Pro všechny dotyčené!!!

Může někdo vysvětlit proč sem chodí lidi kteří si jen dělají srandu z méně znalích rybářu kteří se chcou něco dozvědět. A taky se to týka těch co každou druhou otázku okomentují tímto- O TOM UŽ SE PSALO, TO UŽ TADY BYLO.....A co jako, že už se na to někdo ptal kdysi, prostě se chci zeptat ted a ne jen hledat nějaký starý odkazy.
Autor diskuse: LOZNAFOSNA - Profil , 9.2.2009 všeobecné - ostatní

mirmen - Profil | Pá 13.2.2009 20:12:08

> LOJZAFOSNA : mnohé otázky z před 5-8 let obsahují mnohem větší % odpovědí k problému, na který se dotyčný ptá ... oproti dnešku, kdy je to víc o vatě v otázce a z 20 odpovědí jsou třeba jen 1-2 k věci . Proto odkaz na dřívější otázku nepovažuju za nic špatného, často se tam rybář dozví víc .. a i od mnohem zkušenějších rybářů, kteří už třeba dnes na MRK nechodí nebo se už k ničemu nevyjadřují ( protože ne každý má trpělivost psát totéž a totéž o věci, o které už třeba několikrát napsal).

A pokud někdo najde tazateli otázku někde v archivu, kde je něco o tom, co je poptáváno , tak je třeba si uvědomit, že i tahle snaha si vyžádala třebas 1-2 minuty času a že může něco přinést .. na rozdíl od nesmyslných plků, výpadů a žvanění o ničem.

K té " snaze se něco dozvědět" .. v archivu jsou věci, které jsou někdy cennější než odpovědi za x-měsíců zpátky .. a proto se někdy vyplatí obětovat 10-30 minut času a trochu pátrat .. nicméně jsem realista a uvědomuju si, že žijeme v době, kdy mnozí chtějí všechno, hned a pokud možno s minimální snahou anebo úplně bez zásluh, pokud možno přímo-pod nos.

MP-E65mm - Profil | Út 10.2.2009 20:04:31

Rex2 >> Víš plno lidí neví co je to soudnost a místo toho aby si uvědomili následky toho jak činní tak jdou do všeho po hlavě. V tomle případě pokud zadavatel položí otázku tak aby nedával podmět k tomu aby se na něj vrhlo tolik supů tak je pak jen a jen na něm jak tu otázku kočíruje a když zareaguje na první rejpanec negativně tak se pak ani nemuže divit že to nezvládne. prostě musíš být nad věcí, ale pokud tu bude osoba která má morální kredit na bodu mrazu tak muže klidně i rozkréjet a ty supy ho zde budou okusovat :-)

pokud zadáš otázku stručnou a jasně definovanou tak ta pravděpodobnost že tě tu někdo ukamenuje bude malá :-) ale musíš brát v potaz to jak tu na MRKu vystupuješ, pokud tu bude někdo za blbce a že tech lidí tu je hromada tak se ani nedivím , že diskuze tak vypadají :-)

Ge-MA - Profil | Út 10.2.2009 20:00:31

Mně o víkendu nejakej magor za mou reakci na diskusi poslal SMS takového znění že jsem byl nucen smazat kontaktní udaje v kartě.Co je k tomu vede ?Magory.

Tomáš - Tom - Profil | Út 10.2.2009 19:46:59

Mi to nevadí,že sem někdo zadá podobnou otázku jaká tady už byla.Jsem rybář chovatel a taky sportovní a pokud něco znám z praxe a mám to ověřené tak rád v rámci časových možností odpovím.Někdy mě,ale mrzí reakce od lidí,kteří tyto odpovědí pohaní aniž by o tom problému věděli něco bližšího.Pak si říkám jestli má smysl zde dávat své zkušenosti nicméně je tady většina těch,kteří to ocení a tak to smysl má.

zdenusoun - Profil | Út 10.2.2009 19:41:58

No pánové souhlasím se zakladatelem otázky ale znám jiné zájmové forum kde je tady tohle proti tomu mateřská školka http://www.flightsim.cz/

Flip - Profil | Út 10.2.2009 19:37:25

No jak se to vezme,kdo si vlastně z koho dělá srandu-když během měsíce někdo zadá otázku,která je v pořadí už pátá na to téma daný měsíc,tak bych spíš uvažoval o tom,že si srandu dělá zadavatel.
Dotyčný nechť a´t je rád,že ho přispívatel pošle prostudovat nějaký link,kde už se to řešilo.Klidně by se také mohlo stát,že by ho dotyčný příspívatel mohl poslat rovnou třeba dopr....e:-)

Rex2 - Profil | Út 10.2.2009 19:34:45

MP-E65mm >> jo ,ale když se do tebe pustí 20 takových zoufalců , kteří si nemají do koho rejpnout a najdou si tebe že si mladej a blbej, tak tě to klidně odradí i na pár dní sem přestat chodit a ještě tě to začne štvát a budeš z toho celej den špatnej.

