Cizinci v Čechách

Zajímalo by mne, zda-li se vyskytují i na jiných revírech mimo západní Čechy? V jakém počtu, jak se chovají a kolik ryb si odváží? Tady u nás je to z většiny mimo denní limit atd. Zda má někdo i nějaké foto ...?
Autor diskuse: rocce - Profil , 13.2.2009 všeobecné - ostatní

rocce - Profil | Út 17.2.2009 12:07:03

Bauer >> to už tady bylo,naši se taky nechovaj všichni v cizině jak by měli.Ale je rozdíl v tom ,že tam nejedou každý týden s igelitkou pro ryby:-))) a někteří,kteří si to tady slušně zaplatí tak se tak nechovaj.

Bauer - Profil | Út 17.2.2009 12:03:54

Klucí, když 11 000 000 dělá bordel a to ne jen u vody,tak ten 1 000 000 tomu asi moc nezabrani !! A cizinci s tím nemají nic společného !! Zkuste to udělat naopak!

rocce - Profil | Út 17.2.2009 11:08:00

berlinan >> já sem byl u toho Havel parku a tam to bylo podobné,ale už je to víc jak 10 let,ale asi bych tam už nejel právě proto,že se to tam dělo také,jedině když mi někdo ujistí,že to je napraveno.

rocce - Profil | Út 17.2.2009 11:02:25

obrisek >> tady u nás za to nemůže RS,nejsem členem.Ale několikrát sem viděl jak byli napadáni i v počtu 4 lidí,nmohli udělat vůbec nic.Volali tel. o pomoc PČR,ale ta zrovna zasahovala jinde.Taky bych tam znova nešel,když už si je pamatujou.Tady jsou to stále stejný hříšníci:-)))

berlinan - Profil | Út 17.2.2009 11:00:46

roce >> rocce >> tam jak to vypada nevim, ja mam na mysli treba jezera u letiste Schönefeld, driv tam byly dve, pak se nejak spojily. Driv to byl slusny revir - lini, cejni i kaprici se dali krasne zalapat.

rocce - Profil | Út 17.2.2009 10:57:59

berlinan >> myslíš Havel park?

berlinan - Profil | Út 17.2.2009 10:55:28

Rex2 >> mozna jim nikdo nevysvetlil, ze tady to neni jako u nich, ponevadz napr. v Braniborsku muzes chytat pres noc uplne bezne. A s tou rybarskou strazi v Nemecku bych to nevidel zas az tak super. Znam mista na rece, kde chytaji typci bez toho, aby vubec umeli nemecky kvaknout, takze povolenku stopro nemaji. Taky u Berlina je par reviru, kam je lepe nejezdit a rybarska straz i policie se temto mistum taky peknym obloukem vyhybaji, staly se z toho takove soukrome reviry pro bandy lidi bez jakehokoliv charakteru nebo pochopeni. Bordel kolem vody zde existuje taky a kazdy rok to uklizi ti stejni. I kdyz clovek vyjede na houby, tak hluboko v lese najde flasky, konzervy, stare gumy apod. A nejsou to vsechno cizinci, kdo tohle dela. Kde je chyba nevim. Spatna vychova ? Slaby intelekt ? Nebo pouze lenost ? Co na to rict...Takova jedna banda zacala chodit na misto, kde jsem chytaval i ja. Po par navstevach se tam uz nikdo neodvazil. Polamane kere, vidlicky na pruty nadelane z vetvi, ve vode plastikovy pytel na prechovavani rybek-pricemz chytani na zivou rybku je v celem nemecku zakazano, ruzne obaly a odpadky, flasky, smrad z curani skoro za rohem, proste party jak ma byt. Parkrat jsem se tam dostal, kdyz tam nesedeli, vidlicky letely pres plot, rybky zpet do vody, pytlem projel nuz, po nejakem case se stahli. Ne z meho pricineni, ale proto, ze uz to tam nebralo. No kdyz taky vsecko, co meli na udici odnesli, tak se neni cemu divit...

obrisek - Profil | Út 17.2.2009 10:54:53

Já to říkam furt, že největší holota je RS :-)Radši snesu za zády u Radlasu UKčko s placaticí jak přihlíží, než nějakýho mindráka co tvrdí, že kleště nejsou vyprošťovač...

