Rybolov v Zahraničí.

Nevíte nekdo jestli se musí třebas v chorvacku na moře kupovat Povolenka .A jeste musí se kupovat do chorvackých řek nebo do italských řek jestli jo kde se dají koupit.
Autor diskuse: Tele-Fish - Profil , 9.11.2008 všeobecné - ostatní

jurasoft - Profil | Čt 27.4.2017 7:38:01

Díky zas odpovědi. A hned doplním otázku. Jaké rybolovné techniky jsou v zahraničí ty hlavní? Myslím to tak, že třeba někde rybářský prut ani neznají protože tam ryby chytají k jídlu do sítí, vrčí apod a vyjít k vodě s prutem by jednak bylo bráno že jim kradu jejich obživu a jednak rybářský prut nikdy ani neviděli. Osobně mě udivuje, že kaprařina přišla z británie. Kdo tam nasadil kapry tak, aby se jejich lov na prut stal samostatným kurewsky vydělávajícím odvětvím rybařiny? Pochybuji ale že je ve zbytku světa karařina hlavním tahounem sportovního rybolovu. Tipuji, že muška a vláčka je tím hlavním ve zbytku světa. Maximálně brčko na bílou rybu. Mám na mysli divoké normální vody a ne kaprodrom vytvořený kdesi v Maroku z nějakého pískového lomu (či co to je) . A nebo nějaké uměle vytvořená kanály na lososy na Novém Zélandu. Normální řeka kdesi na Sibiři třeba..

whitehunter - Profil | St 26.4.2017 17:44:26

jurasoft >> Nový Zéland, Evropa (nenapadá mě země, kde by nebylo potřeba) - nutnost povolení, Asie, Afrika - většinou ne (ale jsou výjimky. Třeba v Tanzánii je vyžadováno, ale co vím, tak neexistuje nikdo, kdo by to dodržoval a ani kontroloval), J. Amerika - pokud se nepletu, tak vyjma některých oblastí v Argentině a Chile není potřeba povolení. Vždycky před každou cestou je ale dobrý si ověřit aktuální stav.Je nutný si taky uvědomit, že ne všude to funguje jako u nás a vody jsou národního svazu. Dost často jsou některý oblasti rozkouskovaný a jedná se o soukromej majetek nějakýho spolku, jednotlivce nebo třeba i kmene a ty si určujou vlastní podmínky. Taky jsou leckde specifický podmínky pro lov (ochranu) nějakýho konkrétního druhu a i když jinak tam třeba vládne anarchie, tak ten jeden konkrétní druh si hlídaj...

jude871 - Profil | St 26.4.2017 16:07:08

jurasoft >> Z vlastni zkušenosti vim ,že v USA zajdeš do supermarketu např Wallmart a za par dolaru koupiš povoleni k lovu kapři sumci atd a vubec to nehroti vybavu atd,ovšem něco jineho je lov lososu to je přisne kontrolovano ,jesli jsi lososa při lovu nepodsekl adt,ale i tam je to o lidech dodržuješ pravidla nemaš problem,V USA je karp a sumec plevel,takže tam neni žadny stres.

jurasoft - Profil | St 26.4.2017 15:55:30

Oživím tuto otázku a rozšířím ji na celý svět. Na vnitrozemí. Jak je to s povolením k rybolovu třeba v Kanadě, v USA, ve Finsku, v Norsku, na Islandu, v Rusku, v Africe, v Indii, Vietnamu, Japonsku. prostě všude možně. Je nutné nějaké povolení a nebo je to někde neřízeno. Jak je to pro místní mě nezajímá, místní jsem tady. Ale co když někdo cestuje do Asie a za hotelem má velkou řeku. A půl dne volno. Co si tam s sebou vzít cestovní výbavu a s pár muškami nebo gumami vyrazit zjistit co tam mají za ryby ?

XXXXXL - Profil | Čt 4.2.2010 19:40:09

Nemáte někdo prosím zkušenosti s lovem v Rakousku, potažmo okolí Kaprunu. Nejlépe moucha a vláčka. Chytal jsem jen v Zell am See na jezeře a nebylo to ono.

Mr.Obratlik - Profil | Ne 9.11.2008 20:12:13

Co se Chorvatska tyce, tak je zapotrebi. Takze kdyz sem tam jel, tak sem si sebou ani nic na ryby nebral. Nakonec sem to tam nevydrzel a koupil si silon a hacky. V konecnym vysledku to vypadalo tak, ze sem vzal bryle a snorch do ruky pytlacku a bylo to to nejluxusnejsi chytani jaky byt mohlo. Ovsem pri pobrezi nepocitej s ulovky pres 20cm, to je spis vyjimka .