Vlastní Boiles - co vám funguje!!

Zdarec chci se zeptat jaké vlastní boilies vaříte zda dáváte přednost mixum nebo si mícháte složky boilies každý sám, recepty vašeho složení zda jednoduché nebo používáte všelijaké AMK atd. a co kombinace chutí jáké se vám osvědčily. vím že zde toho padlo hodně a projel snad všechny tyto otázky. jenže čas pokračuje a boilies se zdokonaluje. díky za rady
Autor diskuse: broucek - Profil , 18.2.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Oblíbené boilies vlastní výroby - co používám

A) kupované mixy a jen je ukoulím15%

B) kupované mixy ale přídám něco vlastního37%

C) skládám jsi je od základu sám - sám jsi míchám sám si vařím42%

D) namíchám to jak mě to napadne 6%

Od 18.2.2009 hlasovalo 62 čtenářů.

broucek - Profil | St 18.2.2009 20:01:02

kalaban >> ale vlezeš do možnosti c, stavíš si ji sám je mysleno tím že nepoužíváš žádné hotové mixy ale že skladaš jednotlive suroviny

broucek - Profil | St 18.2.2009 19:59:04

kalaban >> ale vlezeš do možnosti c, stavíš si ji sám je mysleno tím že nepoužíváš žádné hotové mixy ale že skladaš jednotlive suroviny

kalaban - Profil | St 18.2.2009 19:07:06

Nevlezu se do ani jedné tvé možnosti, takže popíšu svůj postup....:o) Suchou směs sestavuji od základu sám a oleje, AMK , esence atd. kupuju.

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 18:38:18

El Duffus >> jo rozumíš tomu dobře takle nadipovaný boule používám hlavně na krátké vypravy nebo nad bahnem

El Duffus - Profil | St 18.2.2009 18:36:31

bik kapr- rozumim tomu dobře, že boilie dipuješ těsně před vložením do mrazáku?

broucek - Profil | St 18.2.2009 18:28:10

zkoušel někdo z vás boilies RRR pepr dělá je nikl a dělá i boilies mix

broucek - Profil | St 18.2.2009 18:26:25

bik kapr >> to já ne ja vždy do každého balíčku stříknu dip

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 18:22:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

broucek >> jo taky to občas přestříknu ,ale nedělám to často spíš si dávám par koulí vedle do sáčku a tam naleju dip a pak to dám celé zamrazit, tady je to dobře vidět

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 18:17:41

Rišo >> jo je to nazor mě se líbí když to tahá za nos a pořadně

broucek - Profil | St 18.2.2009 18:14:32

bik kapr >> právě toho se bojím taky a tak pro jistotu ještě mež zamrazím tak na to stříknu trochu dipu ty příchutě co jsem dělal. a pok to je aromatické dost ale tím sušením by to asi moc větralo

broucek - Profil | St 18.2.2009 18:12:23

LudvaBrno >> mě fungovaly anýzové foukačky v 7 letech jen na chovným rybníku ale tam by fungovalo snad všechno , tam stačilo hodit ohnutý špendlík s žížalou a měl jsi tam 30 cm kapra

Rišo - Profil | St 18.2.2009 18:11:07

bik kapr >> tak ja som minulý rok sušil na kameň boilies food signal sedem týždňov. Tiež sa mi zdalo bez vône- smradu /ako pre koho/ ale keď som po asi týždni vedro otvoril tak ma ovanul taký silný odér, že som si s tým prestal lámať hlavu.

Rišo - Profil | St 18.2.2009 18:06:19

broucek >> ja som to tiež tak robil ale už ma nebavílo počúvať od ženy ako som je zapratal mrazák, tak teraz boilies suším asi tri týždne a potom skladujem vo vedrách s vrchnákom zasypané rybacie- soľou a sladké - cukrom, podľa rady Vladisa. Mám taký tušák, že najbližšie dostanem vyžrať plytvanie soľou a cukrom, čo by však človek nespravil pre ryby?!!

