Nechranicka prehrada - zkusenosti a nazory.

Jake je chytani ryb na Nechranicke prehrade ?
Autor diskuse: Jitkagold - Profil , 28.1.2009 všeobecné - ostatní

Veverek - Profil | Út 10.3.2009 21:26:22

Zdravim, pronajmu pozemek na Nechranicich "u Rybarky" pro karavan, stan ci jinou mobilni boudu :) 150m od vody. Blizsi info na emailu veverek@seznam.cz.

Wright - Profil | Po 9.3.2009 7:30:37

SpanyS >> Včera osobní kontrola, u hráze místama led, jinak kompletně voda volná.

SpanyS - Profil | Pá 6.3.2009 13:58:59

Aloha všem, rád bych poprosil někoho kdo to má na Nechranice kousek, jak to tam teď vypadá, zavřená nebo už otevřená voda...

EkrCZ - Profil | Pá 6.3.2009 13:44:45

Chtel bych se optat kdeze se rika ,,na cerpacce,,????? Dik

Wright - Profil | Út 17.2.2009 7:26:08

Denny >> Jak kde, někde jde o zakoupené soukromé pozemky, někde jde o dlouhodobé pronájmy...
Vezmu-li v úvahu, že jde o spalovací motory, které jsou absolutně bez jakékoli certifikace, jsou neekologické, vyladěné pouze pro výkon, mají velkou hlučnost, mnoho spalin atd, pak s tebou musím souhlasit. Nevím, proč by na těchto vodách nemohl být povolen motor, který má ekologický certifikát, je jištěn proti úniku paliva či maziv a navíc může leckdy zachránit i život...

Denny - Profil | Po 16.2.2009 17:15:33

Wright >> napsal,jsi to hezky,zni to rozumne.Jen me nejde do hlavy to,ze na sport se mohou pouzivat spalovaci motory a pro rybare je to zakazane,pripada meto dost diskriminacni.Jeste bych mel dotaz,jak pises o tech maringotkach,tak uvadis "jejich pozemky",to jsou soukrome pozemky?

Wright - Profil | Po 16.2.2009 8:55:04

Jovánek >> trošinku upřesním ty dohady. Jacht klub je občanské sdružení, které má v účelu vodní sporty. Pozemek o kterém hovoříš je pronajatý a oplocený dle smlouvy, kterou mají dlouhodobě uzavřenou s povodím Ohře. Mají též výjimku na spalovací motor - používají výkonný člun na vodní lyže. Navíc mají k dispozici blíže neidentifikovanou vodní plochu, kterou označují žlutými bojemi mezi které nesmíš jako rybář s pramicí vjet. Shodou okolností je to vedle sádek. Na rybáře moc příjemní nejsou, to je pravda. Jde o to, že utrhané silony, nebo dokonce pletenky u vláčky, které zůstanou ve vodě ohrožujou děti, které jezdí na vodních lyžích a často padají u břehu. Jinak, pokud budeš dodržovat BP a RŘ a nebudeš si všímat jednoho konkrétního extravagantního doktora, který tam standardně pořvává na rybáře, můžeš tam celkem v pohodě chytat. Je však zapotřebí vědět, že ve vodě jsou natažená lana k ukotvení mol a také, že dno je poseté velkými kameny, a zbytky stromů, takže je vysoká pravděpodobnost utržení.
Co se týká sádek - majitel (tuším z Ostravska) měl smlouvu do konce 2008, z nějakého důvodu mu byla prodloužena na rok 2009. Každopádně faktem je, že voda okolo sádek vykazuje znečištění zejména po zbytcích granulí a krmiva, které nespotřebováno kvasí ve vodě, výkaly ryb nejsou problémem. Výhodou ovšem je, že na sádkách po většinu roku fungují vzduchovací čerpadla, které dodávají kyslík, který ubývá zejména v letních měsících díky vyšší teplotě vody, ale i po podzimu a zimě, to když vodní vegetace ve vodě odumírá a tlí.
Co se maringotkářů týče, tak alespoň tam kde to znám, nemá žádný "domorodec" problém s rybáři, kteří nahazují přímo na jejich pozemku. Spíše je problém, že po takových rybářích je zapotřebí vždy uklízet!
Poslední věc - sumci
do nedávné doby se na sumce na téhle vodě nikdo nespecializoval, bylo pár výjimek, ale povětšinou to nebyl cílený celoroční lov. Díky tomu došlo k velkému rozšíření tohoto druhu a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Úbytek bílé ryby je zcela zřejmý, navíc ještě díky tomu, že došlo k expanzi slávičky mnohotvaré, která dokonale filtruje vodu, mohlo se vodní rostlinstvo dostat k životu i ve větších hloubkách, na podzim a na jaře tato vegetace odumírá a při tlení odebírá hodně kyslíku. Ve vodě s malým obsahem kyslíku pak přežívají zejména kapři, sumci s bílou rybou je to bída. Když se tento tlak sumců, rybářů a úbytek kyslíku sečte je bohužel zřejmé, že podmínky pro ryby nejsou nikterak skvělé, přesto je tato voda ještě stále dostatečně zarybněna, a krom obvyklých druhů ryb, je zde velké zastoupení dravců, což je velké lákadlo pro vláčkaře, nebo dokonce i muškaře.