MP-E65mm - Profil | Út 10.2.2009 19:25:13

Já bych to viděl asi následovně : Asi bych si položil otázku co je pro mě příznivější, jestli hledat otázky v archivu což si myslím, že by takový problém asi nebyl ale v čem problém vidím je to čtení mnohdy až několik set odpovědí plus dalších několik desítek odpovědí který se přinejmenším vůbec netýkají zadané otázky, takže časově strávím několik hodin čtení nesmyslných bludů a mnohdy se nedozvím to co jsem potřeboval. A ta druhý varianta je zadat novou otázku a počítat s tím že se tady někdo najde a bude ti předkládat svoje výplody o tom kolikrát to tu bylo již zminované. V tom případě ale nechápu takové lidi kteří místo toho aby přispěli konstruktivní příspěvěk do debaty ( když už mlátí do klavesnice) tak misto toho ztrácí čas psaním o tom že to tu bylo několikrát probírané.
To že si tu někdo dělá srandu s neznalích rybářu je problém nejenom tady a nic s tím neuděláš, jen ti mohu dopořučit že nejlíp na to funguje naprostá ignorace a zvlastní zkušenosti vím že je to někdy hodně těžká věc :-)

Mačař - Profil | Út 10.2.2009 19:04:09

Protože lidé jsou různé-BLBÉ A PITOMÉ! Ovšem že né všichni.

colek - Profil | Po 9.2.2009 22:13:01

třeba tohle- to si autor mohl ušetřit - otázka dravci na cidlině.
N mirmen - ® Po 9.2.2009 6:56:11
Jistě ... všechno Ti to sem ihned napíšu .... a vůbec nejlépe i s fotografií místa + mapkou cesty + podrobným návodem, jak těch pár přeživších šupin co nejrychleji zmasařit ... nechtěl by jsi ještě nějaká další místa?
Veřejně?
Podle hesla.... čím víc lidí o rybách ví, tím líp?

colek - Profil | Po 9.2.2009 21:30:07

ROCC0 >> LOZNAFOSNA >> celé by se to dalo nazvat "na relativně normální otázku, dost hloupá odpověď"

KóĎA - Profil | Po 9.2.2009 21:26:53

Lee-Haney >> máš pravdu. mé příspěvky k této otázky byly jen na ukrácení času, neboť nemám momentálně nic smysluplnějšího na práci :-)

colek - Profil | Po 9.2.2009 21:22:18

drda >> máš pravdu, většinou se tázajíci k slušné odpovědi dohrabe, možná sis ale všimnul, že často tomu předchází několik rádobyodpovědí typu, "Když neumíš základní heslo, tak sem nelez." nebo "Tobě nic neříká vyhledávání? Hledej a nezahlcuj to tu zbytečnými otázkami."

tony.bobo - Profil | Po 9.2.2009 21:19:58

Rex2 >> Taky sem zadal pár hloupejch otázek,to asi každý kdo je na MRKu ale tamta otázka je katastrofa.Stejně nikdo pravdu neřekne jelikož má každý strach že ho nařknou z masařiny a těm kterým je to jedno je po skromnu.Kdyby si raději každý zametl před svím prahem to by bylo žůžo pak je to o něčem jiným ale u všeho se najde nadčlověk a takoví se musí ignorovat nebo odpálkovat,ti se nikdy nezmění.

skwor - Profil | Po 9.2.2009 21:19:22

Rex2 >> Ale občas prostě je důvod se do někoho pustit. Třeba tohle je totiž hnus http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=615919

Lee-Haney - Profil | Po 9.2.2009 21:19:07

KóĎA >> KóĎA >> Na druhou stranu o čem by ses tady chtěl bavit kdyby se nezakládali nové otázky se sejným námětem.Ono prostě nejde vymyšlet pořád nové témata,sám vidíš že tu vznikají nové otázky které mají někdy opravdu nesmyslné zadání,protože prostě není o čem se bavit a tak člověk uvítá i oprášení starších témat.To je celé....

colek - Profil | Po 9.2.2009 21:17:38

MifakM >> přesně tak, nechápu proč někdo někoho jebe, když za ten čas jebání může poradit a nebo rači držet hubu, to sou prostě někteří odměření chytráci

Rex2 - Profil | Po 9.2.2009 21:15:57

skwor >> Jo ,ale nikdy to tu nebylo v takové míře nebo jsem to možná skutečně přehlížel?