rocce - Profil | Út 17.2.2009 10:32:24

Rex2 >> tak,díky aspon vím,kde se dá očekávat něco podobného jako zde u nás.Tady to není jen přes léto,ale od dubna až po konec října.Je to hlavně o počasí,když se hodně ochladí,tak už to pomíjí:-)))

Rex2 - Profil | Út 17.2.2009 10:23:29

roce >> rocce >> Tak to chodí ,ale celý léto.

rocce - Profil | Po 16.2.2009 11:40:26

cerrtik >> viděl sem to na jedné soukromce u Velešína také,tam byli ochotni zaplatit za den lovu 600 Kč,ale bylo tam samozřejmě ,že sis mohl vzít nějakou rybu,nevím bohužel kolik,ale mohl si tam chytat na kolik prutů jsi chtěl.Ryby si tam vzali také,ale mohli být s majitelem dohodnuti,to nevím.

rocce - Profil | Po 16.2.2009 11:36:08

Knapík >> ano,víme jak to je,ale zdá se,že krom Rozkoše se to nikde v takové míře neděje. :-(((

rocce - Profil | Po 16.2.2009 11:34:28

tucnak11 >> nevím,ale povolenku tady na ty lokality vydají ne u jedné organizace a určitě když ji odeberou,tak to neznamená,že nechytají další týden. Právě tím,že ty chytáš zcela jinak tak to i jinak chápeš,ale u nich např. jsou jiná pravidla k lovu,tak chytají jak se dá.Oni chytaj jakýmkoli způsobem,aby měli denní limit a jedno jakými prostředky.zkrátka jedná se pouze o to ,aby udělali za víkend ODHADEM těch 14kg a hotovo.zdali tam dudou ryby podměrečné nebo hájené,tak odpoví že ryby je jako ryba.Mně se jedná hlavně o to zdali se to někde děje s týdenní pravidelností,abych nebyl jinde taky překvapen.

cerrtik - Profil | Po 16.2.2009 9:38:11

roce >> rocce >> zdar, u nás na jednom soukromím rybníce jich bylo plno začátkem minulé sezony...hlavně rusáci a ukrajinci...chovali se jako prasata - řvali, dělali bordel a hlavně, sežrali vše, co chytili, ať už to byla malá plotice, nebo 40ti cm kapřík...vzali vše!!...majitel rybníka je taky brzo vyprovodil a pak už jsem tam žádného neviděl...dále jsem tam taky potkal pár němců, ale ti se chovali slušně!!!

Knapík - Profil | Po 16.2.2009 9:32:40

u kolegy v práci pár UK maká (nebo makalo) a když se nějak dostali při hovoru u piva k rybám, tak se jen divili, ty chytáš ryby na prut?? To my to zatáhneme u Tyršáku sítí a máme ryb za půl hodinky ažaž....
I tohle je realita dnešních dní.

tucnak11 - Profil | Po 16.2.2009 9:21:42

roce >> rocce >> Co se jedna vydavani povolenek je to velka chyba MO.Pokut dotyčny uděla přestupek musi ho mit ve počitač tak nedam mu povolenku pro přyště,jen tady se jedna o pokladnu MO s toho oni žijou a jakesy přestupky ich nezajimai,jen me sere že jak Čech uděla přestupek tak ho tahaji po komisi přestupkove a vezmou mu povolenku co to je za spravedlivost řadna,je to sku... burdel.

rocce - Profil | Ne 15.2.2009 19:06:17

Rex2 >> rozumím ti,ale to není asi opakovaný případ,tady jde třeba o skupinu která se jde nějakým způsobem pobavit a další týden je klid,nebo ne?