Matt91-cz - Profil | So 14.2.2009 16:56:24

Nevim jak to tam s těma vousáčema vypadá,ale každopádně je to nejhorší co do tak zarybněné vody nasadit.

Denny - Profil | So 14.2.2009 16:20:23

Jovánek >> asi nema cenu to ani komentovat.

Jovánek - Profil | So 14.2.2009 16:14:41

Denny >> Jediný plus je to, že se v pohodě dostaneš ze země.

Denny - Profil | So 14.2.2009 16:13:03

Jovánek >> to je ta spravna demokracie :-))))))

Jovánek - Profil | So 14.2.2009 16:11:20

Denny >> To víš,že v některých případech to horší je.

Denny - Profil | So 14.2.2009 16:09:26

Jovánek >> jak je videt,tak od dob komunistu se moc nezmenilo,panstvo bylo,je a bude,je jen otazkou,zda to ted neni horsi.

Jovánek - Profil | So 14.2.2009 13:00:35

Denny >> Je to oplocený a mají tam chaty prominenti z Povodí Ohře.Docela hrozný lidi.Tam pomalu nesmíš projít kolem jejich plotu.

Denny - Profil | Pá 13.2.2009 22:35:37

pechy >> no to je presne to co jsem si myslel,Nechranice byla vzdy paradni candati voda,ty skody od suncu budou urcite znat.

pechy - Profil | Pá 13.2.2009 22:28:02

Denny >> jojo ty sadky tam jsou porad,ale nedavno mi rikal kamos co se zna s nejakym tim chlapkem s tech sadek,ze se to snad bude muset zrusit (nebo premistit, uz nevim),pac je pod nima obrovska vrstva vykalu :-)).a s tema sumcema si myslim ze udelali vic skody nez uzitku...,jednou po velky bource jsme jich vytahli za 2 hodky asi 14, vetsinou ty vysazeny albinky kolem 70 cm a polovina z nich u lodky vyvrhla s malyma rybkama plno candatku 25-40 cm :-((

Denny - Profil | Pá 13.2.2009 21:51:49

Jovánek >> ja uz tam nebyl 12 roku,vim jen,ze jsou mista,kde se driv dalo dobre chytat a dnes je to nejake uzemi kempu nebo neco takoveho,kde je to nejak omezene,vod ato byvala paradni,tak jsem zvedavej jake je to tam dnes,ale buh vi kdy se tam vubec dostanu :-)

Jovánek - Profil | Pá 13.2.2009 21:22:09

Denny >> duháči se tam chovaj i dnes.

Denny - Profil | Pá 13.2.2009 21:15:23

pechy >> diky ryby mas paradni,nedelaji tam ti sumci trosku vic skody,pamatyju,ze jeden cas se tam snad i chovali pstruzi ale uz je to opravdu hodne let.o tech kradezich lodi jsem dost slysel,mam tam znameho,ktery tam ma chatu a je tam vic jak doma,jenze to je kaprar.