skwor - Profil | Po 9.2.2009 21:14:24

Rex2 >> Tohle tu ale bylo vždycky, a hlavně přes zimu, kdy k vodě prostě jít nejde. Jsem v tomhle ohledu docela trpělivý a většinu prudičů ignoruju, ale občas to prostě nejde.

zdens1 - Profil | Po 9.2.2009 21:11:14

pravda je že hodně mych známých se tu do diskuzí nepouští kvůli dohadům a aroganci některych účastníků

Rex2 - Profil | Po 9.2.2009 21:06:39

tony.bobo >> jo, na tý ať se každej přizná jestli je masař nebo sportovní rybář už jsem dneska byl a je to stejně trapná jako ty otázky předešlé na toto téma. Já jsem sem dal taky nějaký voloviny,ale nezadávám je stále dokola. Problém je, že když člověk tu otázku zadá pak se mu ozve pár lidí jaká je to kravina, tak si to teprve uvědomí co napsal a odradí ho to od psaní dalších otázek, ať by byli jakkoliv chytré. Naštěstí tu jsou stále lidé s kterýma se dá slušně bavit a dokáží odpovědět na zadanou otázku.Bohužel je jich pořád míň a míň.

Lauri - Profil | Po 9.2.2009 21:06:04

Pavouk‌ >> Pavouk28 >> přínosem jsou pro mě tací,kteří mi dobře poradí,dá se snimi o něčem normálním diskutovat,vkládají sem pěkné fotky,videa atd.
Máš pravdu že těch ,,stejných" otázek je tu dost a dost,ale pokud se do nich nechci dívat nebo je nějak komentovat,tak je prostě přeskočím a je to.
A né je odradit od vložení jiné otázky způsobem ty jsi ale b...c,to už tady bylo milionkrát,neumíš hledat nebo jseš tak línej atd,atd.
Dá se to ,,MRKáckým nováčkům" říct nebo vysvětlit i jinak,né?

tony.bobo - Profil | Po 9.2.2009 21:00:26

Rex2 >> Já už mám něco za sebou a přesto se mi to taky stalo ale hlava mě s toho nebere.Musíš to brát sportovně a mávnout nad tím rukou,všude se najde osel co si takto zvyšuje ego jelikož prakticky na to nemá.Ale zas je pravda že někdy sou tu pěkně blbí otázky a hlavně častý,teď jsou to třeba o masařích.Už je to až uhozený a únavný.

Rex2 - Profil | Po 9.2.2009 20:46:28

tony.bobo >> no jasně,ale když se ti jich do otázky seběhne 20 tak je sotva odpálkuješ. Už jsem to zažil. Jsou zde i mladší než já a místo aby k nim byli milejší a snažili se jim to vysvětlit tak je pošlou na nějaký odkaz nebo rovnou do pr..

Pavouk28 - Profil | Po 9.2.2009 20:45:37

Lauri >> co si predstavujes pod slovem prinosem??? to ze sem vypisuji porad ty stejne otazky, kdyby uz je alespon normalne polozili ale spousta z nich je "poradte mi prut" "jaky navijak" "nejlepsi smes" . Takove otazky jsou opravdu velice bonitni a prinosne pro nas vsechny..

Lauri - Profil | Po 9.2.2009 20:39:25

Jovánek >> přesně tak. Oni to prostě musí nějak okomentovat. Myslím,že se jim tímto způsobem podařilo odradit spoustu lidí,kteří mohli být pro MRK přínosem. Místo aby to nechali být a nějak to nekomentovali.

tony.bobo - Profil | Po 9.2.2009 20:33:50

Rex2 >> Nejlepší obrana je útok.Pokud tě takhle někdo napadne tak ho hned odpálkuj.Jak říkám kdo nechce poradit ať mlčí.

Rex2 - Profil | Po 9.2.2009 20:33:40

skwor >> Jo jasně,ale stejně. Těch diskusí, kde se nehádaj je míň a míň.

Rex2 - Profil | Po 9.2.2009 20:32:51

Lover >> jak to myslíš? Zrovna 2x mi to nepálí s tvou odpovědí.

jarda 2004 - Profil | Po 9.2.2009 20:32:30

Je to smutné ale je to tak ale jinde to není lepší prudilové a přechytralí jedinci jsou a budou otravovat diskuze neustále. Anonimita je zřejmá u většíny prudilů a jedinou rozumnou obranou pokud otázku zadáváš tak vykartovat nebo nereagovat a oni své nabušené ego přesunou jinam. Na druhou stranu je zde spousta slušných kolegů co dokáží poradit i několikrát na podobné otázky.