Jak z živého kohouta dostat použitelný skalp

Dostal jsem dva hezky barevné kohouty, kteří stále běhají po dvoře. Uvažuji, že bych je přemluvil, aby mi věnovali skalp. Máte nějakou zkušenost či radu, zda to má cenu a jak kuří kůži vydělat?
Autor diskuse: m.b. - Profil , 4.1.2009 muškaření - domací dílna

JAF - Profil | Út 5.5.2009 9:01:31

Royal Wulff >> Tak to už konečně chápu:-) Děkuji.

Royal Wulff - Profil | Po 4.5.2009 21:47:33

JAF >> Vlnova dlzka je 12,24 cm, to by musel byt ozaj poriadny roztoc, keby to fungovalo na tom principe. Ono to ale spociva v rozkmitani molekul tekutiny za vzniku tepla. A kazdy roztoc by aspon par molekul mal mat.

JAF - Profil | Po 4.5.2009 21:16:55

Royal Wulff >> prelouskam to zitra, ale pocitat ted delku vlny a hledat velikost roztocu, to se me ted moc nechce. Nerikam, ze to nefunguje. Jen nevim jak.

X - Rap - Profil | Po 4.5.2009 20:26:03

sekerou po hlavě a máš z živého kohouta skalp přesně jak jsi chtěl!

hrušák - Profil | Po 4.5.2009 20:25:09

Bože, co to je za diskuzi?

JAF - Profil | Po 4.5.2009 20:20:52

Royal Wulff >> me jde o to, ze je to zvire mensi nez ta vlna, a tak ho nemuze rozkmitat tudiz zahrat. Ono je o mikrovlne sposta fam, i s tim kovem, kterej tam funguje jako antena je to jinak:-)

Royal Wulff - Profil | Po 4.5.2009 20:03:48

JAF >> Precital som si to v niektorom zahranicnom casopise a odvtedy to pouzivam. Zatial to funguje.Kazda ta mrska ma v sebe nejaku tekutinu, malo by ich to aspon uvarit.

JAF - Profil | Po 4.5.2009 19:56:45

Royal Wulff >> Tou mikrovlnkou bych si nebyl tak jistej. Ona maka nekde na 2500 GHz, to je sice hodne kratka vlna, ale ty zviratka jsou jeste mensi. Variantu, ze ty mrchy upeces (teplem), nepredpokladam. Nebo ziju v omylu?

Royal Wulff - Profil | Po 4.5.2009 12:34:39

Mole, roztoce, blchy a podobna haved sa zo skalpu a koze da ucinne odstranit v mikrovlnke, staci par sekund.

imagicien - Profil | Po 4.5.2009 12:09:38

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,05 >> nazdar vráťo, já to dávám po oškrábání a očištění v igelitu tak na 14 dní až měsíc do mrazáku. žádná breberka to ještě nepřežila, zatím jsem žádnou pohromu neměl.

Royale with Cheese 31,05 - Profil | Po 4.5.2009 8:40:40

Brožeděj >> m.b. >> zbytková mastnota nevadí.V saponátu to nemáchej. Mechanicky odstranit co jde a řádně nasolit, pak na měsíc do pytle s naftalínem.

m.b. - Profil | Ne 3.5.2009 21:25:36

chytráci.. vemu to jarem a bude klid..

MatesPB - Profil | Pá 1.5.2009 23:51:37

Zeptej se Sama Hawkinse.

imagicien - Profil | Pá 1.5.2009 22:43:41

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,05 >> zdá se, že to ten tvůj učitel trochu přehnal. ale fakt, ve francii a španělsku (coq de leon) to specialisti tak dělají, samozřejmě ne celýho kohouta. pořádají tam i speciální výstavy a přehlídky pro kohouty na vázání mušek. hlavně ty šedé a bronzové odrůdy.

mildas - /Y - Profil | Pá 1.5.2009 22:34:12

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,05 >> to je příběh jak od jehly :-))

Royale with Cheese 31,05 - Profil | Pá 1.5.2009 22:10:16

Podržet hlavou dolů a oškubat. Moc nepřidusit. Můj někdejší učitel na škole ( už léta nežije) takhle kdysi dávno škubal kohouta ve Žluticích. Když doškubali, kohout byl mrtvej. Pak ho s bráchou zresuscitovali. Babka, co jim ho půjčila, byla nakonec spopkojená.

Majsher - Profil | Pá 1.5.2009 21:25:25

Ředitel >> jen mě to tak napadlo, tak nic,no :(

Ředitel - Profil | Pá 1.5.2009 21:23:23

Majsher >> neblazni,jaguar neni zralok.tomu zuby nedorostou pokud je teda nemel mlecne :-)

Majsher - Profil | Pá 1.5.2009 19:29:40

imagicien >> to samé dělaj třeba i domorodci v pralese s jaguáry - ochočí si je, vymlátí jim pár zubů - jen na amulet pro turisty. Jaguár žije dál a zuby mu taky dorostou. a tak pořád dokola.

imagicien - Profil | Pá 1.5.2009 19:10:49

Brožeděj >> m.b. >> nazdar, takhle se to dělá: francouzi a španělé si chovají kohouty, ochočí si je na ruku a potom oškubou jen to co potřebují. kohout žije dál, pírka zase narostou a pořád dokola http://www.moucheguyplas.com/coqs.php
zdravím

m.b. - Profil | Čt 30.4.2009 20:45:52

tak co? jak na zbytkovou mastnotu?

Modrák - Profil | Čt 30.4.2009 17:28:54

Brožeděj >> m.b. >> Ještě před několika málo tisíci lety se v Evropě zpracování kožek ulovených zvířat provádělo výhradně žvýkáním. Bude to vlastně takový návrat ke kořenům. :o)))

BTW: Liška nic špatného nesežere.

Uxa - Profil | Čt 30.4.2009 16:47:37

já sem kůži pořadně nasolil a sušil vydržela dlouho ale ztvrdla na kámen

m.b. - Profil | Čt 30.4.2009 16:31:41

apropos, mám ještě kus lišky: 1) trochu to zapáchá lojem, kůže už je jak papír a pořád je to masný.. 2) dá se tá kůže nějak ošetřit, abych se to nemusel bát přinést domů? (přecijen mám malé dítě a netěší mě představa, že to najde a bude ocucávat lišce ocas)

m.b. - Profil | Čt 30.4.2009 16:29:52

otevírám znova téma - kožky jsou napnutý, nasolený, pravidelně je škrábu, ale pořád nemůžu přijít na to, jak to dostat do použitelného stavu - pořád je to mastný a to už prokukujou brka. Jak to "dopíct"?

chudas12 - Profil | So 24.1.2009 19:51:32

Ty si im teda dal:-))

m.b. - Profil | So 24.1.2009 19:45:36

strejka >> asi by se nezlobila - o svoje holokrčky se ségra stará skoro jako o děti ;-)

strejka - Profil | So 24.1.2009 19:19:53

m.b. >> tohle vidět Kubišová...

mimikry - Profil | So 24.1.2009 19:07:56

m.b. >> Týjo.Ty si jim teda dal sodu :-))