější k plísním lepší je sušený

Alesek UJD - Profil | So 21.2.2009 7:54:53

Zdarek ja do boilí davam česnek jen v případě když dělám Játrové boilí z mletých jater.Vychází mi to cca....5 stroužků čerstvého česneku na 1kg hmoty .Zatim se mi to osvědčilo tak žádné změny neplánuju.

machacek.pepa - Profil | So 21.2.2009 7:51:00

Gagi >> viděl bych to tk na 1 kg asi tři větší stroužky čerstvého česneku

Petr.J - Profil | So 21.2.2009 6:49:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Gagi >> Je to vyzkoušeno a je to akorát. Taky to tak dávám.

Gagi - Profil | So 21.2.2009 6:39:25

lubos666.p >> Nechci polemizovat asi to máš vyzkoušený ... je to spíš průměrná nebo maximální dávka? Mě to přijde možná moc, ale rád se nechám přesvědčit o opaku.

Gagi - Profil | So 21.2.2009 6:36:14

machacek.pepa >> Nemám, dokonce se čerstvému vůbec nebráním jen dávkování trochu, nebo pár stroužků mi prudí. Jsem v kde čem hroznej flink ale tady chci vše na gramy :-)).

lubos666.p - Profil | So 21.2.2009 5:22:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Gagi >> 10 vajec=30 gramů sáček

lojza cdb - Profil | Pá 20.2.2009 20:53:44

Gagi >> ochutnej to,pak třeba přidej

Lauri - Profil | Pá 20.2.2009 20:50:38

Gagi >> sušenej bude taky dobrej,dávkování nevím,ale jak toho dáš moc kapry tím určite odradíš
Myslím,že když tam trochu nasypeš abys to tam trochu cítil tak tím nic nemůžes zkazit,kapři mají lepší čich bude to pro ně dost intenzivní ikdyž ty to tak tak ucítíš

machacek.pepa - Profil | Pá 20.2.2009 20:38:03

máš nějaký extra důvod proč používat sušený, když čerstvej je lepší, sušenej může být hořkej, čerstvej nemusíš dávat tolik a je aromatičtější

bart179 - Profil | Pá 20.2.2009 20:21:18

Gagi >> ja sem chtel pouzit suseny pomeranc a on se nasal vlkosti a popraskali ty kulicky mimo tema ;o))

Gagi - Profil | Pá 20.2.2009 20:19:27

P1SK0T >> No dělám, já vím. Chtěl bych použít sušený a zajímá mi dávkování.

P1SK0T - Profil | Pá 20.2.2009 20:15:03

stoho delas vedu rozmackej par strousku do vajec a je to :::DDD

Gagi - Profil | Pá 20.2.2009 20:13:30

Ne myslím sušený česnek, koření Vitana atp..

Ondra (tloušťák) - Profil | Pá 20.2.2009 20:10:24

Jestli myslíš česnekový extrakt, tak tam je doporučené dávkování jako u ostatních extraktů - od nějakých 5g až prakticky do nekonečna. Doporučené je 5-25g. Myslím, že pokud by jsi chtěl dát do boilies jak esenciální česnek tak extrakt, tak bych to dávkoval tak 5-10g na kg. Oboje má pořádné grády.