používání přilehlých pozemků

Narazil jsem na další zajímavost. Kupoval jsem povolenky na Žinkovský rybník Labuť (jinde to asi bude stejná situace) a všiml jsem si velké tabule "stany a bivaky přísně zakázány". Přímo od té cedule je však vidět přímo stanové osady i s auty na březích a loukách. Chtěl jsem nějaké vysvětlení a tady je : přilehlé louky jsou najetkem soukromníků a my jim nemůžeme zakázat aby komukoliv dovolili tam stanovat, že při tom chytají také ryby to je druhá věc, s tím nic neuděláme.
Co Vy na to ?
Autor diskuse: Carlos - Profil , 9.6.2004 kaprařina - ostatní

Miras | St 9.6.2004 23:55:21

Ty kapříci tam jsou asi tak 3 týdny. Dle místního porybného by jich tam mělo být vysazeno +/- 15 tisíc!!! Jo, a žerou i 21 mm boilies - maso, šmejdi.

Noe | St 9.6.2004 21:42:45

achjo, už se o tom tady diskutovalo, dotiční porušují zákony, a to že na lesních, zemědělských, chráněných, obděláváných, obecních atd.....se nesmí stanovat, stavět přístřešky atd. Pokud nevydá nějaké obecní zastupitelství vyjímku atd........někde si to najděte......To že to dnes porušuje kde kdo, je neznalost zásadních pravidel, je už nelogické stanovat na louce, v lese a jinde ...... nechápu jak může být někdo tak natvrdlej, že si postaví stan někde na poli....

Carlos - Profil | St 9.6.2004 16:09:35

Medeo : psal jsem tady o tom taky. Krmit se tam snad ani nedá - téměř okamžitě přijede tak stovka cejnů a kapřích miminek a rvou se o cokoliv. Podle slov jednoho místního tam nedavno nasadili hafo malých kapříků a příští rok chtějí výlov !!!

Medeo - Profil | St 9.6.2004 13:06:59

Carlos: Taky jsem tam na to koukal jako blázen. Ale dle místních je majitel pozemku na straně vpravo od hráze velmi hodný člověka problémy nedelá. Mimochodem, byl jsem tam před 14 dny a jediny co mi na zakrmené misto přijelo byly cejni 20-30 cm a kapři kolem 15 cm. Dojelo ti na flek neco jineho?

mirmen - Profil | St 9.6.2004 8:22:07

Goba,Carlos: jsou i vyhlášky, které jsou nadřazeny vlastnickým právům. Chráněná krajinná oblast, ochranné pásmo vodního zdroje apod. V některých případech se vlastník pozemků, který povolí stanování, může dostat do střetu se zákonem a být volán k odpovědnosti. Pokuty jsou, pokud vím, nemalé, v řádech i desítek tisíc, kdoví, jestli ne i víc.Vlastnictví ještě nezakládá právo na svévolné využívání.

Goba | St 9.6.2004 8:10:24

Je to přesně tak a je to v pořádku, na svým si můžeš stanovat kdykoli - ty vyhlášky o zákazech stanování jsou obecní a platí pouze na obecní pozemky
pokud ti co chytají mají řádnou povolenku je to vše v pořádku