pechy - Profil | Pá 13.2.2009 20:48:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jitkagold >> zdravim,na nechranky jezdim prevazne na dravce (hlavne candaty)prumerne 70 dni v roce. kontrolu od rybarske straze sem mel naposledy tak pred 5 lety :-)) jinak zachytat se tam da supr..,pred loni jsem si snad jenom 4krat nesahl na rybu,ale zase lonsky rok byl na candose nejslabsi,ale slusne brali nedavno vysazeny sumici (60 az 110cm) a na mistech kde sme stiky nikdy netahali,tak loni prekvapili...,jo a chce to tam lodku,nam ji loni po 7 letech nekdo ukradl :-(( ,tak hodne stesti :-))


Jovánek - Profil | Pá 13.2.2009 20:39:55

SAHIB >> Tak jestli se můžeme domluvit, zajedeme spolu k maringotkáma nahodíme si.Pak bych chtěl vidět, co se stane.Jsem vlastně Tomáše Kavy jeden ze zástupců, tak bych byl rád zvědav, jak by tohle dopadlo.A kde je asi to místo? přibliž mi to, velice rád tam pojedu.
A ještě jestli mi můžeš prozradit,ve kterém ůseku je ta tebou již níže regulérní RS? Myslím třeba pod jakou organizaci patří.

Denny - Profil | Pá 13.2.2009 18:54:54

Lazar >> my opravdu nic neobracime,ale opravdu si myslis,ze kdy jsi se vratil po 10 ti letech z ciziny,ze tve prvni myslenky budou na to,jet uklizet bordel u vody.Taky si dost dobre nedokazu predstavit,ze bych mel jezdit uklizet bordel na vsechny vody,kam jsme driv jezdili rybarit,jezdis treba uklizet na Moravu?

Jitkagold - Profil | Pá 13.2.2009 16:16:13

Lazar >> tady vidis,ze to ctes spatne !! Nejsme jeste doma,ale vracime se letos v kvetnu.

Petr.J - Profil | Pá 13.2.2009 16:13:22

Já na Nechrankách nikdy nic moc nechytil. Co se ale týká RS nemohu říci ani slovo proti. Přišli na kontrolu asi 4 chlapi a byli velice slušní, zkontrolovali, popřáli, odešli, žádný problém.

SAHIB - Profil | Pá 13.2.2009 16:05:03

Jovánek >>
jo-taky s tebou sohlas...Kava-ANo,..ale v tom případě nesou za ně odpovědnost oni?...to vím,že je to rozpolcený,každý svůj úsek,sem to někde pls taky,..ale nejhorší je to asi opravdu u "maringotkyů..protože si tam vyčleněj kus "územíů a jakmile tam sedneš,at to máš sebevíc v pořádku,uklízíno-seberou ti noty a vymalováno! A to ti pak zdůvodnění napíšou takový,že noty nedostaneš ten rok už zpět! ...mě naštěstí noty nevzali,..páč sem se nedal,..ale kámoš dojel,..je to asi 3 roky...prostě jsem mu je nedal z ruky,.protože jednak měli upito a "fáborkemů ohražený místo s cedulkou na výkresu!!!! vyčleněno pro RS....To bvylo něco pro mě.naschvál sem si tam sedl a čekal..nebudeš věřit,ale nevím jak.-asi mne někdo sledoval dalkáčem,..tak netrvala hodka a byli tam! DVA! A ostrouhali! v okamžiku,kdy sem jim řekl,ať vytlačej odznaky-schovaný v kapesníku v kapse a ne jak maj nařízýno viditelně pokavad jde na kontrolu!...,že si na ně budu stěžovat, že chci jejich číslo,tak začal kolotoč! jeden se mi snažil shodit klacky z vidliček a druhý mi chtěl vytrhnout noty z ruky!...nedostali je,...tak jsem si opsal SPZ jejich auta s tím,že si je nechám zjistit a pak budu stěžovat,skočili rychle do auta a byli v pr..-(((

Jovánek - Profil | Pá 13.2.2009 15:54:49

SAHIB >> přesně tak, jak říkám, některý rybáři jsou hovádka, proto a pro ten bordel jsem tam přestal jezdit.Ale jestli je člen RS v zátoce u policajtů, tak ke skalám u přítoku ani nemůže protože krajský hospodář to má rozdělený.Jinak samozřejmě oba asi moc dobře víme, že taky většina na to pěkně sere.Ale oni mejí stanoveno, kolik toho mají projít za určitý období a víc nepůjdou.Já mám odchodit 35 hodin za rok, ale v březnu už bych měl splněno.To je pak na nich, jestli se zapojí i jakoby ,, přesčas", ovšem u většiny pochybuju.A ne jen na Nechrankách, ale všude.Někde se mi taky stávalo, že jsem byl na rybách denně 2 měsíce v kuse a bez kontroly.
A ještě něco,četl jsem zde o MO a RS na přehradě.MO s přehradou nemá nic společného,to řídí Kava,hospodář SÚS.MO mají jen své revíry,to musím tomu Lazarovi dát za pravdu.