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 18:04:27

broucek >> tak já to uvařim a pak asi dva dny sušim a pak dám zamrazit, tak mam vždy čerstvé koule na chytání.Moc se mi nelíbí hodně vysušené boilis si myslim že to zněj všechno vyprchá a to se mi nelíbí i když na některé revíry to je potřeba kuli malejm rybám rakum a sumečkum a aby vydrželo dlouho ve vodě

P1SK0T - Profil | St 18.2.2009 18:03:08

na aniz sem chytal ale foukacku ni tuk

LudvaBrno - Profil | St 18.2.2009 18:02:40

Funguje někomu z vás anýz nebo je to pověra?

broucek - Profil | St 18.2.2009 18:00:16

bik kapr >> co tedy sušit nebo mrazit ja mrazím páč se bojím plesnivění

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 17:47:55

Co by jsi chtěl ještě tak vědět ptej se a já rád odpovim ,,,teda když to budu vědět.

mexik - Profil | St 18.2.2009 17:39:10

bik kapr >> jooo, všechno je možný..oči už mi nějak neslouží..:o)))

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 17:34:44

mexik >> to teda neni to je moje vlastní výroba asi si koukal špatně když jsme to sem posílali

sidneyv - Profil | St 18.2.2009 17:29:33

bik kapr >> pekná zásobička....nechce sa ti prísť aj ku mne našúlať? :D zaplatím ti cestu :)

mexik - Profil | St 18.2.2009 17:18:10

bik kapr >> počkej, ale to je Enigmy ne?;o))

broucek - Profil | St 18.2.2009 17:14:59

sušit jsem nezkoušel bojím se že mě to splesnivý

broucek - Profil | St 18.2.2009 17:14:30

když se zeptám blbě je lepší doma dělané boilies mrazit nebo vysušit já tedy mrazím po 1kg sáčcích a pak jsi beru z mrazáku dle potřeby

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 17:05:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mexik >> to nic neni tady je pořádná zasoba

mexik - Profil | St 18.2.2009 16:58:56

bik kapr >> slušná zásobička..:o)) Na nás ta naše teprve čeká v Kolíně..:o))

broucek - Profil | St 18.2.2009 16:58:37

bik kapr >> já jsem jiný druh smesi nezkoušel dřív jsem měl klasicky celý paket jen jsem zamíchal a ukoulel. pak mě kamarád doporučil tohle ale říkáksi že po dvou letech i když mě to funguje je čas se posunout dál

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 16:55:42

mexik >> todle jsou moje zasoby a muj šuplík v mrazaku

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 16:49:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tady další

mexik - Profil | St 18.2.2009 16:49:29

bik kapr >> vlevo máš masový knedlíčky a v pravo jahody?:o))) Počkej to ti žena dá..až uvidí, že jsi jí rozbalil zásoby..:o))

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 16:44:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tady jsou moje výtvory

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 16:36:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

broucek >> no mě se ty padesátkoví směsi vubec nelíběj to bych si vzal radši tu eko rybu ta je taky levná ,ale už v ní neni tolik mouky

broucek - Profil | St 18.2.2009 15:51:12

NeBeroun alias Qwert >> qwerty81 >> čim tuníš , co jse týče mraženek tak na ně chytám taky ale ukoulet jsi něco sám a pak na to chytit peknýho kapříka to dvojnásobně potěší

qwerty81 - Profil | St 18.2.2009 15:37:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

broucek >> nazdar, kupuju hotovej mix, kterej potuním a je hotovo.. a používám i mražene koule..

broucek - Profil | St 18.2.2009 15:31:11

bik kapr >> já právě používám mix 50/50 od Nikla a potom přidám betain,melasu, suš. mléko,ptáčí zob, a scopex esenci, nebo zase 50/50, rybí moučku,betain,albumin, esenci játra,olej z tresčích jater, to jsoou kombinace co mě fungují ta rybí hlavně v chladnější vodě a sladkíá ppřes léto. ale chtěl bych zkusit něco na bázi ryba - černý pepř nebo něco takového

bik kapr - Profil | St 18.2.2009 14:45:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

broucek- nejvice používám Klub red s brusinkou trochu do něj přidám ptačího zobu pro malé papoušky nebo kanarky, mořskou řasu a občas ještě robin red koncentrát to je pro mě nejuspěšnější boilis.Jako druhou směs mam klub bioenzim s frankfurtskou klobasou ale na tu už tolik uspěchů nemam. Vše jsem používal od Jardy Těšinského. Na letošní rok jsem se pokusil sestavit něco podle sebe uplně od zakladu.Opět jsm si postavil dvě směsi jedna je ptačí zob+ robinred+ sušené mléko a nějaká sladká esence.Druhá směs se skládá s rybych moučekě LT moučka+ mleko a malej podíl ptačí ho zobu do toho dám esenci jatra nebo olihen a přidám asi nějakej EO.Tady ty suroviny použiju od f. Vasr

Martin... - Profil | St 18.2.2009 13:48:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dělám si všechno sám...sice to vyjde občas trochu dráž ale zase mám lepší pocit z odvedené práce když se podaří nějaký pěkný kousek