Opětovné skladování mraženého boilie...

Zdravím kapraři... Na boilie už nějaký pátek chytám, ale s ,,mraženkami" jsem začal minulý rok a měl jsem s tím trošku problémy, např. jemná plíseň, praskání a podobně. Jako nástraha jsou určitě atraktivnější, než klasické trvanlivé a proto bych byl rád za Vaše zkušenosti. Základní informace, jako že se musí uchovávat na rybách ve vzdušných pytlích (síťkách) vím, ale jak postupujete dále po rybách? Znova je zmražujete, nebo vysušujete? Rád bych si k vodě vzal přesné množství co spotřebuji, jenže to nejde a navíc když jezdím hlavně na delší výpravy. Jednou bere na to, po druhé na ono, však to znáte.:) A teď si přestavte, že mám po pěti dnech rozchytaných 8 ks kilovek po čtyři stovky a boilie co zbude příště nevyužijete, protože se zkazí... To celkem zamrzí.:) Předem díky za bližší informace a Vaše tipy.
Autor diskuse: Tomazzz - Profil , 18.2.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Mrak - Profil | St 18.2.2009 21:14:10

Pvl >> ok tak čau

Pvl - Profil | St 18.2.2009 21:10:49

Mrak >> Nebyla to rada !! Jen dotaz :o§))

Mrak - Profil | St 18.2.2009 21:09:49

Pvl >> Díky za radu já jí to vyřídím!!!

kuman - Profil | St 18.2.2009 20:04:46

Tomazzz >> není zač.Mě se tohle stalo jednou taky:)))

Tomazzz - Profil | St 18.2.2009 19:59:18

kuman & JRT >> kuman >> Díky za radu, je dost možné že to bude v tomto.

kuman - Profil | St 18.2.2009 19:41:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tomazzz >> příště než pojedeš na ryby tak boilie vyndej z mrazáku tak dva dny předem. Rozlož do bedniček a nech trochu vysušit ve větraný místnosti. Koule se trošku uzavřou a ztratí vlhkost . To ,že praskají je způsobenu rychlím sušením. Když se u vody střídá horko a vlhko,tak čerstvě rozmražený boilie se může zkazit. Já když si vařím,nebo vyndávám boilie z mrazáku tak to dělám zrovna tak a nikdy jsem neměl problém

Tomazzz - Profil | St 18.2.2009 19:33:56

kuman & JRT >> kuman >> Přesypal jsem je vždycky hned doma zmražené do síťky z česneku, nebo cibule a přihodil jsem k tomu na papírku napsanou příchuť. K vodě jsem je převážel v těch síťkách v otevřeném kýblu.

Turňa - Profil | St 18.2.2009 19:28:37

Mrak >> Koupit vlastní mrazák!

Pvl - Profil | St 18.2.2009 19:26:12

Mrak >> Jedna ot mino . Kdo je pánem v domě ? :o§)

Mrak - Profil | St 18.2.2009 19:23:14

El Duffus >> Souhlasím,že to složité je ale mě by s tím manželka vyhnala,kdybych těch 10kg bojlízu narval do mrazáku a měl to tam celou zimu,nepočítaje zbytečně projetou elektriku.

kuman - Profil | St 18.2.2009 19:16:01

Tomazzz >> No a k vodě si je vezl v čem? V origoš sáčku a předpokládám,že jsi je zrovna vyndal z mrazáku?

Tomazzz - Profil | St 18.2.2009 19:09:51

kuman & JRT >> kuman >> To je právě to, že mi ty boilie po pár dnech popraskaly (v horku), nebo chytly jemnou plíseň (v dešti). Měl jsem je vždycky zavěšené pod dešníkem u tyčky ať na ně nejde slunce, ani déšť. Letos si je asi vezmu k sobě do spacáku, třeba se jim u mě bude líbit.:) Zatím jsem zkoušel jen dvě značky, ale řekl bych že jsou kvalitní, v tom to nebude, (Mikbaits a CC Moore).

mexik - Profil | St 18.2.2009 19:02:05

kuman & JRT >> kuman >> jj..tam to funguje vždycky..:o))

lufi - Profil | St 18.2.2009 18:52:14

Tak předně když jedu na ryby, mám sebou maximálně dva druhy mraženek (ne 8) v množství, které předpokládám, že využiju - samozřejmě se to nedá vždycky odhadnout přesně (jednou jsme jeli na 4 dny vybaveni haldou krmení, a jelikož ryby totálně nebrali, vezli jsme toho zpět opravdu dost). Pokud mám podezření (skoro vždycky:-)), že se snad netrefím rybám do momentálního gusta, beru pro jistotu ještě nějaký trvanlivý kule, kterým nehrozí újma na kvalitě, pokud pak nechám zbytek v batohu. Při lovu na boilie je ale základem věřit tomu, na co chytám, tzn. neměnit nástrahu hned, co zkrmím půl kila bez záběru, tudíž místo osmi různých kilovek, bych si vzal třeba 6kg jednoho druhu a 2 kg jinýho...tolik ale pouze můj názor:-)
No a co se týče těch mraženek - normálně je dám znova zamrazit; dávám je ale zvlášť a příště je zkrmím jako první, aby se mi nestalo, že bych je zamražoval vícekrát. Více mražení znamená pochopitelně zhoršování kvality - to ale u každé potraviny, ne jen u té pro ryby....

El Duffus - Profil | St 18.2.2009 18:40:01

Mrak- není to zbytečně složité? Já jsem teda koule mrazil (něco pro Tbe Mifaku :-) nejvíce 2x za sebou a nezdálo se mi, že by jim to moc ublížilo...

El Duffus - Profil | St 18.2.2009 18:39:55

Mrak- není to zbytečně složité? Já jsem teda koule mrazil (něco pro Tbe Mifaku :-) nejvíce 2x za sebou a nezdálo se mi, že by jim to moc ublížilo...

kuman - Profil | St 18.2.2009 18:38:53

mexik >> :-))) hlavně že pak funguje na rybách ne:))

mexik - Profil | St 18.2.2009 18:37:15

MifakM >> :o))) dobrý.. no každý za tím vidí co chce..;o))

MifakM - Profil | St 18.2.2009 18:34:59

mexik >> to si teda tvoje manzelka s tebou moc neuzije :D

mexik - Profil | St 18.2.2009 18:33:29

Já ho po příjezdu domů opětovně zamrazím a když jedu příště tak ho zase vyndám a dál používám..;o)

kuman - Profil | St 18.2.2009 18:31:34

Zdar - nevidím v ničem problém - po návratu domů,pokud něco nespotřebuju tak zbytek normálně bouchnu zpět do mrazáku a příště se zase jede dál. Lze takhle zamražovat boilie i víckrát za sebou. První předpoklad pro uchování je ale dostatečné usušení a vhodné přechovávávní u vody. Jak ti to někde zvlhne tak to může chytit plíseň.

Mrak - Profil | St 18.2.2009 18:27:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já to řeším tak,že bojlíz nandám do čistejch skleniček od okurek nebo čalamády zavíčkuju to a normálně steriluju.Stačí tak půl hodiny a teplota 90 až 100 stupňů C.Minulý rok jsem měl takto naloženo asi 10kg.Bojlíz je po roce jako bych ho právě vyndal z mrazáku.