SAHIB - Profil | Pá 13.2.2009 15:37:24

Jovánek >>
na RS se vše nehází..jezdí tam individua,ketrý jen přijedou,už maj problémy s ostatními,musí se volat RS...a je tam hodně neřádů,který dělaj doslova brajgl..le také nejde vše najednou postihnout,být na několika místech...když jsi na kontrole v zátoce u policajtů,nebo na července, na přítoku na skalách,nelze dělat kontrolu jinde..i když to má RS rozčleněný,..přesto vše je jich tam málo...,a někteří raději ani odznak nevytáhnou,..také jsem to několikrát zažil,víme,že jsiou členové Rs ale děklali mrtvý brouky,nebo se raději přestěhovali jinam,...
to jsou jen postřehy od vody,ze života,...

SAHIB - Profil | Pá 13.2.2009 15:33:57

Wright >>
pokavad se týká Rs na Nechrankách....
Znám partu RS,která je dost tvrdá,důsledná,ale ve vší počestnosti a v souladu s RS..neodpustí nikomu nic,ani známým ne...velice slušné vystupování,žádná arogance,jen si plní své...
zažil jsem je několikrát-nejen u mne samotného,ale i když sme byli s kámošem na Nechrankách..
je invalidní,takže autem k vodě bez problémů,.ale...byl už v záplavovém pásmu,dojela tadle parta(i když předtím jsme seděli spolu u kafe),vše zkontrolovala a na závěrečný dotaz,proč je v zápl.pásmu?...jednoznačně. odjeď dál,kde máš povolíno,jinak jseš bez papírú..todle je tu hrubé porušení..ale žádná arogance u toho nebyla,vše v pohodě,..klidnou řečí..přes vše-jak jsem pls..,kamarád-nekamarád,měřej všem stejně...je to parta od záchranářů,kteří zároveň i vykonávaj povinnosti RS,..nedělá jim problém sednout do lodě a jet,..a na to,že dostávají min,finance jako dotaci,na většinu se skládáme v kempu,akce typu: kdo kolik dá- dobrovolně,..zažil jsem to už několikrát,je to bezvadná parta,neodmítnou pomoct,..poradí jako RS a před takovýmato opravdu klobouk dolůůů....aby mohli fungovat,když to bude někdo potřebovat - to je jiná,..takle bych si představoval zákon a pořádek v režii RS..a když se blížili,můžu říct,že jsem viděl,jaký nastal úprk na břehu,na lodkách,jak se plno věcí zahazovalo,pouštělo,.uklízelo..za jeden den 3 x....včetně v noci...,nečekaně..odjeli lidi raději,než aby došli o papíry,...

SAHIB - Profil | Pá 13.2.2009 15:23:27

Lazar >>
je v kompetenci Mo,jak svou RS řídí a jak vykonávají své povinnosti...

Wright - Profil | Pá 13.2.2009 14:42:22

*DnB* Bery_83 >> EkrCZ >> Narazil jsi na dvě věci, které jsou sporné. Co se týká spalovacích motorů, pokud jedu na velkou vodu, nejezdím bez spalováku. Tu pokutu za to, že mám nainstalovanej spalovák raději risknu, než, že se utopím. Loni jsem takhle ze břehu viděl co to dělá s pramicí a elektromotorem, když přijde náhlý poryv větru. Musel jsem sednout na loď a jet toho rybáře zachránit, měl jsem prdel sevřenou strachy. Naštěstí to dobře dopadlo a ten pohled toho chlapíka, když jsem házel lano...to si budu ještě dlouho pamatovat. Či-li ano, tento přestupek proti plavebnímu řádu jsem ochoten akceptovat. Vábení je jediná smysluplná věc při lovu sumců. Jelikož je tam sumec poměrně přemnožený, dá se tolerovat i toto. Nehledě na to, že sumcařů tam zas tolik není.