Rex2 - Profil | Ne 15.2.2009 18:31:08

Na Lipně, jsem odcházel od vody kolem půlnoci a pár minut před koncem lovu přišla skupina němců ,že si jdou zachytat skoro koncem lovu.

rocce - Profil | So 14.2.2009 18:25:59

tucnak11 >> tady se jedná o to ,že loni sem jezdil na Jesenici u Chebu dost často a tam se setkáš se skupinami čítající i počet okolo 50 lidí,na Hracholuskách jsou tyto skupiny nepatrně menší.Jsou to rybáři stejný všichni jezdí ze SRN a kupují si víkendové povolenky k lovu,které platí sobota a neděle,ale chytají už od pátku večer,když jim to náhodou včas RS odebere tak neodjedou pryč,ale počkají na ostatní,když ta skupina je už tak velká většinou v pátek večer,tak už nikdo nejde nic kontrolovat.Začnou se posilnovat alkoholem a napadají i blízké okolí.To znamená,když tam přijedeš v pátek dopoledne a rozhodneš se zůstat,tak jako neznalý se za několik hodin můžeš divit tomu co se bude okolo dít.Když náhodou požádá RS podporu PČR,tak jim do telefonu odpoví zda mají zjištěno,že dochází k porušení zákona což v té době RS ani neví a zjistit nemůže.Když by to vyrazila zjištovat tak by to mohlo dopadnout špatně(osobně bych nešel i kdybych byl RS),tak to jde stále dokola,každý týden.A když se udělá jednou za rok akce s účastí PČR,tak jim seberou jen ty víkendové povolenky a oni si je koupí další týden znovu.Jednalo se mi v této diskusi se vyhnout těmto lokalitám i jinde na území ČR.To,že u Rozkoše to bude podobné bude asi pravda.

novaroma01 - Profil | So 14.2.2009 17:31:50

tucnak11 >> Já se Ti pokusím odpovědět.Sice to není přímo z rybařiny, ale působnost zákona je podobná.Před pár léty tady přišli do mody čtyřkolky.Přesto že zákon jasně vymezuje, kde se smí jezdit a kde ne, dodnes policie nemá možnost někoho postihnout.Prostě pár lidí si to pořídilo, apsolutně nemají zájem o dodržování jakýchkoliv pravidel, ba naopak, největší hrdinství je pro ně udělat co nejvíc škody, jezdit v lesnich školkách, po upravených běžeckých trasách, atd.A co může dělat policie, i když je přistihne.Pokud dotyčný sám nezastaví, tak nic.Vystřelit po něm nemůže a jiný způsob neexistuje.Stejně bezbraná je policie i na těch rybách.A kdyš uš někoho chytí, tak tresty jsou tak nízké, že to ani nestojí za řeč.

novaroma01 - Profil | So 14.2.2009 17:19:20

JKL >> Máš pravdu,nestačí.Taky se tam dopouští přehmatů,to je zcela pochopitelné,oni tam tak hodně zpřísnili pravidla teprve nedávno.Dříve na tom byli asi ntak,jako RS.u nás.Dokonce nemněki ani rychlé čluny,jen takové kocábky,takže hlavně Němci,Holan´d´ani,a vubec ti bohatší si z nich dělali prču.No ale potom jim vláda udělila pravomoce,vybavili je pořádnýma loděma a najednou je vše jinak.Toto potřebujem u nás.Pořádnej zákon o který by se mohla RS.v součinností s policii opřít.

tucnak11 - Profil | So 14.2.2009 17:16:38

roce >> rocce >> Ja nemohu jednou věc tady pohopit proč rybařska strař nehodi na kontroly s polici jak ve polsku byvalo dřyve,teč je ve Polsku rybařska policie a take lesni policie přymo udělana,podle vzoru Nemcu.Rybařska strař jako veřejny cinitel měla na kařdou kontrolu pozvat policajta a kamaradi uvidili byste tych rybařy burdelaži jak by změkli přy uniformě a dalši věc policie nesmi odmlovit pokut takova větši kontrola ma se uskutečnit je ich povinosti s rybařskou strařy it na obhuzku. tak to platilo ve Polsku.

JKL - Profil | So 14.2.2009 17:00:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

novaroma01 >> Máš pravdu - tak to vidím i já.
P.S. : Neříkej že ve Španělsku nestačí porybnému oblíbené heslo "Já všechno pouštím !! " Tone - že ne .. :-))))

sven - Profil | So 14.2.2009 16:43:21

novaroma01 >> souhlasím na 100%